2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Apple Watch Ultra 2nd Gen (2023) – várakozás a második generációra és összehasonlítás

10 perc olvasás
Az Apple Watch okosórák piaca folyamatosan fejlődik, és az Apple minden évben új generációval bővíti kínálatát. Azonban a felhasználók számára mindig nehéz döntés, hogy melyik generációt válasszák. Ebben az előzetesben áttekintjük, hogy érdemes-e várni az Apple Watch Ultra második generációjára, vagy jobb az első generációt választani. Az első generációs Apple Watch Ultra-tól kezdve az Apple további szoftver- és hardverfejlesztéseket hajtott végre, amelyek számos továbbfejlesztett funkciót hoztak az Apple Watch-hoz. Az Apple Watch Ultra 2nd Gen-jének bevezetése várhatóan további fejlesztéseket hoz majd a táblagépbe, például a non-invazív glükózolvasó funkció bevezetését. Azonban, ha már rendelkezik az első generációs Apple Watch Ultra-val, és elégedett vele, akkor nem feltétlenül érdemes várni az új verzióra. A cikkben bemutatjuk a vásárlók számára az Apple Watch Ultra 2nd Gen és az első generációs Apple Watch Ultra közötti különbségeket, és megvizsgáljuk, hogy melyik verzió megfelelőbb a felhasználók számára. Az Apple Watch Ultra vásárlóinak figyelembe kell venniük azokat a fejlesztéseket és funkciókat, amelyeket az új generáció hozhat magával, valamint azt is, hogy az új verzió ára és megjelenése mikor várható. Az Apple Watch Ultra 2nd Gen várható funkcióit és fejlesztéseit tekintve az Apple további jelentős előnyöket hozhat az Apple Watch-ok piacára, és tovább növelheti az órák népszerűségét. Az új verzió bevezetése előtt azonban mindenképpen fontos, hogy a vásárlók átgondolják, hogy melyik verzió felel meg jobban az igényeiknek, és melyiket érdemes választani.
apple watch ultra 1 gen demo

Apple Watch Ultra 2nd Gen 2023 vagy 2024-ben kiadásra kerülő modelljéről összeszedtük a híreket, pletykák és a  várakozások. Lássuk, hogyan fogjuk megkapni az Apple Watch Ultra 2nd Gen -t.
A legtöbb Apple Watches egy „Series” címkét kapott, kezdve a 2. generációs magmodelltől, amely Series 2 néven debütált. Az egyetlen kivétel az eredeti, az Ultra és az SE volt, és az SE 2022-es frissítése csak az Apple néha „2. generációnak” jelöli. Az előrejelzésünk szerint a következő Ultra az SE nyomdokaiba lép, vagy az Ultra Series 2 lesz – mi csak a kényelem kedvéért nevezzük „Ultra 2-nek”.

A nagy előd: Apple Watch Ultra – az első generáció 

2022-ben az Apple örökre megváltoztatta az Apple Watch ökoszisztéma környezetét az Apple Watch Ultra bemutatásával, amely az Apple Watch robusztus szuperprémium változata, amelyet főként a kalandvágyó egyéneknek szántak, akik több okosórát igényelnek. A teljes titán és zafír felépítés, a kivételes vízállóság és a szélsőséges hőmérsékleti körülmények között való működés ígérete miatt az Apple Watch Ultra minden bizonnyal az Ön szokásos hordható Apple Watchja.

apple watch ultra 1 gen demo 3

Bár az Apple Watch Ultra esetleges folytatásáról semmi különös nem ismert, biztosak lehetünk abban, hogy az Apple minden bizonnyal a fantasztikus okosóra második generációját készíti elő.
Egy dolog többnyire biztos: látni fogjuk, hogy a következő generációs hordható készüléket az új iPhone-ok mellett mutatják be, bár az még nem derül ki, hogy pontosan melyik generációt és mikor.

Az Apple Watch Ultra hivatalos ajánló videója alapján biztosan tudom, hogy aki végig nézi az un. 1-es  verziót az megfontolja a termék megvásárlását, vagy simán keres egy forgalmazót.

Annyira tökéletes és dekoratív, praktikus és hasznos, aminek nehéz ellenállni. 

youtube player

(A kérdés a hol és kinél vásárolom meg: tele a piac ál-dealerekkel és kamu óra forgalmazókkal. Erről majd egy másik cikkben. Óvatosan a vásárlásnál! )

Az Apple Watch Ultra 2 megjelenési dátuma lehet akár 2024 is?

Egyes pletykák szerint Szeptemberben láthatjuk az Apple Watch Ultra 2-t az Apple Watch 9 mellett. Végül is az eredeti Apple Watch Ultra 2022 szeptemberében landolt, így 2023 szeptembere kézenfekvőnek tűnik az Apple Watch Ultra 2 bevezetésének időpontja, különösen a normál Apple Watch óta. modellek minden szeptemberben megjelennek az Apple Watch 2 óta. Szakmai körökben még csak az Apple Watch 9 megjelenését látják esélyesnek, mert az Apple Watch Ultra 2 belső terének kialakításában vannak komoly lemaradások.  A legújabb pletykák azonban azt állítják, hogy az Apple valószínűleg nem hajt végre generációs frissítést ilyen hamar, és valójában visszavonhatja az Apple Watch 2nd Gen bejelentését és megjelenését 2024 végére, vagy akár 2025- re. Lássuk, miként alakulhat az elkövetkező néhány hónap.

Apple Watch Ultra várható ára sokban nem fog változást hozni valószínűleg: szorítja őket a versenytársak ár képzésé

A szuperprémium Apple Watch Ultra egészen 799 dollárig emelte az árat, ami határozottan eltér az Apple Watch Series 8 399 dolláros, gyomrát kifizetődő árától, illetve az Apple Watch SE 2nd Gen 249 dolláros árától. belső hardverük nagy részét megosztják az Apple Watch Ultra készülékkel. Egyelőre nem igazán látjuk, hogy az Apple megemelné a csúcskategóriás okosóra árát, ami arra késztet bennünket, hogy az Apple Watch Ultra második, sőt, akár harmadik generációja a 799 dolláros ár körül mozoghat. A Garmin tökéletes fogásban szorítja a terméket, a döntés pedig a Garmin márkát kedvelőknek sokat dob a döntéshez. Olykor még képesek egy sportverseny után, “elszipkázni” a hatalmas Apple óra funokat is.

Az Apple Watch Ultra 2 dizájn és kijelző elemeiről szárnyra kapott pletykák 

Az Apple egy első féltől származó MicroLED kijelzőn dolgozik az Ultra termékcsaládhoz, amely a jelenlegi OLED képernyőt váltja fel, de ez csak 2024-ben érkezik meg. Elméletileg a technológia még jobb fényerőt, színeket és megjelenítést tesz lehetővé. szögek.  Az Apple Watch Ultra nagyon megrázta az Apple Watch termékcsalád dizájn nyelvét. Az okosóra nagyobb lett, 49 mm-rel, férfiasabb lett, lapos, merev vonalakkal, teljes titán házzal és zafír képernyővel, amely megvédi a karcolásoktól és karcolásoktól, egy másodlagos műveleti gombbal, valamint egy Digital Crown kerékkel, markánsabb barázdákkal.

Az Apple Watch Ultra egyszerűen másképp készült mint a korábbi Apple Watchok: több érzékelőnyílás található a héj körül, és az alján látható csavarok könnyű hozzáférést biztosítanak az óra belső részéhez. A titán test és a zafír üveg megnyugtató szilárdságot és hosszú élettartamot kölcsönöz az órának, valamint megnyugtató súlyú.

Az Apple Watch Ultra 2 nagy valószínűséggel ugyanazt a masszív titán-zafír dizájnt fogja újra használni, itt-ott esetleges módosításokkal. Amit határozottan láthatunk, az több variáció a színválaszték tekintetében.

Az eredeti Apple Watch Ultra most, egy színben érhető el, ami nagyszerű de ebben a tekintetben határozottan élvezhetjük a sokszínűséget, remélhetőleg további fényezési árnyalatokkal.
Néhány extra változás a szíj részen a masszívabb óraszíjak formájában, szintén nagyszerű változás lehetne az Apple Watch Ultra 2nd Gen esetében.

A pletykák szerint az Apple valójában egy nagyobb verziót készíthet az Apple Watch Ultra 2nd Gen-ből , amely 2,1 hüvelykes mikro-LED kijelzővel érkezik. Ez a kicsinek tűnő változás, jelentős ugrás lehetne az első Apple Watch Ultra 1,9 hüvelykes képernyőjéhez képest, ami az amúgy is nagy hordható eszközt még impozánsabb kütyüvé tenné. Már előre feldobog a szívem tőle!

Másrészt a mikro-LED lehetséges használata az LTPO OLED helyett kijelzőtechnológiaként nagyobb fényerőt (akár 1000 nit) és jobb tartósságot és hatékonyságot eredményezhet. A legújabb pletykák azonban rámutatnak arra, hogy ezt a változást 2025-re is el lehetett volna halasztani. Ettől függetlenül a microLED-re való átállás minden bizonnyal megtörténik.

49 mm-es kijelzőjével az Apple Watch Ultra a valaha kiadott legnagyobb hordható Apple Watch, amelynek képernyője csaknem egy centiméterrel nagyobb, mint a 2015-ben bejelentett eredeti Apple Watch.

Az Apple Watch Ultra 2 akkumulátorát és töltési specifikációit várhatóan érintő változások

Eddig semmit sem hallottunk az Apple Watch Ultra 2 akkumulátoráról. Az Apple Watch Ultra félelmetes akkumulátor-élettartamából ítélve, amely 542 mAh-t nyomott, és könnyen kibír két napig, takarékosabb használat mellett akár három napig is. Remélhetőleg az Apple Watch Ultra 2nd Gen képes lesz felülmúlni azt, hogy a megnövekedett hatékonyságnak köszönhetően az Apple egy újabb, hatékonyabb gyártási folyamatot használó chipet használna.

apple watch ultra 1 gen demo batterey

Az Apple Watch Ultra 2 szoftverfunkciói körében is lesznek változások 

A pletykák régóta sugallják az Apple érdeklődését a vércukor- és nyomásérzékelők karórákhoz való hozzáadásával kapcsolatban, de ez az előrejelzések szerint legalább 2024-ig nem fog megtörténni. Ezeknek a technológiáknak kormányzati engedélyre is szükségük lesz olyan régiókban, mint az Egyesült Államok, Kanada és Európa, mivel keresztezik egymást. orvosi területre.

Biztosan láthattuk, hogy az Apple még több olyan szoftverfunkciót fejleszt és implementál, amelyek elválasztják az Apple Watch Ultra 2nd Gent az Apple Watch többi termékétől. Néhány továbbfejlesztett navigációs funkció és egyéb szoftveres finomság határozottan javítaná a prémium okosóra hasznosságát, és javítaná annak eladhatóságát, prémium jellege miatt is.

Az egyik olyan funkció, amelyről folyamatosan hallunk, és amelyről a második generációs Apple Watch Ultra is szánható, a régóta pletykált non-invazív glükózolvasó , amely képes lesz leolvasni a vércukorszintjét anélkül, hogy egy tűvel megszúrna bennünket, ez egy optikai abszorpciós spektroszkópiai eljárásnak köszönhetően épülne bele a hátlapba.  A  pletykák szerint az Apple-nek sikerült minden szükséges hardvert belehelyeznie egy akkora készülékbe, mint egy iPhone, így még hosszú az út. Az Apple-nek igazán nagy lépéseket kell tennie a szuperfejlett biometrikus feladathoz szükséges hardver miniatürizálásához.

Technikai szempontból az Apple Watch Ultra és az Apple Watch Series 8 között az egyetlen szoftverbeli és funkcióbeli különbség az Apple Watch Ultra jobb GPS-pontossága, valamint a búvárkomputer funkciója, a vészsziréna és néhány exkluzív óralap. Ha több olyan funkcióval rendelkezik, amely elválasztja az Apple Watch Ultra 2nd Gent a közelgő Apple Watch Series 9-től, az határozottan sokat segítene.

Apple Watch Ultra 2 hardver specifikációi várhatóan ilyenek lesznek

Az Apple visszatartotta az Apple Watch Ultra lapkakészletének frissítését, amely lényegében ugyanaz, amely az Apple Watch Series 8, Series 7 és még a 6. sorozatot is táplálja. Az Apple Watch Ultra belsejében lévő S8 SiP egy 1,8 GHz-es kétmagos 64 bites szilícium, amely egy 7 nm-es gyártási csomópontra épül, amely elég gyors ahhoz, hogy a hordható készülékeken használt összes alkalmazást és szolgáltatást áttörje.

Mivel az okosórák teljesítményét illetően minden bizonnyal a csúcsra értünk, az Apple várhatóan javítja a hatékonyságot egy kisebb processzorgyártó csomópontra való átállással, ami csodákat tenne az általános hatékonysággal. Például egy 5 nm-re történő ugrás az akkumulátor élettartamának meghosszabbodását eredményezné, ami potenciálisan kikerülhet az Apple Watch Ultra 2 belsejében lévő akkumulátorcellából.

A 32 GB tárhellyel rendelkező Apple Watch Ultra rengeteg zeneszámot, podcastot és kedvenc fotóit képes tárolni. Ennyi tárhely manapság már bőven elég egy okosórán, így nem igazán látjuk szükségét több tárhelynek. Természetesen a 64 GB-ra ugrás előnyös lehet néhány extrém teljesítményű felhasználó számára, de ezt nem igazán látjuk lehetőségnek az Apple Watch Ultra 2 esetében.

apple watch ultra lifestyle adventure big

Várjuk meg az Apple Watch Ultra 2-t vagy simán vegyünk egy Apple Watch Ultra -t?

Meg kell várnia az Apple Watch Ultra 2-t, ha még nem vásároltunk Apple Watch Ultra-t vagy ha régebbi Apple Watch-ot használunk? Igen, feltétlenül!  Miért is?

Ezen a ponton az első generációs Apple Watch Ultra már elég erőt hordoz, amiért érdemes lett volna megvásárolni, sőt akár most is dönthetünk így e cikk olvasása után, közben.
Viszont ne  várjon az Apple Watch Ultra 2-re az aki az első generációs Apple Watch Ultra-val rendelkezik és általában elégedett vele. Egyszerűen az Apple Watch Ultra most maga a tökéletesség és bizony nagyot kell ugrania az Apple csapatának, hogy elcsábítson már Apple Watch Ultra  használókat a Apple Watch Ultra 2 generációra.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy ha valaki még nem vásárolt Apple Watch Ultra-t vagy sokkal régebbi Apple Watch-ot használ, érdemes lehet megvárni a második generációs változatot.

Az Apple-nek jelentős fejlesztésekre van szüksége ahhoz, hogy a második generációs Apple Watch Ultra kimagasló előnyökkel rendelkezzen, és elválasztódjon a többi Apple Watch terméktől. A pletykák szerint egy non-invazív glükózolvasó funkcióval rendelkező Apple Watch Ultra 2nd Gen várható, amelynek bevezetése jelentős előrelépést jelentene a prémium okosórák piacán. Ez a funkció, több millió ember életében hozhat el a szúrásmentes vércukor mérés megoldással, amiért a fájdalommentes mérés megér nagyjából bármi pénzt.

Az új funkciók hozzáadása és az Apple Watch Ultra további javítása,  jelentős előnyöket hozna az új felhasználók számára, és hozzájárulna az Apple órák további népszerűsítéséhez egy olyan körben ahol az életen át tartó kontroll, a vele elszenvedett fájdalom: árban nem kifejezhető indok a vásárlásra.  Ennek megugrásával az Apple Watch Ultra 2 generációs modellje, letarolhatja a piacot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.