2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az idei MTV Europe Music Awards Lady Gaga és Katy Perry harcáról fog szólni?

6 min read
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43710"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FOKEP101.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="74" /></a></span>Idén Katy Perry és Lady Gaga egyaránt öt-öt jelöléssel büszkélkedhetnek, de Rihanna sincs nagyon lemaradva kolléganőitől három jelölésével, a férfi előadók közül pedig Eminem tarolhat, ugyanis négy kategóriában is jelölték. Az<strong> MTV EMA Legjobb Magyar Előadónak járó díjára jelölt öt magyar zenekar névsora is hivatalossá vált. Közülük egy valaki indulhat a</strong> Best European Act címért. </p><p>

 

Idén Katy Perry és Lady Gaga egyaránt öt-öt jelöléssel büszkélkedhetnek, de Rihanna sincs nagyon lemaradva kolléganőitől három jelölésével, a férfi előadók közül pedig Eminem tarolhat, ugyanis négy kategóriában is jelölték. Az MTV EMA Legjobb Magyar Előadónak járó díjára jelölt öt magyar zenekar névsora is hivatalossá vált. Közülük egy valaki indulhat a Best European Act címért.

 

Idén Katy Perry és Lady Gaga egyaránt öt-öt jelöléssel büszkélkedhetnek, de Rihanna sincs nagyon lemaradva kolléganőitől három jelölésével, a férfi előadók közül pedig Eminem tarolhat, ugyanis négy kategóriában is jelölték. Az MTV EMA Legjobb Magyar Előadónak járó díjára jelölt öt magyar zenekar névsora is hivatalossá vált. Közülük egy valaki indulhat a Best European Act címért.

Katy Perry, Lady Gaga és Rihanna válhat az idei MTV Europe Music Awards királynőjévé. Ugyanis míg mindhármukat jelölték a Legjobb Pop Előadó, a Legjobb Női Előadó és a Legjobb Dal kategóriájában, addig Lady Gaga elnyerheti a Legjobb Élő Színpadi Produkció és a Legjobb Videó díját is. Utóbbi kategóriában azonban szintén esélyes Katy Perry is, akit a Világ Legjobb Színpadi Előadása díjára is nomináltak. A három énekesnő izgalmas összecsapása várható november 7-én a madridi Caja Mágica sportarénában.

A férfiak közül Eminem bezsebelheti a Legjobb Dal, a Legjobb Hip Hop Előadó, a Legjobb Férfi Előadó, és a Rihannával közös dalával a Legjobb Videó díját is.

A Legjobb Rock Előadó kategóriájában is hatalmas csatározás várható, ugyanis a Kings Of Leon-nak, a Linkin Parknak, a Thirty Seconds to Mars-nak és a Muse-nak a műfaj veteránjával, magával a Sötétség Hercegével, Ozzy Osbourne-nal kell megküzdeniük. A tini lányok elsőszámú kedvence, Justin Bieber pedig Ke$ha-val, B.o.B.-val, Plan B-vel és Jason Derulo-val száll harcba a Legjobb Új Előadó kategóriájában

Óriási lehetőség előtt áll öt hazai együttes is. Idén a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo vagy a The Kolin lehet Magyarország legjobbja, a szakma és a rajongók szavazatai alapján ugyanis ez az öt zenekar van versenyben az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díjáért. A győztes pedig esélyes a Best European Act a címére, amelyért az elmúlt években olyan nagy nevek szálltak harcba, mint az angol X-Faktorból megismert Leona Lewis, Pixie Lott vagy a finn Nightwish.

A Hősök zenekar a közönség favoritjaként került be az öt jelölt közé. Az MTV brand:new bandát a djuice Facebook oldalán szavazták meg a rajongók, és ez magát a zenekart lepte meg a legjobban. „Nem is sejtettük, hogy a jelöltek között leszünk, bár a szavazáson végig nagyon jól álltunk. Boldogok vagyunk, hiszen ez is egy fantasztikus dolog a sok jó mellett, ami idén történt velünk. Hihetetlenül pörgős nyár áll mögöttünk, többek között az MTV Icon-on is felléptünk. Az pedig különösen jó érzés, hogy olyan illusztris nevekkel együtt vagyunk megemlítve, mint a Kiscsillag vagy a Neo" – mondták a banda tagjai egybehangzóan.

Épp egy határon túli fellépésről tartottak hazafelé a Kiscsillag tagjai, mikor értesültek a jelölésről. „Erdélyből utaztunk vissza, amikor megtudtuk, hogy a jelöltek között vagyunk. Nagyon meglepődtünk, és kíváncsian várjuk a végeredményt." – mondta Lovasi András, a zenekar frontembere.

Nemjucit a szakma jelölte az MTV EMA Hungarian Regional Awards-ra, ami hatalmas elismerés Németh Juciék számára. „Mindenféle figyelem jólesik egy zenekarnak, különösen, ha egy fiatal csapatról van szó. Sok zenekar működik az országban, így megtiszteltetésnek vesszük, hogy a jelöltek között lehetünk. Sokat dolgozunk azért, hogy a Nemjucira érdemes legyen odafigyelni, ez a szakmai jelölés pedig egyfajta csúcspontja ennek a folyamatnak. Köszönjük és találkozzunk a koncerteken!"

A mezőny legrégebben működő zenekarát, a Neo-t nosztalgikus emlékek fűzik az MTV-hez, ezért is fontos számukra a jelölés. „Nagyon örültünk az MTV EMA regionális jelölésének. Mi már az a generáció vagyunk, akik javarészt az MTV-n nőttek fel, és többek között a csatornáról szereztük az első zenei benyomásainkat" – árulták el a banda tagjai.

A The Kolin történelmet írhat, ugyanis a nem mindennapi viseletükről ismert banda tavaly ugyanezen a rendezvényen elnyerte a Legjobb Magyar Előadónak járó díjat,, és csak a közönség szavazatain múlik, hogy most sikerül-e duplázniuk. „Nagyon meglepett, hogy idén is a jelöltek között vagyunk, bár ez nem példa nélküli. Nagyon nagy megtiszteltetés idén is, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavaly elnyert díjjal több ajándék is járt. Többek közt egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk" – mondta a Linczényi Márk, a zenekar énekese.

A hazai zenekarokra a http://ema.mtv.co.hu/ oldalon lehet szavazni szeptember 20-tól . Hogy ki lesz a győztes? Ez egy fergeteges hangulatú koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki október 15-én a Corvintetőn, ahová mindenkit szeretettel vár a csatorna. Október 18-tól pedig lehet szavazni a Best European Act címre, amelyért a győztes magyar együttes is indul. A szavazás az MTV EMA napjáig tart, a nyertes európai zenekart online módon jelentik be.

A 2010-es MTV EMA jelöltlistája:

Legjobb Dal: Usher OMG, Katy Perry feat. Snoop Dogg – California Gurls, Eminem feat. Rihanna – Love the Way You Lie, Rihanna – Rude Boy, Lady Gaga – Bad Romance

Legjobb Férfielőadó: Eminem, Justin Bieber, Usher, Enrique Iglesias, Kanye West

Legjobb Élő Színpadi Produkció: Green Day, Muse, Thirty Seconds to Mars, Katy Perry, Gorillaz, Tokio Hotel

Legjobb Új Előadó: Ke$ha, B.o.B, Jason Derulo, Plan B, Justin Bieber  

Legjobb Női Előadó: Lady Gaga, Katy Perry, Miley Cyrus, Shakira, Rihanna

Legjobb Rock Előadó: King Of Leon, Linkin Park, Thirty Seconds to Mars, Muse, Ozzy Osbourne

Legjobb Pop Előadó: Lady Gaga, Usher, Katy Perry, Miley Cyrus, Rihanna     

Legjobb Hip Hop Előadó: T.I., Eminem, Kanye West, Lil Wayne, Snoop Dogg

Legjobb Alternatív Előadó: Gorillaz, Gossip, Paramore, Vampire Weekend,

Legjobb Videó: Thirty Seconds to Mars – Kings and Queens, Katy Perry – California Gurls, Lady Gaga feat. Beyonce – Telephone, Plan B – Prayin', Eminem feat Rihanna – Love the Way You

Világ Legjobb Színpadi Előadása: Green Day, Muse, Thirty Seconds to Mars, Katy Perry, Tokio Hotel

Legjobb Push Előadó: Ke$ha , Alexandra Burke, Jason Derulo, Justin Bieber, Selena Gomez and The Scene, B.o.B, The Drums, Professor Green, Hurts, Mike Posner

Legjobb Magyar Előadó: Hősök, Kiscsillag, Nemjuci, Neo, The Kolin

Best European Act: A madridi díjátadón derül ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük