2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biztonságban a 2011. augusztus 20-i rendezvényeken is

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53229"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_135.thumbnail.jpeg" border="0" width="94" height="100" /></a></span>A katasztrófavédelem az idei évben is aktív szerepet vállal az államalapítás ünnepének biztonságos lebonyolításában. A felkészülés folyamatos, a rendezvények biztosítását koordináló helyszíni<em> </em>Operatív Törzs már 2011. augusztus 19-én megkezdi működését.</p> <p>

A katasztrófavédelem az idei évben is aktív szerepet vállal az államalapítás ünnepének biztonságos lebonyolításában. A felkészülés folyamatos, a rendezvények biztosítását koordináló helyszíni Operatív Törzs már 2011. augusztus 19-én megkezdi működését.

A katasztrófavédelem az idei évben is aktív szerepet vállal az államalapítás ünnepének biztonságos lebonyolításában. A felkészülés folyamatos, a rendezvények biztosítását koordináló helyszíni Operatív Törzs már 2011. augusztus 19-én megkezdi működését.

A vonatkozó kormányhatározat értelmében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság idén is közreműködik az augusztus 20-i rendezvénysorozat biztosítási feladataiban: a rendezvény többoldalú biztosítási tervének kidolgozásában, a rendezvény megelőző és mentő tűzoltói, katasztrófaelhárítási feladatainak végrehajtásában.

 A BM OKF irányítása alá tartozó két állami tűzoltóság, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság (RKI) és az Országház Tűzoltó Parancsnokság is tevékenyen készül a tömegrendezvények, illetve a létesítmények biztosítási feladataira. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó dunai vízi-légi parádéhoz az RKI a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő helyi polgári védelmi egység segítségével mentőpárnákat, mentőhevedereket és karabinereket ajánlott fel térítésmentesen. A mentőpárnák egy esetleges Dunára történő kényszerleszálláskor tudnak gyorsan, hatékonyan segítséget nyújtani a légijármű elsüllyedésének megakadályozását célzó munkában. A technikai felkészülés mellett az igazgatóság beavatkozó és irányító tűzoltói is részt vesznek a parádén.

 Az Országház Tűzoltó Parancsnokság az Országház kupolájának és tetőszerkezetének, valamint homlokzatának védelme érdekében külön biztosítási tervet készített, amelynek értelmében a védelmet előre megszerelt sugarakkal, illetve folyamatos figyelőszolgálattal biztosítják. Azoknak a vízlelőhelyeknek az ellenőrzése is megtörtént, amelyekre tűz esetén szükség lehet. Az Országház védelmét egy magasból mentő gépjármű, illetve gépjárműfecskendő is biztosítja.

 A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) a vízi-légi parádéhoz, valamint a tűzijátékhoz külön-külön biztosítási tervet készített. Az esemény idején a Dunán három tűzoltósági mentőhajó, a búvárszolgálat és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben. A parton gépjárműfecskendők segítik a munkát, így összesen ötven tűzoltó biztosítja a rakpartok területének és környezetének – hidak, a létesítmények, valamint a várhatóan nagyszámú érdeklődő közönség – védelmét.

 A Gellért-hegyet a tűzoltók és a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. vízszállítói idén is "előáztatják" 14 gépjármű és több mint hetven fő segítségével.

 A rendezvény ideje alatt a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság állományából összesen 29 gépjármű, három tűzoltósági mentőhajó, a Szent Flórián tűzoltóhajó és 181 tűzoltó lát el különböző szintű biztosítási feladatokat.

 A rendezvények biztosítását koordináló helyszíni Operatív Törzs augusztus 19-én az esti órákban kezdi meg működését a Clark Ádám téren lévő irányítói buszban, augusztus 20-án az Operatív Törzs a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épületében végzi munkáját.

 A rendezvény biztosítási feladataihoz szükséges tervek elkészültek, a résztvevő állomány és technika felkészítése megtörtént. A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a várhatóan nagy tömeg biztonságos kezelésére, szükség esetén a területek szakszerű kiürítésére.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.