2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Asztali gép. Laptop. Pocket: A Nokia N97-tel felvirrad a személyes internet napja

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/20891"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Nokia-N97-Cellular-Phone.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nokia-N97" title="Nokia-N97" width="100" height="69" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Nokia-N97</strong></span></span>A Nokia Budapesten is sajtótajékoztató keretében bemutatta a Nokia N97-et, a világ legfejlettebb mobil számítógépét, amely megváltoztatja majd azt, ahogyan az emberek az internethez és egymáshoz kapcsolódnak.</p><p>

nokia-n97Nokia-N97A Nokia Budapesten is sajtótajékoztató keretében bemutatta a Nokia N97-et, a világ legfejlettebb mobil számítógépét, amely megváltoztatja majd azt, ahogyan az emberek az internethez és egymáshoz kapcsolódnak.

nokia-n97Nokia-N97A Nokia Budapesten is sajtótajékoztató keretében bemutatta a Nokia N97-et, a világ legfejlettebb mobil számítógépét, amely megváltoztatja majd azt, ahogyan az emberek az internethez és egymáshoz kapcsolódnak.

 

 A Nokia N97, amelyet az internethez értő embereknek terveztek, 3,5"-os érintőkijelzőt vonultat fel teljes QWERTY billentyűzettel, és mindig készen áll a kedvenc közösségi portálok és internetes oldalak elérésére. A Nokia Nseries csúcskészüléke csúcstechnikát képvisel, többek között a többszörös érzékelők, a memória, a műveleti kapacitás és az adatátviteli sebesség területén, azért, hogy az emberek személyessé tehessék az internetet és megoszthassák társasági helyzetüket ('social location' – So-Lo).

„Az asztali géptől a laptopig, és most már a te pocket PC-dig, a Nokia N97 a jelenleg létező legerősebb, többérzékelős mobil számítógép – mondta Jonas Geust, a Nokia Nseriesért felelős alelnöke. – A bejelentett Ovi szolgáltatásokkal együtt a Nokia N97 mobil számítógép igazodik a körülöttünk lévő világhoz, és segítségünkre van abban, hogy kapcsolatban maradjunk a számunkra leginkább fontos emberekkel és dolgokkal. A Nokia N97-tel az Nseries az elsők között az első abban, hogy segítsen az internetet a te interneteddé alakítani."

A „So-Lo"-d érzékelése

nokia n97Nokia N97A Nokia N97 bevezeti a 'So-Lo' (social location – társasági helyzet) fogalmát. A beépített A-GPS érzékelők és az elektronikus iránytű segítségével a Nokia N97 mobil számítógép ösztönösen felismeri a helyzetét. A Nokia N97-tel a közösségi portálok adatlapjai automatikusan, valós idejű információkkal frissíthetők, a kijelölt barátoknak pedig lehetősége van „státuszuk" frissítésére és „társasági helyzetük", valamint kapcsolódó képek és videók megosztására.

Szélesvászon – internet és szórakozás

nokia n97Nokia N97A Nokia N97 mobil számítógép kezdőlapja azokat az embereket, tartalmat és médiafájlokat vonultatja fel, akik és amelyek igazán fontosak. A barátok, a közösségi oldalak és a hírek egyszerűen elérhetőek a kezdőoldal megérintésével. A 16:9 képarányú szélesvásznú kijelző teljesen személyre szabható a kedvenc webes szolgáltatások és közösségi oldalak gyakran frissített widgetjeivel. A Nokia N97 tökéletesen alkalmas webes szörfölésre, Flash videók és játékok streamingelésére. A fizikai QWERTY billentyűzet és a virtuális érintőfelület egyaránt hatékony blogolást, chatelést, tartalomküldést, SMS-ezést vagy e-mailezést biztosít.

A Nokia N97 akár 48 GB tárhelyet támogat, ebből 32 GB belső memória, ami 16 GB microSD kártyával bővíthető zene, médiafájlok vagy egyéb tárolásához. Ezt kiváló zenei képességek egészítik ki, valamint a Nokia Music Store teljes támogatása és akár másfél napnyi folyamatos lejátszási idő. A Nokia N97 rendelkezik továbbá egy 5 megapixeles, csúcsminőségű Carl Zeiss optikájú kamerával, 16:9 képarányú és DVD-minőségű videorögzítéssel, valamint támogatja a HSDPA-n vagy WLAN-on keresztül történő azonnali megosztásra alkalmas szolgáltatásokat, mint például a Share on Ovi.

A Nokia N97 várhatóan 2009 első félévétől lesz kapható, megközelítőleg 550 eurós nettó kiskereskedelmi áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.