2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

25 éves a FÕVINFORM

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2220"><img class="image thumbnail" src="/files/images/fovinform.thumbnail.gif" border="0" alt="www.fovinform.hu" title="www.fovinform.hu" width="89" height="100" /></a></span> <p>Ma már fogalom a forgalominformáció terén a Fõvárosi Önkormányzat Közlekedési Információs Központ mûködése. A Rosta Marian vezetésével megalakult szervezet fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte.  FÕVINFORM, mely a BKV szervezeti kereteiben látja el feladatát, ma már 112 hírt rögzít naponta.</p><p>

  www.fovinform.hu

Ma már fogalom a forgalominformáció terén a Fõvárosi Önkormányzat Közlekedési Információs Központ mûködése. A Rosta Marian vezetésével megalakult szervezet fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte.  FÕVINFORM, mely a BKV szervezeti kereteiben látja el feladatát, ma már 112 hírt rögzít naponta.

  www.fovinform.hu

Ma már fogalom a forgalominformáció terén a Fõvárosi Önkormányzat Közlekedési Információs Központ mûködése. A Rosta Marian vezetésével megalakult szervezet fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte.  FÕVINFORM, mely a BKV szervezeti kereteiben látja el feladatát, ma már 112 hírt rögzít naponta.

Családias hangulatban emlékeztek meg a FÕVIMFORM negyedszázados fennállásáról mûködtetõk és a szervezet munkatársai. Az ünnepségen felolvasták Demszky Gábor fõpolgármester és Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes üdvözletét. A jelenlévõket Antal Attila a BKV Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, hangsúlyozva, hogy ez a szolgáltatás intézménnyé nõtte ki magát. Rosta Marian a szervezet máig megtett útját vázolta fel, megköszönve kis csapata, régi és új munkatársai lelkes tevékenységét. Andreottit idézte, aki szerint két õrült létezik. Az egyik Napóleon, a másik az, aki azt hiszi, hogy megoldja a közlekedés problémáit. A FÕVIMFORM tevékenységi köre is bõvül az idõk során, új célcsoportnak számítanak az internetrõl tájékozódó egyéni érdeklõdõk. A Fõpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályát Pásti Imre képviselte, a BKV forgalomirányítás részérõl Madák Pál arról tájékoztatott, hogy ma már 750 autóbuszon bejövõ adatot továbbítanak a FÕVINFORM számára és a jövõ további fejlesztéseket ígér. A mûholdas helyazonosítással rendelkezõ rendszer már ma is mûködik a 86-os autóbusz vonalán. Pályázatot írta ki, 2,500 buszt készülnek hasonló rendszerrel felszerelni. Már júniusban négy helyen lehetõség lesz az érkezésrõl elektronikus közlés továbbítása és új szolgáltatásként a zöld út kérés is megvalósul.

A Topolisz Kft. nevében Ziegler Vera  vázolta a térinformatika fejlesztési távlatait.

A jövõ útja az internetes szolgáltatások bõvítése, a FÕVINFORM portál mindenkor új, friss hírekkel szolgál. A WAP-os telefonkészülékek segítségével új piaci lehetõségek is nyílnak, a mobilokra már térképes, mozgóképes információ továbbítható. Az RSS alkalmazása lehetõvé teszi, hogy a weboldalak megtekintése nélkül is lehessen a fõváros közlekedésérõl tájékozódni.  A TMC /Traffic Message Channel/ rendszer révén pedig minden úton lévõ értesülhet a torlódások elkerülésérõl, a közlekedési zavarokról.

A most 25 éves szervezet szolgáltatásai  mindenkor lépést tartanak a kor követelményeivel.

http://fovinform.hu/home/index.php

Tausz Anikó

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.