2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Besenyei Péter nyert a Red Bull Air Race Világfutamok elsõ helyszínén

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/587"><img class="image thumbnail" src="/files/images/=ISO-8859-2Qdij=5F1=2Ejpg=.thumbnail.jpg" border="0" alt="Besenyei Péter Abu Dhabi-ban nyert 1." title="Besenyei Péter Abu Dhabi-ban nyert 1." width="100" height="65" /></a></span>Besenyei Péter közel 300.000 ember elõtt nyert Abu Dhabiban a Red Bull Air Race elsõ helyszínén!</p><p>

 

besenyei péter abu dhabi-ban nyert 1.Besenyei Péter közel 300.000 ember elõtt nyert Abu Dhabiban a Red Bull Air Race elsõ helyszínén!

 

besenyei péter abu dhabi-ban nyert 1.Besenyei Péter közel 300.000 ember elõtt nyert Abu Dhabiban a Red Bull Air Race elsõ helyszínén!

A tavalyi  évhez hasonlóan  most is egy maroknyi magyar kísérte el Besenyei Pétert Abu Dhabiba, ahol a Red Bull Air Race világfutamok elsõ állomása zajlik. Magyar zászlókat azonban nem csak az õ kezükben láttunk.

besenyei péter - abu dhabi 2007 2.Sokak kedvence lett Péter, akit egyes országokban szimplán Godfathernek, vagyis Keresztapának szólítanak. Az oroszok pedig egész egyszerûen Õrült Péternek hívják, a nevébõl adódó orosz szójáték miatt. Péter most ismét mindenki elõtt bizonyította, hogy õ a legjobb. A kieséses versenyben végül 1:26.24. idõvel nyert. Második helyen a tegnapi kvalifikációs verseny elsõ helyezettje Mike Mangold végzett 1:27.27-el.

besenyei péter -abu dhabi 2007. 3.A csütörtöki kvalifikációs futamon már érezni lehetett, hogy kemény küzdelem vár a legjobbakra, hiszen Mike Mangold mindössze 0.6 másodperccel verte meg Pétert, aki azonban egy percre sem ijedt meg. Mint mondta, ez annyira minimális különbség, hogy könnyedén be lehet hozni. Szerencsére és Péter ügyességének köszönhetõen ez így is lett. A dolog érdekessége még, hogy a pályacsúcsot felálított versenyzõ (Bonhomme) az idén  vevezetett kieséses rendszer miatt "csak" harmadik" lett.

A pilóták asszisztensei elmondták, a futam elõtt mindenki nyugodt volt és igyekezett a feladatára koncentrálni. Egyedül az orosz Rakhmanin vezette le kissé furcsa mód a verseny elõtti izgalmát, õ ugyanis ugrókötelezett.

besenyei péter abu dhabi 2007 4.A verseny itteni idõ szerint pénteken (2007-04-06 -án) fél háromkor vette kezdetét (magyar idõ szerint fél egy) és egy kivétellel hibátlanul zajlott le. Nigel Lamb ugyanis egyik manõvere során elszakított egy pilont, vagyis a légi akadálypárok egyikét.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.