2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aláírták az Új Magyarország Fejlesztési Tervet

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/1420"></a><span class="inline left"><a href="/node/1436"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1.thumbnail.JPG" border="0" alt="Az aláírási ceremónia" title="Az aláírási ceremónia" width="100" height="82" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az aláírási ceremónia</strong></span></span> </span></strong>Ünnepélyes keretek között írta alá az Európai Bizottság és a magyar kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervet a mai napon a németországi Hof városában. A dokumentum rögzíti, hogy milyen területekre mennyi pénzt költhet Magyarország a rendelkezésére álló mintegy 7 000 milliárd forintból a következõ hét évben.</p><p> 

 

az aláírási ceremóniaAz aláírási ceremónia Ünnepélyes keretek között írta alá az Európai Bizottság és a magyar kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervet a mai napon a németországi Hof városában. A dokumentum rögzíti, hogy milyen területekre mennyi pénzt költhet Magyarország a rendelkezésére álló mintegy 7 000 milliárd forintból a következõ hét évben.

 

 

az aláírási ceremóniaAz aláírási ceremónia Ünnepélyes keretek között írta alá az Európai Bizottság és a magyar kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervet a mai napon a németországi Hof városában. A dokumentum rögzíti, hogy milyen területekre mennyi pénzt költhet Magyarország a rendelkezésére álló mintegy 7 000 milliárd forintból a következõ hét évben.

 

 A fejlesztési tervrõl szóló tárgyalások eredményeként alig két százalékkal változott a széleskörû társadalmi egyeztetés után a kormány által Brüsszelnek benyújtott terv belsõ pénzügyi szerkezete.

?A most aláírt fejlesztési terv egy hét évre szóló szerzõdés az Európai Unió 490 millió polgára és 10 millió magyar között hazánk uniós segítséggel történõ fejlesztésére. Örülök annak, hogy az Európai Bizottság az elsõ tagállamok között, minimális változtatásokkal fogadta el fejlesztési elképzeléseinket. A most aláírt dokumentum, illetve az ezen keresztül biztosított több ezer milliárd forintnyi forrás egyben a bizalomról is szól, hiszen nem szabad elfelejtenünk: ez az összeg más tagállamok polgárainak adócentjeibõl gyûlt össze. Azt gondolom, hogy a most elfogadott tervvel ezt a bizalmat meg tudjuk szolgálni és nemzeti érdekeinknek megfelelõ módon tudjuk elõsegíteni az ország gyarapodását és az egész unió elõbbre jutását" – mondta el Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos az ünnepélyes aláírás kapcsán.

Az Európai Bizottság részérõl Danuta Hübner, regionális politikáért felelõs biztos, míg a kormány képviseletében Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos írta alá az Új Magyarország Fejlesztési Terv végleges változatát ma kora délután a németországi Hof-ban.

A fejlesztési tervrõl szóló, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások során a magyar kormány által javasolt pénzügyi keretek összesen kevesebb mint 2 százalékkal változtak az egyes programok között, míg a teljes lehívható keret változatlan, továbbra is mintegy 7 000 milliárd forint. (További, körülbelül 1 300 milliárd forintos támogatási keret áll majd rendelkezésre a következõ hét évben a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium gondozásában készült Új Magyarország Vidékfejlesztési Terven keresztül).

A tárgyalások eredményeként még több pénz jut a humánerõforrás fejlesztésére, környezetvédelemre és gazdaságfejlesztésre, míg a közlekedésfejlesztésre fordítható pénzek egy százalékkal csökkentek az eredetileg tervezetthez képest.

A mostani aláírás az utolsó elõtti lépés a Brüsszellel folytatott egyeztetések lezárása elõtt. Az operatív programok tárgyalásai továbbra is folynak az Európai Bizottság és Magyarország között, azok várhatóan idén nyár közepéig fejezõdnek be.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.