2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Intel bemutatja a ?CENTRINO pro? technológiát ?egy újabb Nagy Testvér született?

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/640"><img class="image thumbnail" src="/files/images/private.thumbnail.jpg" border="0" alt="Figyelnek Téged!" title="Figyelnek Téged!" width="76" height="100" /></a></span> <p>Az ember mindig kételkedik a szándék õszinteségében, amikor egy kívülrõl, távolról, a felhasználó tudta nélkül is használható menedzsment megoldásról, különösen hardveres megoldásról értesült. Nagyon sok elõnye mellett érdemes elgondolkodni az Intel új technológiáján. Itt pozitívum, hogy vezeték nélkül is a teljes értékû vezetékes hálózati megoldásokat adja. Negatívuma a teljes ellenörizhetõség, kontrollálhatóság. A most divatos Nagy Testvér elvnek megfelelõen...(Huncut az aki rosszra gondol!)</p><p>

  figyelnek téged!

Az ember mindig kételkedik a szándék õszinteségében, amikor egy kívülrõl, távolról, a felhasználó tudta nélkül is használható menedzsment megoldásról, különösen hardveres megoldásról értesült. Nagyon sok elõnye mellett érdemes elgondolkodni az Intel új technológiáján. Itt pozitívum, hogy vezeték nélkül is a teljes értékû vezetékes hálózati megoldásokat adja. Negatívuma a teljes ellenörizhetõség, kontrollálhatóság. A most divatos Nagy Testvér elvnek megfelelõen…(Huncut az aki rosszra gondol!)

  figyelnek téged!

Az ember mindig kételkedik a szándék õszinteségében, amikor egy kívülrõl, távolról, a felhasználó tudta nélkül is használható menedzsment megoldásról, különösen hardveres megoldásról értesült. Nagyon sok elõnye mellett érdemes elgondolkodni az Intel új technológiáján. Itt pozitívum, hogy vezeték nélkül is a teljes értékû vezetékes hálózati megoldásokat adja. Negatívuma a teljes ellenörizhetõség, kontrollálhatóság. A most divatos Nagy Testvér elvnek megfelelõen…(Huncut az aki rosszra gondol!)

Az Intel Corporation bemutatta Intel? Centrino? Pro processzor technológiáját, mely az üzleti felhasználók asztali számítógépeibe szánt Intel? vProTM innovatív és népszerû szolgáltatásainak kiterjesztése laptopokra. Az informatikai szakemberek ezentúl megbízhatóan és vezeték nélkül tudják majd felügyelni az asztali és hordozható gépeket, illetve kezelni az eddig felmerülõ jelentõsebb problémákat, mint a biztonsági veszélyek, a bekerülési és üzemeltetési költségek, az erõforrás elosztás, eszközgazdálkozás.

"Az Intel Centrino Pro processzor technológia nem csak az Intel vPro technológia, de a laptopokhoz szánt, rendkívül sikeres Intel Centrino márka legjobb képességeit is biztosítja" – mondta Mooly Eden, az Intel Mobile Products Group alelnöke. "Termékünk mai bejelentése ideális idõpontban történik, hiszen egyre növekszik az üzleti notebookok jelentõsége és felhasználása."

Az Intel Centrino Pro processzor technológiával az IT szakemberek képesek lesznek vezeték nélküli hálózatokon keresztül felügyelni és megvédeni notebookjaikat; a rendszergazdák pedig az asztali vagy a vezetékes hálózatba kapcsolt hordozható számítógépeket az akkumulátor feltöltöttsége, vagy a PC állapotától függetlenül kezelhetik. Mindennek eredménye a jobban védett PC-k, az informatikai részleggel való együttmûködés javulása, pontosabb PC-leltár, kevesebb "helyszíni vizsgálat" és kiszállás, illetve kevesebb megszakítás az üzletmenetben.

Az üzleti világ gyorsan felismerte az Intel vPro technológiában rejlõ idõ- és költségtakarékos kezelési képességek jelentõségét, így minél gyorsabban szeretnék használatba venni ezt a technológiát. Világszerte már több mint 200 vállalat kezdte meg a váltást, köztük olyan ezer, vagy akár tízezer PC-vel rendelkezõ cégek, mint a BMW, Capgemini, FujiFilm, ING, Johns Hopkins, 3M, Pioneer vagy a Verizon. Ezen cégek nagy része az Intel Centrino Pro technológiát is alkalmazni kívánja, amint az idén elérhetõvé válik.

Ron Tolido, a Capgemini Európáért és az ázsiai-óceáni régióért felelõs vezetõ technológiai igazgatója megjegyezte: "A Capgemini az Intel Centrino Pro processzor technológiában találta meg azt a rugalmasságot, amely által távolról is biztonságosan kezelheti a cég laptopjait, így biztosítva az üzletmenet folytonosságát és a biztonságot, mind ügyfelei, mind alkalmazottai számára."

Az Intel Centrino Pro processzor technológia jelentõs iparági szoftveres támogatást élvez, olyan szoftveres alkalmazásokat és megoldásokat biztosító vállalatoktól, mint például az Altiris, CA Inc., Cisco, Credant Technologies, Hitachi JP1, HP, Microsoft, LANDesk és Trend Micro.

A Intel Centrino Pro technológia várhatóan az idei második negyedévben, a ?Santa Rosa' kódnevû, legújabb generációs Centrino processzor technológia bemutatásával együtt lesz elérhetõ. Mind az üzleti, mind egyéni notebook használók élvezhetik majd a széles körben elismert, a platform alapjául szolgáló Core 2 Duo processzorok elõnyeit. A legfrissebb verziók még nagyobb teljesítményt nyújtanak, hatékonyabb energia-felhasználás és hosszabb akkumulátoridõ mellett.

Az Intel? Next-Gen Wireless-N új, vezeték nélküli komponens nagyobb szabadságot biztosít a felhasználóknak, a nem-végleges 802.11n specifikáció által. Ez ötszörös átvételi teljesítményt és a kétszeres vezeték nélküli hatótávolságot tesz lehetõvé.  A felhasználók emellett továbbfejlesztett grafikai teljesítményt és a Microsoft Windows Vista legújabb grafikus felhasználói felületét, az Aero-t is használhatják. Továbbá, az opcionális Intel Turbo Memory által a felhasználók hozzávetõlegesen kétszeres teljesítménnyel tölthetik be gyakran használt alkalmazásaikat, akár plusz 20 százalékkal rövidebb indulási idõt biztosít. 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.