2022.augusztus.13. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kériportunk: Önkéntesek napja

3 perc olvasás
<p><strong><span class="inline left"><a href="/node/2222"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ONKCIM.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="75" /></a></span></strong> ?Segíts az idõddel! Légy önkéntes" Ez volt a szlogenje annak a rendezvénynek, mely az Önkéntesek Hetét nyitotta meg. Az Önkéntesek Napját már másodszorra rendezték meg, idén június 2.-án, az Erzsébet téri Gödörnél.</p><p>

1 ?Segíts az idõddel! Légy önkéntes" Ez volt a szlogenje annak a rendezvénynek, mely az Önkéntesek Hetét nyitotta meg. Az Önkéntesek Napját már másodszorra rendezték meg, idén június 2.-án, az Erzsébet téri Gödörnél.

1 ?Segíts az idõddel! Légy önkéntes" Ez volt a szlogenje annak a rendezvénynek, mely az Önkéntesek Hetét nyitotta meg. Az Önkéntesek Napját már másodszorra rendezték meg, idén június 2.-án, az Erzsébet téri Gödörnél.

2 Az Önkéntesek Hetét 2002 óta rendezik meg. Ez egy olyan országos programsorozat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesek által végzett munka jelentõségére. A hét nyitórendezvénye, a másodszorra megrendezett Önkéntesek Napja volt. A rendezvénynek az Erzsébet téri Gödör adott helyet.

3 Az Önkéntesek Napja lehetõséget ad arra, hogy megismerkedhessünk néhány olyan szervezettel, melyek önkéntesekbõl állnak, vagy önkéntesek bevonásával mûködnek. Érdeklõdhetünk munkájukról, s arról is, hogyan csatlakozhatnánk mi is a segítõk táborához. Megismerkedhetünk az önkéntes tevékenységrõl szóló, 2005. évi LXXXVIII. törvénnyel is, s ebbõl megtudhatjuk az önkéntesek jogait, kötelességeit.

5 A játékos kedvû érdeklõdõket meglepetés várta. A vállalkozó szellemûek kaptak egy üres Önkéntesek Napja Útlevelet, melybe pecsétekért  játszhattak. Van, ahol tesztet kellett kitölteni, kérdésekre válaszolni, van, hol festeni kellett, van, ahol puzzle-t kellett összerakni, s van ahol ajándékot kellett készíteni. Az elvégzett feladatokért egy pecsét volt a fizetség. Mikor az útlevél betelt, az Önkéntes Központ Alapítvány vámvizsgálati pultjánál a sikeresen végigdolgozott állomások után, ajándékot kaptak azok, akik teljesítették a feladatokat.

 Ha a pecsétekért dolgozók elfáradtak az önkéntes munkában, kikapcsolódásként megnézhették a színpadon azokat a mûsorokat, melyet az elõadók önkéntesen vállaltak. A fellépõk között voltak például a Petõfi Musical Stúdió fiatal növendékei is, akik táncmûsorokkal, énekekkel szórakoztatták a közönséget.

 5A megjelent egyesületek között van, melynek önkéntesei kórházakban fekvõ gyermekeket látogatnak meg, s velük együtt játszanak, mókáznak, segítve Õket abban, hogy elfeledjék arra a kis idõre legalább azt, hogy betegek. Részt vett a rendezvényen még többek között egy telefonos szolgálat, egy hajléktalanokkal foglalkozó szervezet, diákokat önkéntes tevékenységre sarkalló szervezet, s olyan egyesület  is, akik az afrikai országokban próbálnak segítséget nyújtani, önkéntesek bevonásával.

 6A résztvevõ szervezetek között találhattuk a Magyar Természetvédõk Szövetségét, az Afroid Magyarország Egyesületet, a Közösségi Tanulás és Önkéntes Központot, a Bocs Alapítványt, a Hello Afrika Egyesületet, a Gyermekvilág Ágyszínház Alapítványt, a ClubNetCet Egyesületet, az Utca Emberét, A Fõvárosi Igazságügyi Hivatal: Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztatóját, a Szépmûvészeti Múzeum csapatát, s a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványt is.

 

1 2
3 4
5 6
7 8
9 10

Németh Krisztina

Hasznos linkek:

http://www.afroaid.hu/

http://www.agyszinhaz.hu/

http://www.azutcaembere.net/

http://www.bocs.hu/

http://www.clubnetcet.hu/

http://www.eurodesk.hu/

http://www.helloafrika.hu/

http://www.kek-vonal.hu/

http://www.kih.gov.hu/

http://www.kotok.hu/

http://www.mobilitas.hu/

http://www.mtvsz.hu/

http://www.onkentes.hu/

http://www.planetclub.hu/

http://www.szepmuveszeti.hu/

http://www.telemosoly.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.