barna.jpgFolytatódik a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány, amelyet a márka azzal a céllal indított, hogy sokszínűségét, termék-portfóliója széles választékát alapul véve, vadonatúj és könnyen elkészíthető, kreatív recept-videókkal inspiráljon az egészséges táplálkozásra.

 

A Bonduelle a 2018-as évet aranybarna színnel indítja, fókuszban az egyik legnépszerűbb zöldség: a csicseriborsó. A hüvelyesek csoportjába tartozó csicseriborsó élelmi rostokban gazdag, bőségesen tartalmaz karotint, vitaminokat, és ásványi anyagokat. Jótékony hatással van az emésztésre. Magas folsavtartalma miatt a kismamáknak is ajánlott a fogyasztása. Évszaktól függetlenül rendkívül változatosan felhasználható. A megfelelő, mértékletes ízletes leves, ragu, köret, pástétom, vagdalt készíthető belőle, de laktató salátákhoz is kedvenc alapanyag. Sőt,a csicseriborsó-liszt a glutén-érzékenyek diétájának fontos összetevője.

 

„Aranybarna” fantázianevű recept-videónkkal a csicseriborsó egy lehetséges, kreatív párosítására inspirálunk, a végeredmény pedig már a látványában is ellenállhatatlan fogás, ebédre-vacsorára is nyerő íz-kombináció. Fogyasztóink kevés alapanyag felhasználásával, rövid idő alatt alkothatnak, átélhetik a főzés élményét.” – fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója.

 

A pirított csicseriborsó gombás rizottóval, grillezett camembert-rel recept-videója itt érhető el:

https://www.bonduelle.hu/barna

 

A márka színes kampányának első két videójában a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/12/24/bonduelle_a_karacsonyi_unnepi_menut_szinesiti) 2018-ban az aranybarna mellett a lila, illetve a narancssárga színekre épülő recept-videók következnek. A kampányt a Youtube; Facebook; Instagram és Bonduelle Színek microsite megjelenések mellett 2018. január 30. és 2018. február 19. között a piros és a kék metró vonalán, összesen négy állomáson – Nyugati tér, Corvin negyed, Deák tér, Blaha Lujza tér – balusztrád láthatóság, valamint sajtó kampány is erősíti. Február és március hónapokban a Meglepetés Konyha és Rejtvény, Meglepetés Mentes Konyha, Nők Lapja Konyha, illetve Nők Lapja magazinokban lesznek színes Bonduelle recept-megjelenések.

 

A kampánystratégiát, a kreatív koncepciót és az online hirdetést a Labowsky kreatív műhely jegyzi, az online felületeket az UP Advertising kezeli, a PR feladatokat a Stern Communications látja el.

 

Végezetül íme a recept:

Pirított csicseriborsó gombás rizottóval, grillezett camembert-rel

Hozzávalók

– 1 Bonduelle csicseriborsó

– 1 Bonduelle szeletelt gomba

– 1/2 bögre rizs

– 1 vöröshagyma

– kókuszforgács (kis maréknyi)

– 1-2 camembert sajt

– 2.5 dl kókusztej

– 2 gerezd fokhagyma

– 1-2 szál rozmaring

– 1 körte

– kevés kókuszzsír

– 2,5 dkg vaj

– méz, só, fehérbors

Elkészítés

Leöblítjük a gombaszeleteket, majd forró serpenyőben kevés kókuszsíron kissé megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön gyöngyözve puhulásig főzzük, a végén kevés vajjal gazdagítjuk. (Amennyiben szükséges, lassan adagolva pótoljuk a nedvességet egy kis vízzel vagy kókusztejjel.)

A vöröshagymát vastag (kb. 2-2.5 cm) szeletekre karikázzuk és alacsony hőfokon sütjük mindkét oldalát. Ezután a csicseriborsót forró serpenyőbe öntjük – melybe előzetesen kevés kókuszzsírt hevítettünk -, meghintjük a szeletelt fokhagymával és a kókuszforgáccsal, sóval, mézzel ízesítjük és aranybarnára, ropogósra pirítjuk.

A camembert sajtot meggrillezzük, amikor majdnem kész, mellé fektetünk pár rozmaringszálat. A sült hagymát óvatosan karikákra bontjuk és a hagymagyűrűbe halmozzuk az elkészült gombás rizottót. Mellé tesszük a belül lágy, kívül ropogós camembert sajtot, pár vékony szelet körtét és az aranyló csicseriborsógyöngyöket.

 

https://www.youtube.com/results?search_query=Bonduelle+s%C3%A1rga

https://www.bonduelle.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük