2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az élet szolgálatában az élet végén

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1784"><img class="image thumbnail" src="/files/images/congresslogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kongresszus logo" title="Kongresszus logo" width="100" height="53" /></a></span> <p align="left">2007. június 7 - 9. között Budapesten kerül megrendezésre az Európai Palliatív Ellátási Szövetség 10. kongresszusa (EAPC 2007). A kongresszus célja, hogy a világ legnagyobb és legszínvonalasabb palliatív terápiával kapcsolatos szakmai eseményeként megismertesse a látogatókat a legfrissebb kutatási eredményekkel, terápiás módszerekkel, és lehetõséget adjon a hospice ellátással kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására.</p><p align="left">

  kongresszus logo

2007. június 7 – 9. között Budapesten kerül megrendezésre az Európai Palliatív Ellátási Szövetség 10. kongresszusa (EAPC 2007). A kongresszus célja, hogy a világ legnagyobb és legszínvonalasabb palliatív terápiával kapcsolatos szakmai eseményeként megismertesse a látogatókat a legfrissebb kutatási eredményekkel, terápiás módszerekkel, és lehetõséget adjon a hospice ellátással kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására.

  kongresszus logo

2007. június 7 – 9. között Budapesten kerül megrendezésre az Európai Palliatív Ellátási Szövetség 10. kongresszusa (EAPC 2007). A kongresszus célja, hogy a világ legnagyobb és legszínvonalasabb palliatív terápiával kapcsolatos szakmai eseményeként megismertesse a látogatókat a legfrissebb kutatási eredményekkel, terápiás módszerekkel, és lehetõséget adjon a hospice ellátással kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására.

A hospice és palliatív ellátás aktív, összetett gondozási forma azon betegek számára, akik súlyos, elõrehaladott gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, illetve terminális állapotban vannak. A palliatív ellátás során elsõdlegesen fontos a fájdalom és egyéb tünetek enyhítése, valamint a pszichológiai, szociális és spirituális problémák figyelembevétele. Az ellátásban orvosok, nõvérek, gyógytornászok, pszichológusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és önkéntes segítõk vesznek részt.

A hospice mozgalmat dr. Cicely Saunders angol orvosnõ indította el 1967-ben. Ez volt az elsõ olyan modell, amelyben a fájdalomcsillapítás és tünetkezelés módját a beteg és családtagjai bevonásával szervezték meg.

Magyarországon az elsõ magyar kezdeményezés dr. Polcz Alaine nevéhez fûzõdik, a Magyar Hospice Alapítvány létrehozásával (1991). 1995. március 25-én már 19 szervezet határozta el egy országos egyesület – Magyar Hospice-Palliatív Egyesület – megalakítását. A jelen kongresszust is szervezõ egyesület legfõbb célja a hazai hospice szervezetek szakmai együttmûködésének, valamint a hospice ellátás hazai fejlesztésének elõsegítése.

Az Európai Palliatív Ellátási Szövetség soron következõ kongresszusa – a társaság történetében elõször – Kelet Európában, Budapesten kerül megrendezésre. A palliatív terápia ismertsége és elismertsége Európa keleti felén, így hazánkban is gyerekcipõben jár, éppen ezért a rendezvény jelmondatával ("Connecting Diversity") összhangban a kongresszus legfontosabb célja, hogy mozgósítsa a régió szakértõit, akik június 7. és 9. között megismerkedhetnek a legfrissebb kutatási eredményekkel, terápiás módszerekkel és lehetõséget kapnak a hospice ellátással kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására.

A kongresszus további jelentõségét a ?nulladik napon", június 6-án megrendezésre kerülõ elõkonferencia adja. A Budapest Commitment elnevezésû eseményen a palliatív terápia legnevesebb nemzetközi képviselõi számolnak be a palliatív ellátás európai kihívásairól, fejlõdési és együttmûködési területeirõl.

Szintén az elõkonferencián indul útjára az a két éves program, amely támogatni kívánja az eltérõ adottságokkal és lehetõségekkel rendelkezõ régiók hospice és palliatív ellátásának fejlõdését, segítséget nyújtva a célok és prioritások meghatározásával, a tapasztalatok átadásával.

Az Európai Palliatív Ellátási Szövetség 10. kongresszusának kiemelt témái:

A palliatív terápia globális megközelítése

Komplementer medicina

Kulturális és vallási különbözõségek

Képzések, továbbképzések

Veszteség a családban

Farmakológia – új fejlesztésû készítmények

A palliatív terápia minõségbiztosítása és fejlesztése

Palliatív terápia gyermekek számára

Tüneti kezelések

Aktív és passzív eutanázia

Értelmi károsodottak palliatív ellátása

kongresszus

A rendezvény idõpontja: 2007. június 7 – 9.

A rendezvény helyszíne: ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A

 

Az elõkonferencia idõpontja: 2007. június 6. 13.00 – 17.30

Az elõkonferencia helyszíne: ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

 

 

Az EAPC 2007 hivatalos honlapja: http://www.eapcnet.org/budapest2007

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.