2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Operaház vezetésére kiírt pályázatok határideje lejárt

2 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/1474"><img class="image thumbnail" src="/files/images/okm.thumbnail.jpg" border="0" alt="Oktatási és kultúrális Minisztérium" title="Oktatási és kultúrális Minisztérium" width="100" height="40" /></a></span><strong>A Magyar Állami Operaház vezetõi tisztségeire április 10-én kiírt pályázat beadási határideje tegnap éjfélkor lejárt, az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban még várja az esetleg postán feladott pályázatok beérkezését is. </strong><p>

 Oktatási és kultúrális MinisztériumA Magyar Állami Operaház vezetõi tisztségeire április 10-én kiírt pályázat beadási határideje tegnap éjfélkor lejárt, az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban még várja az esetleg postán feladott pályázatok beérkezését is.

 Oktatási és kultúrális MinisztériumA Magyar Állami Operaház vezetõi tisztségeire április 10-én kiírt pályázat beadási határideje tegnap éjfélkor lejárt, az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban még várja az esetleg postán feladott pályázatok beérkezését is.

Az eddig beérkezett pályázatok közül három csak a fõigazgatói posztra szól, egy csak a fõzeneigazgatói posztra, és egy olyan közösen beadott pályázat érkezett, amelyben a szakmai elképzeléseket együtt adták be a fõigazgatói és fõzeneigazgatói székre.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter felkérte a pályázatok elbírálását végzõ öt fõs bizottság tagjait, hogy az elkövetkezõ 30 napon belül – de lehetõleg minél hamarabb – értékeljék a pályamunkákat és adjanak javaslatot számára, hogy melyik szakmai javaslatcsomag teljesíti leginkább a kiírás feltételeit. A közalkalmazotti törvény a közgyûjteményi és közmûvelõdési intézmények vezetõi pályázatai esetében bírálóbizottsági tagként nevezi meg az adott intézmény Közalkalmazotti Tanácsának egy tagját és a reprezentatív szakszervezet delegáltját. Az Operaház esetében így lett a bírálóbizottság tagja a Rácz István, a helyi Közalkalmazotti Tanács elnöke és Rotter Oszkár, az Operaház szakszervezeti bizottságának elnöke. Tagja a javaslattevõ testületnek Kovács Sándor, a Zeneakadémia Zenetudományi Tanszékének vezetõje, valamint László Géza, az Antenna Hungaria Zrt vezérigazgatója.A szaktárcát Schneider Márta szakállamtitkár képviseli a bizottságban, amelynek ajánlása után a nyertes pályázatot Hiller István miniszter nevezi meg.

A pályázatok nem tartalmaznak felhatalmazást arra, hogy a minisztérium nyilvánosságra hozhatja a jelentkezõk nevét, ezért a tárca majd csak a nyertes pályázó vagy pályázók nevét közli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük