2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Begyújtotta a motort a Fröccsbusz

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/52530"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image11_26.jpg" border="0" width="429" height="131" /></a></span></p><p> </p><p>Ha nyár, akkor fröccs, ha fröccs, akkor Fröccsbusz, azaz indul az Agrármarketing Centrum (AMC) idei fröccskampánya. A kampány kultikus járműve a budapesti Mikszáth térről startol egy hónapos országos roadshow-jára, a körutat Hajós András fröccsmester indítja el. A kampány során az AMC a minőségi magyar borokból készült felnőtt üdítő italt népszerűsíti.

 

 

Ha nyár, akkor fröccs, ha fröccs, akkor Fröccsbusz, azaz indul az Agrármarketing Centrum (AMC) idei fröccskampánya. A kampány kultikus járműve a budapesti Mikszáth térről startol egy hónapos országos roadshow-jára, a körutat Hajós András fröccsmester indítja el. A kampány során az AMC a minőségi magyar borokból készült felnőtt üdítő italt népszerűsíti.

 

 

Ha nyár, akkor fröccs, ha fröccs, akkor Fröccsbusz, azaz indul az Agrármarketing Centrum (AMC) idei fröccskampánya. A kampány kultikus járműve a budapesti Mikszáth térről startol egy hónapos országos roadshow-jára, a körutat Hajós András fröccsmester indítja el. A kampány során az AMC a minőségi magyar borokból készült felnőtt üdítő italt népszerűsíti.

Az idei fröccskampány a fröccskultúra további, széles körű terjesztése mellett a fröccs térhódítását is célozza a gasztronómiában. A fröccs ugyanis jelenleg méltatlanul kevés teret kap a magas konyhaművészetben, a gasztronómia egyelőre „szűzföld" a számára. A fröccs kapcsán még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a fröccs a silány borok feljavításának egyik lehetséges módja. Ezzel együtt az is teljes tévedés, hogy melléktermék, amit legfeljebb a sarki kiskocsmában illik fogyasztani.

A gasztronómia meghódítását Budapest egyik leghíresebb „vigalmi régiójában", a Mikszáth téren és az oda vezető Krúdy utcában működő vendéglők séfjei külön erre az alkalomra kreált fröccskorcsolyáival is támogatják. A főváros e negyede a kampány ideje alatt fröccsbázisként működik, ahol mindenki mindegyik étteremben ugyanannyiért kaphatja meg kedvenc bor-víz kombinációját.

Az immár harmadik éve indított kampány alapvető célja így, hogy a fröccs elfoglalja az őt megillető helyet a magyar italkultúrában. Tudatosítani szeretnék egyúttal azt, hogy jó fröccsöt csak minőségi borból lehet készíteni, így az AMC a minőségi magyar borok forgalmának növekedésére is számít. „A jó fröccshöz nem csak kiváló minőségű magyar bor, hanem egy igazi hungarikum, a szikvíz is szükséges" – mondta Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója. Az AMC a köztudatban hungarikumként élő fröccsöt önálló brandként építené fel. Az ital önmagában is kiváló kísérője lehet kerti partiknak, egy-egy fesztiválon eltöltött hétvégének, szabadtéri programoknak, és a fröccsmenük révén új impulzusokat adhat a gasztronómiának is. Szerencsés lenne, ha az éttermek fröccslapokat rendszeresítenének és egy finom ezüsttálcán egy jó palack magyar bor és egy szódásüveg mellé helyezve megadnák a fröccskészítés örömét vendégeiknek.

Az egy hónapon át tartó kampány két emblematikus „intézménye" a fröccsmester Hajós András, aki természetesen nagy fröccsrajongó, valamint a maga nemében is látványosságnak számító 37 éves Volkswagen T2 Fröccsbusz. A jármű egész augusztusban keresztül-kasul járja az országot, állomásain mozgó fröccskimérésként a helyi borokból készült frissítővel látja el a szomjazókat – ezzel egyben az adott régió borait is népszerűsíti természetesen. A tavalyi kampánysorán a Fröccsbusz több mint kétezer kilométert tett meg és mintegy ezer palack bort dolgozott fel fröccsnek. „A nyári hőségben a fröccs fiziológiai mentőmellényként is funkcionál amellett, hogy erős ellensúlya lehet a helyenként már-már kóros borsznobizmusnak" – kampányolt Hajós András a kultikus frissítő mellett. „A fröccsben az az egyik legszebb, hogy mindenki megtervezheti a saját, egyedi fröccsét."

A fröccskampány szerteágazó és intenzív lesz: a Fröccsbusz országjárása mellett a szervezők széleskörű BTL-kampány keretében a fröccsöt ismertető és népszerűsítő információs anyagokkal látják el a csatlakozó vendéglőket. Intenzív médiakampány is indul, ebben Hajós fröccsmester legfőbb segítője Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője lesz.

Hogy mi a fröccs? Hát ez: http://www.euroastra.info/node/52535

A Fröccsbusz roadshow-ján érinti a nagyobb városokat és leparkol több rendezvényen, fesztiválon is, főbb megállói:

Mikor

Hol

Fesztivál neve

július 29. du. 14.00

Budapest Mikszáth tér

nyitó sajtótájékoztató

augusztus 5.

Debrecen

Borkarnevál

augusztus 13-14.

Budaörs

Verda napok

augusztus 18-19.

Balatonfüred

Füredi Borhetek

Augusztus 19-20.

Sopron

Miss Saigon – művészeti kulturális program

 

augusztus 26.

Szeged

SZIN

Augusztus 27-28.

Budapest

HÍRes Íznapok

 

A Fröccsbusz útvonalát az érdeklődők nyomon követhetik a http://www.egyjofroccs.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.