2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Besenyei Péter szárnyalt Isztanbulban, de gyõzni nem tudott!

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/2217"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Is_arch_.thumbnail.jpg" border="0" alt="Egy eltalált kapu..." title="Egy eltalált kapu..." width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Egy eltalált kapu...</strong></span></span> <p>Nincs szerencsénk! Kezdhetném ezzel is beszámolómat a Red Bull Air Race negyedik állomásáról. De még sem teszem! A csütörtöki szabadedzés, tényleg elég szabadnak bizonyult, hiszen, legalább 15 alkalommal bombázták le  a kapukat a versenyzõk! Péternek is sikerült feliratkoznia a bakizók táborába.</p><p>

 egy eltalált kapu...Egy eltalált kapu…

Nincs szerencsénk! Kezdhetném ezzel is beszámolómat a Red Bull Air Race negyedik állomásáról. De még sem teszem! A csütörtöki szabadedzés, tényleg elég szabadnak bizonyult, hiszen, legalább 15 alkalommal bombázták le  a kapukat a versenyzõk! Péternek is sikerült feliratkoznia a bakizók táborába.

 egy eltalált kapu...Egy eltalált kapu…

Nincs szerencsénk! Kezdhetném ezzel is beszámolómat a Red Bull Air Race negyedik állomásáról. De még sem teszem! A csütörtöki szabadedzés, tényleg elég szabadnak bizonyult, hiszen, legalább 15 alkalommal bombázták le  a kapukat a versenyzõk! Péternek is sikerült feliratkoznia a bakizók táborába.

A pénteki idõmérõre mindenki összeszedte magát. Ennek az lett a vége, hogy a kapuállítók, akár szabira is mehettek volna. A 13 versenyzõ közül egynek, nevezetesen, a francia Ivanoff Nicolasnak idõ elõtt befejezõdött a verseny.

A szabályok értelmében, csupán 12 piló³ta vívhat a végsõ gyõzelem megszerzéséért!

Besenyei Péterünk, remek repüléssel, a negyedik idõvel jelezte, jó formában van, bár három gép is gyorsabb az övénél

íbesenyei péterBesenyei Péter

Szombaton, forróság és 38 fokos kánikula köszöntött Isztanbulra. Több mint egy millió ember volt kíváncsi a világ 12 legjobb pilótájának varázslatos párharcára. Nos, nem csalódtak, csupán azok, akik Besenyei Pétert látták volna szívesen a dobogó legfelsõ fokán!

Nem így lett! Az hamar kiderült, hogy az idén újoncként debtálóknak még gyakorolniuk kell, Így Bonhomme, Kirby, Chambliss, Maclean, Goulian, Lamb, Versteegh és Besenyei maradhatott a folytatásban.

Az új szabályok szerint, egyenes kiesési rendszerben peregtek tovább az események.

Mangold kezdett és simán jutott a négy közé, akár csak honfitársa, a szintén amerikai Kirby. Nagy fejtörés nem kellett ahhoz, hogy megjó³soljuk a harmadik futamból az eddig minden alkalommal dobogón végzõ és a vb. pontversenyben vezetõ Paul Bonhomme lesz-e a nyerõ! Nos, õ lett. Az utolsó páros a spanyol Maclean és Besenyei volt. A katalán 1.35.57-es ideje azt sugalta, mivel Péter ennél minden alkalommal jobbat futott így most is ez történik majd!

De nem! A spanyol pió³ta 4 ezred másodperccel jobbat repült, igy Péternek meg kellett elégednie az ötödik hellyel, amiért 2 pont jár!

A négyes elõdöntõben, a két amerikai nagyot vívott, de ezúttal Mike Mangold ötöülhetett önfeledten. A másik ágon, a spanyol maradt alul az angol éllovas Paul Bonhomme-mal szemben.

Ebben az évben elõször került össze a fináléban az amerikai és a brit pilóta!

Talán többen fogadtak volna az angol versenyzõre, de ezúttal az 51 éves amerikai nyert, begyûjtve ezzel a nagyon értékes hat pontot. Besenyei Péter a mostani  ötödik helyével egyet vissza csúszott a világbajnoki pontversenyben És a harmadik helyen várhatja a július közepén sorra kerülõ Red Bull Air Race-t, amely ezúttal ismét új helyszínrõl, a svájci Interlakenbõl jelentkezik!

red bull air race

A Red Bull Air Race VB jelenlegi állása:

1, Bonhomme  

20 pont

2, Mangold

19 pont

3, Besenyei

11 pont

4, Kirby 

16 pont

5, Maclean

10 pont

6, Arch

3 pont

(Andrejszky Zoltán írása alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.