További részletekkel szolgálunk a Hamid Akhavan-nak, a T-Mobile International vezérigazgatójának a 2008-02-12-én a mobil világkonferencián (GSMA Mobile World Congress) Barcelonában tartott sajtótájékoztatójánról. A dolog Magyarország számára érdekes hiszen a T-Mobil itt nagy piaci erőkkel jelen van, és a külhoni változásokat kis késéssel itthon is megvalósítják. A magyar T-Mobil mindenestre a kommentártól elzárkózott és jelezte ez a T-Mobile International álláspontja, tervei.

További részletekkel szolgálunk a Hamid Akhavan-nak, a T-Mobile International vezérigazgatójának a 2008-02-12-én a mobil világkonferencián (GSMA Mobile World Congress) Barcelonában tartott sajtótájékoztatójánról. A dolog Magyarország számára érdekes hiszen a T-Mobil itt nagy piaci erőkkel jelen van, és a külhoni változásokat kis késéssel itthon is megvalósítják. A magyar T-Mobil mindenestre a kommentártól elzárkózott és jelezte ez a T-Mobile International álláspontja, tervei.

„Az Internet mindenhol elérhető" – a T-Mobile tovább erősíti vezető pozícióját új termékek bevezetésével, mint például a mobilinternet terén. A T-Mobile és a Yahoo! stratégiai partnerségre lép és 2008. márciusának végén a T-Mobile a mobilszektor legkiválóbb keresőjét vezeti be a Yahoo!-val együttesen. Emellett a T-Mobile tovább bővíti partnerei körét a társasági közösségépítő szolgáltatókkal együttműködve, ideértve a YouTube-ot, MySpace-t, Flickr-t és a bebo-t. Megkönnyítendő az előfizetők számára a fenti szolgáltatások elérését bárhol és bármikor, a vállalat csökkenti adatroaming tarifáit Európában. További tervek 2008-ra: a T-Mobile legfontosabb európai piacain mobil instant messaging szolgáltatást vezet be. Ezzel összefüggésben partneri megállapodást írtak alá a Windows Live Messenger, ICQ, AOL Instant Messenger (AIM) és Yahoo! Messenger szolgáltatókkal.

A T-Mobile és a Yahoo! egyesítik erőiket 2008. március 30-án. A T-Mobile – a mobilinternet úttörője – és a Yahoo! – az internet úttörő jellegű szolgáltatója – stratégiai partneri együttműködésével a mobiliparág legkiválóbb mobilkeresőjét vezetik be a piacra. A Yahoo! oneSearch megoldása gyorsan és könnyedén kihozza a megfelelő találatokat, a lekérdezésekre azonnali választ ad, szükségtelenné téve hogy a felhasználó PC-s web linkek óceánján kényszerüljön navigálni. A oneSearch hozzáférést biztosít az ügyfeleknek a hírekhez, pénzügyi információkhoz, időjárás-jelentésekhez, fényképekhez, webes megjelenítésekhez és mobilweb-oldalakhoz. „A Yahoo! Személyében a T-Mobile az Internet valódi úttörőjével lépett stratégiai együttműködésre. Ez az együttműködési megállapodás jelentős előnyöket biztosít mobilinternet-előfizetőinknek és megteremti a jövőbeli együttműködés alapját is" – mondta Hamid Akhavan, a T-Mobile International vezérigazgatója.

A T-Mobile bővíti kínálatát a YouTube, MySpace, Flickr és bebo szolgáltatásokkal is

A legnépszerűbb mobilos közösségépítő jellegű videó/fotó megosztó platformokkal történt partneri megállapodások aláírásával a T-Mobile ügyfelei bárhol és bármikor kapcsolatban maradhatnak barátaikkal és üzleti partnereikkel az olyan ismert Internetes közösségek tagjaiként is, mint YouTube, MySpace, Flickr és a bebo. Mobiltelefonra optimalizált interface és az immár sikerét bizonyított web'n'walk platform segítségével a felhasználók egyedivé tehetik mobilinternetes felhasználói élményüket. Legfontosabb előnyként: a felhasználók kedvenc oldalaikat a web'n'walk portálon illetve személyre-szabott indítólapjukon keresztül egyetlen gombnyomással érhetik el. „A YouTube, MySpace, Flickr és a bebo szolgáltatókkal folytatott együttműködés révén a T-Mobile ügyfelei használhatják és bővíthetik saját közösségi hálózatukat, helytől és időtől függetlenül" – mondta Christopher Schläffer, a T-Mobile International csoportszinten a termékekért és innovációért felelős vezetője.

Az év során legfontosabb európai piacain a T-Mobile bevezeti a Mobil Instant Messaging szolgáltatást. Az ügyfelek ezzel élvezhetik a valódi IM csevegés előnyeit mobiljukon is, kedvenc Instant Messaging szolgáltatójukat igénybe véve. A T-Mobile megállapodásokat írt alá a Windows Live Messenger, ICQ, AOL Instant Messenger (AIM) és Yahoo! Messenger szolgáltatókkal, ezáltal a legjelentősebb IM szolgáltatók egyesítették erejüket a világ egyik legnagyobb mobil közösségével.

A szolgáltatás bevezetésével a T-Mobile az Interneten működő legnépszerűbb közösségépítő szolgáltatásokat teszi elérhetővé mobileszközökön. Ezáltal az adott IM hálózat tagjai gazdagabb és szinte teljesen zökkenőmentes átmenetet kínáló felhasználói élményben részesülnek. Az ügyfelek számára látható lesz, mely barátaik vannak feljelentkezve a rendszerben és online státusz esetén beszélgetést kezdeményezhetnek velük.

A T-Mobile-nak köszönhetően a keresés, a szörfölés mobiltelefonnal és laptop számítógéppel nem csupán gyors és könnyű, de költséghatékony is. A T-Mobile csökkenti adatroaming tarifáit Európában, egységes roaming díjazást vezet be az adatkommunikációra: Európán belül a mobilinternet díja csupán 2 euró megabájtonként, ami különösen a külföldi tartózkodás során folytatott mobiltelefonos szörfölés esetén kedvező az ügyfeleknek. Ez ideális megoldást kínál a legfrissebb hírek megtekintésére a web'n'walk portálról, illetve a legfrissebb email-ek letöltésére. És ez még nem minden: a fenti ár attól függetlenül érvényes, hogy melyik szolgáltató hálózatában kommunikálunk, tehát nem kell aggódni hogy véletlenül másik hálózatban jelentkezünk fel és váratlanul magas összegű számlát kell majd kifizetnünk.Mint tegnapi írásunkban már beszámoltunk róla a T-mobile nem akarja megvárni az Európai Unió kényszerintézkedését az adatroaming tarifák csökkentésére, ezért maga lépett.

A T-Mobile kifejezetten a nagyon intenzív adatforgalmazók számára – akiknek nagyobb adatvolumenre van igényük – is kínál roaming szolgáltatást. A T-Mobile Day Pass megvásárlásával – melynek ára csupán 15 euró -50 megabájtnyi adatot forgalmazhatnak, az igénybevett hálózat szolgáltatójától függetlenül.

A T-Mobile International egyike a világ vezető mobilkommunikációs szolgáltatóinak. A Deutsche Telekom három stratégiai üzletágának egyikeként a T-Mobile Európa és az Egyesült Államok legdinamikusabb piacaira koncentrál. A 2007. év végére a Deutsche Telekom csoport vállalatai csaknem 120 millió embert szolgáltak ki. A közös technológiai platform GSM-alapú, vagyis a világ legsikeresebb digitális vezeték nélküli szabványára épül. Ennek a technológiának a révén válhatott a T-Mobile a világ egyetlen olyan mobil távközlési szolgáltatójává, amely zökkenőmentes transzatlanti szolgáltatást tud nyújtani.

A T-Mobile emellett a FreeMove szövetség egyik partnere, melyet Európa négy vezető mobil szolgáltatója – az Orange, a TIM (Telecom Italia Mobile), a T-Mobile és a TeliaSonera alkot – azzal céllal, hogy ügyfeleik külföldi tartózkodásuk alatt is ugyanolyan könnyedén telefonálhassanak, mintha csak otthon lennének.

http://www.t-mobile.net/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük