2023.március.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A WIZZ AIR TAVASZI FEJLESZTÉSEI: ÚJ KIKÉPZŐKÖZPONT ÉPÜL, ELINDULT A BUDAPEST-BASEL JÁRAT

5 perc olvasás

trainingcenter_design.jpgA Wizz Air, Európa egyik  légitársasága 2018. április 24.-én bejelentette, hogy 2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten. Az új létesítményben 2 új, csúcstechnológiájú teljes, mozgó szimulátor, egy rögzített szimulátor, egy vadonatúj fedélzeti vészhelyzeti evakuációs kiképző egység, valamint a tűzoltás gyakorlására szolgáló „Real Fire Fighting Trainer” egység kap helyet.

A Wizz Air éves szintű több mint 20%-os növekedése mellett a következő évtized során megháromszorozza flottáját, és az új kiképzőközpont lehetővé teszi a légitársaságnak, hogy akár 100 főre növelje napi képzési kapacitását. Ez a szám a jövőben akár napi 250 fő fölé is növekedhet, miközben a képzés szintje a legmagasabb iparági szabványoknak megfelelő marad.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze pár percnyi távolságra elhelyezkedő új létesítmény a régió legnagyobb, egyben Közép- és Kelet-Európa legfejlettebb légiközlekedési kiképzőközpontja lesz, hatékony és környezetbarát mérnöki megoldásokkal kialakítva. A három szimulátoron és a fedélzeti kiképző egységen túl a 3800 négyzetméteres központban 14 tréningszoba, irodák, egy nagy előtér és közös szabadidős helyiség is helyet kap. A létesítményt a későbbiekben bővíteni is lehet további szimulátorokkal vagy tréningszobákkal, még nagyobb rugalmasságot biztosítva a légitársaság képzési terveinek és növekedésének.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója elmondta: „2018 végére nemzetközi csapatunk több mint 1000 pilótát és 2000 légiutas-kísérőt számlál majd, akiket rendszeresen tréningezni kell. A Wizz Air növekedésének köszönhetően ezek a számok 10 éven belül megháromszorozódhatnak. Az új kiképzőközpont bővíti képzési és toborzási lehetőségeinket, és megerősíti elkötelezettségünket a legmagasabb szintű képzési standardok mellett, miközben támogatja a légitársaság gyors növekedését. Budapesten hozzuk létre ezt a központot, amivel újfent hangsúlyozzuk Magyarország jelentőségét a Wizz Air hálózatában. Kezdeti és rendszeres képzéseik során a légitársaság több ezer munkatársa tölt majd el időt Budapesten, a helyi turizmust és vendéglátóipart is támogatva ezzel.”

A két új Airbus A320 teljes szimulátort a CAE szállítja, a világ vezető szolgáltatója a légiközlekedési képzési megoldások terén. A CAE az egységek üzemeltetését és karbantartását is biztosítja a következő 10 év során.

A bővülés része a légitársaság nemrég bejelentett nagyszabású fejlesztésének, melynek során a nyárra 21 új gép érkezik a WIZZ bázisaira Európa-szerte, 70 új útvonalat és heti 700 új indulást támogatva, valamint 4 új célállomással bővítve a teljes útvonalhálózatot. A múlt hónapban indult a Wizz Air Budapest-Stavanger járata, ezzel egy időben egy új repülőgép is csatlakozott a légitársaság budapesti flottájához, amely így már 11 állandó gépet számlál. Szintén márciusban szállt fel az első WIZZ-járat Budapest és Athén között.

A Wizz Air legújabb járata alig pár napja, április 20-indult, Budapest és Basel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) repülőtere között. Az új járat hetente ötször közlekedik, így menetrendje az üzleti és szabadidős utazók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A WIZZ új célállomása, az EuroAirport Nyugat-Európa szívében, Németország, Franciaország és Svájc hármas határán fekszik, ahonnan egyaránt kényelmesen elérhető akár az elzászi borút, akár a festői Freiburg és a Fekete-erdő, akár Bázel, ami képzőművészeti kiállításairól éppolyan híres, mint bankjairól. Az új járatra a jegyek a wizzair.com oldalon foglalhatók már 3990 forinttól*, és a foglaláshoz legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere a bázeli járatindító sajtótájékoztatón elmondta: “Örömmel jelentjük be a legújabb WIZZ-járat indulását Budapest és Basel-Mulhouse-Freiburg között. Hálózatunk folyamatos bővülésével nem csupán a Budapestről elérhető úti célok száma növekszik, de a svájci, francia és német utazók számára is egyre több lehetőséget biztosítunk, hogy a Wizz Air alacsony viteldíjain felfedezzék Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontját, a magyar fővárost.”

Nagy István, Magyarország svájci nagykövete elmondta: „Nagykövetként nagy örömmel üdvözlöm a Magyarország és Svájc között létesült új légi összeköttetést. Diplomata kollégáimmal egyik fő célunk, hogy erősítsük a két ország közötti gazdasági, kulturális és társadalmi kapcsolatokat. Boldog vagyok, hogy ma itt lehetünk, amint a Wizz Air megnyitja történetének legújabb fejezetét, amely minden bizonnyal segíti majd törekvéseinket, hogy az üzleti és szabadidős utazások száma egyaránt növekedjen Magyarország és Svájc között.”

Szintén az idei bővülés részeként a budapesti bázishoz a napokban érkezett meg a legújabb Airbus A320 típusú repülőgép, amellyel a magyarországi WIZZ-flotta immár 13 gépesre bővült. Így a Wizz Air két magyar bázisáról, Budapestről és Debrecenből összesen 5,7 millió ülőhelyet kínál éves szinten. Az elmúlt év során a Wizz Air 4,4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 18%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.