1.1.SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), a biztonságos hálózati megoldások piacvezető vállalata 2008. február 12 -én bejelentette, hogy megkezdte magyarországi működését. A SonicWALL egy kétlépcsős terjesztői hálózat révén vezeti be díjnyertes biztonsági és adatvédelmi megoldásait a magyar piacon. A SonicWALL termékei az RRC Hungary Kft.-n keresztül lesznek elérhetők a partnerek számára.

 

1.1.SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), a biztonságos hálózati megoldások piacvezető vállalata 2008. február 12 -én bejelentette, hogy megkezdte magyarországi működését. A SonicWALL egy kétlépcsős terjesztői hálózat révén vezeti be díjnyertes biztonsági és adatvédelmi megoldásait a magyar piacon. A SonicWALL termékei az RRC Hungary Kft.-n keresztül lesznek elérhetők a partnerek számára.

A közvetlen értékesítéssel nem rendelkező, teljes egészében a partneri hálózatot kiszolgáló cég hatékonyan keresi világszerte tízezer értéknövelő tagból álló hálózatának új, helyi partnereit. Az RRC Hungary-re a régióban elért széleskörű ismeretsége, és elismert szakmai tapasztalata alapján esett a választás.

Az 1991-ben alapított, amerikai központú SonicWALL széleskörű hálózati biztonsági megoldások szállítója. A SonicWALL folyamatos újításainak célja, hogy csökkentse a nagyteljesítményű, biztonságos infrastruktúrák költségeit és komplexitását, és az így felszabaduló erőforrások a cégek termelékenységének további fokozását segíthessék elő. A SonicWall tízezer kereskedelmi partnerből álló globális hálózata több mint egymillió megoldást szállított üzleti felhasználók tízmillióinak IT-biztonsága és adatainak megfelelő kezelése érdekében. A SonicWALL díjnyertes megoldásai kiterjednek a hálózati biztonsággal, biztonságos távoli hozzáféréssel, e-mail- és tartalombiztonsággal, biztonsági mentéssel és adatbiztonsággal, illetve szabálykezelési és felügyeleti technológiákkal kapcsolatos megoldásokra.

2.2.Gudrun Weinfurtner, A SonicWALL közép-európai regionális menedzser hangsúlyozta: „A SonicWALL elkötelezett a felhasználói termelékenységet elősegítő innováció mellett és ezt a megközelítést ötvözi azzal a szilárd szemlélettel, amellyel a terjesztői hálózat növekedését és profitabilitását szolgálja rugalmas partnerprogramjai révén. Nagyobb beszállítókkal való összehasonlításban a SonicWALL elkötelezettsége egyértelmű amellett, hogy valamennyi céget, mérettől függetlenül azonos vagy jobb minőségű megoldásokkal lássa el, lényegesen alacsonyabb élettartamköltségen. A SonicWALL számára stratégiai jelentőségű magyar piacon való megjelenésünk összhangban van a régiós stratégiánkkal, amely alapján reméljük, hogy a magyar  piacon  is  sikeresek  lesznek termékeink,   ezzel  elősegítve  régiós  pozíciónkat.  Aszéleskörű termékportfoliónk és egyedi megoldásaink reményeink szerint a magyarországi vállalatokat is meggyőzik, legyenek azok az a KKV vagy a nagyvállalati szektor tagjai. "

3. Az új telephely3. Az új telephelyA SonicWALL azzal a céllal indította el Medallion Partner programját, hogy értékalapú ösztönzőkkel támogassa a partnerek növekedési célkitűzéseit. A partnerek „arany", „ezüst" vagy „minősített" partneri kategóriákban csatlakozhatnak a Medallion programhoz. A program pénzügyi előnyök sorát kínálja, így például programhoz kötődő különböző árengedményeket, marketingfejlesztési alapokat, kooperatív marketingalapokat és célzott visszatérítéseket. A technikai minősítések és képzések lehetővé teszik a partnerek számára, hogy szakértői szintű szolgáltatásokat nyújthassanak ügyfeleiknek. Szolgáltatások széles köre áll a partnerek rendelkezésére a Partnerünk portálon és a http://www.mysonicwall.com/  címen elérhető regisztrációs portálon keresztül, így például elérhetők az automatikus szolgáltatásmegújítás, a használati kimutatások és a regisztrációk. A SonicWALL mindemellett kiterjedt marketingtámogatást és magas szintű technikai szolgáltatást, illetve támogatást nyújt.

http://www.sonicwall.com/emea/4253.html

A kis- és középvállalati szegmensben elért sikereire alapozva a SonicWALL a közelmúltban bővítette termékskáláját nagyvállalati megoldásokkal. Stratégiai felvásárlásokkal, új fejlesztésekkel és a technológia dinamikus átértelmezésével a SonicWALL célja továbbra is megtartani részesedését a nagyobb vállalati beszállítók mellett. 2007 júniusában a cég megvásárolta a vállalati szintű biztonságos távoli hozzáférést kínáló Aventail Corporationt.

http://www.sonicwall.com/ 

4.4.Az RRC cégcsoportot 1992-ben alapították Moszkvában. Azóta jelentős tapasztalatra és tudásbázisra tett szert a különféle termékek és szolgáltatások területén., napjainkig mintegy 12 országot áthidaló nemzetközi disztribúciót épített ki.

A cég  növekedése 2003-ban szükségessé tette új stratégiai irányok meghatározását, így az RRC Group három stratégiai irányba haladt tovább. A DiFo a fogyasztói piac igényeit kielégítő elektronikai eszközök forgalmazására fókuszál, az Enterprise Networking divízió nagyvállalati Value-Added szolgáltatást igénylő megoldásokat kínál, míg az RRC Education oktatási tevékenységet végez.

5.5.A magyarországi iroda 2000-ben alapult. Az első 7 éve alatt 30 millió dollár éves forgalmú, 60 főt foglalkoztató, a magyar piacon elismert nagykereskedéssé vált. Az Enterprise Networking mind nemzetközileg, mind Magyarországon négy stratégiai irányt jelölt meg, melyek köré a fejlesztését és termékválasztékát építi:

– Triple Play (Enterprise Networking):

– Mission Critical ( PC, Storage, Server, UPS)

– Security

– Auto ID

Az RRC csoport azzal különbözteti meg magát más disztribútor cégektől, hogy „hozzáadott értéket" nyújt minden eladásához. A valóságban ez annyit jelent, hogy a cég tevékenysége sokkal szélesebb körű, mint egy hagyományos disztribútoré.

Célunk, hogy a fent felsorolt területeken maximálisan ki tudjuk szolgálni a viszonteladói igényeket, és szaktanácsadásaink és hozzáértésünk segítségével megoldási alternatívákkal szolgáljunk. Ezen irányokba tartozó termékeket szakképzett mérnökből álló teamek menedzselik, akik VAD (azaz Value Add Distributor) szervízzel fejlesztik piacainkat.

Ebbe  a modellbe található Mission Critical csoportba fog szerepelni az IBM Server és Storage,  valamint a Security csoportba a szintén most indított Sonicwall és IBM ISS Security termékek.

Az IBM Magyarország az RRC Hungary Kft-t 2008. január 1-től hivatalos disztribútornak választotta. Ennek kapcsán Kelemen Róbert, az IBM partnerkapcsolati igazgatója elmondta, hogy az IBM nagyon komoly minőségi feltételekhez köti a disztribútori megbízást az egész világon, s az RRC sikerrel felelt meg a minősítés kritériumainak. Hozzátette, hogy különösen számítanak az RRC közreműködésére olyan területeken, mint az IBM kifejezetten kis- és középvállalatoknak kialakított termékportfoliójának értékesítése, a környezettudatos informatikai megoldások bevezetése, valamint az IBM biztonsági megoldásainak széles körű megismertetése.

www.rrc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük