2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BKV. Az év utolsó és a 2009 első napjainak mentrendje

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/15854"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bkvguard.thumbnail.jpg" border="0" alt="A metróbejáratokban biztos találkozunk! Mi is fázunk, de a Mi RENDÜNKNEK KELL érvényesülni! Év végén is!" title="A metróbejáratokban biztos találkozunk! Mi is fázunk, de a Mi RENDÜNKNEK KELL érvényesülni! Év végén is!" width="88" height="100" /></a><span style="width: 86px" class="caption"><strong>A metróbejáratokban biztos találkozunk! Mi is fázunk, de a Mi RENDÜNKNEK KELL érvényesülni! Év végén is!</strong></span></span>  <p>Az év utolsó napján a járatok üzemidőben, az iskolaszünetben pénteken érvényes menetrend szerint közlekednek. Éjjel a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni, valamint néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek.</p><p>

a metróbejáratokban biztos találkozunk! mi is fázunk, de a mi rendünknek kell érvényesülni! év végén is!A metróbejáratokban biztos találkozunk! Mi is fázunk, de a Mi RENDÜNKNEK KELL érvényesülni! Év végén is! 

Az év utolsó napján a járatok üzemidőben, az iskolaszünetben pénteken érvényes menetrend szerint közlekednek. Éjjel a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni, valamint néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek.

a metróbejáratokban biztos találkozunk! mi is fázunk, de a mi rendünknek kell érvényesülni! év végén is!A metróbejáratokban biztos találkozunk! Mi is fázunk, de a Mi RENDÜNKNEK KELL érvényesülni! Év végén is! 

Az év utolsó napján a járatok üzemidőben, az iskolaszünetben pénteken érvényes menetrend szerint közlekednek. Éjjel a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni, valamint néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek.

    Tekintettel arra, hogy 1-jén 0 órától egyébként is megszűnik az éjszakai járatokra vonatkozó külön díjszabás, a december 24-ihez hasonlóan, az éjszakai járatok beindulásától kezdődően nem kell helyszínen váltott vonaljegyet (éjszakai jegyet) kezelni, elég az olcsóbb vonal- gyűjtő-, vagy átszállójegy érvényesítése.

    A kisföldalatti december 31-én – a tavalyhoz hasonlóan – teljes üzemidőben közlekedik. Az éjszakai járatok közül a 906-os helyett egész éjjel jár a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően hajnali 2 óráig 7-8, majd tovább 10 percenként. A Fogaskerekű december 31-én óránként közlekedik. A járatok a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.24 és 4.24 között indulnak.

    Újév napján a munkaszüneti, január 2-án és 3-án szombati, január 4-én ismét a munkaszüneti, január 5-étől pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok. Az utcai rendezvények miatt egyes járatok közlekedésében kisebb menetrendi változások előfordulhatnak.

    A napijegyen kívül 2009. január 15-én pénztárzárásig minden jegytípus az idei áron vásárolható meg. A vonal-, átszálló-, metrószakasz- és a 10 darabos gyűjtőjegyet 15-én pénztárzárásig a régi áron árusítja a Társaság. A családi jegy, a turistajegy és a hetijegy a hónap közepéig szintén a 2008-as áron vásárolható meg, ha a kezdőnap január 15-ei, vagy annál korábbi.

    A napijegyeket január 1-jétől már új, alacsonyabb áron lehet megvenni. A korábban megváltott vagy a 2009. január 16-ig megvásárolt „Éjszakai járatokra nem érvényes" feliratot tartalmazó jegyek mégis érvényesek lesznek 2009. január 1-jétől az éjszakai járatokon is.

    2009. január 16-ától a BKV Zrt. minden jegytípusát az új tarifarendeletben meghatározott áron értékesíti: a vonaljegy 290, a helyszínen váltott vonaljegy 400, a 10 darabos gyűjtőjegy 2600, a napijegy 1500, a turistajegy 3700, a hetijegy 4400, a családi jegy 2100, a metrószakaszjegy 240, az átszállójegy 450, míg a most bevezetendő kedvezményes csoportos tanulójegy fejenként 300 forintba fog kerülni.

    A régi kedvezményes éves és kedvezményes éves budapesti egyesített bérletek és a 2008. december 31-én, 2009. január 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én és 5-én éjfélig lejáró havi bérletek (kivéve a környéki 5 és 10 km-es, valamint a HÉV-bérletek és ezek kedvezményes változatai) 2009. január 5-e helyett január 7-én éjfélig érvényesek.

    Az Akácfa utcai központi bérletpénztár január 9-éig csak átutalásos partnereket szolgál ki. Az Akácfa utcában egyéni és készpénzes számlára bérleteket a 22. szám alatt, a pótdíjirodában lehet venni. (A pótdíjirodán bérletigazolványt nem készítenek.)

    Ma a szokásos nyitva tartási rend érvényes, szilveszterkor reggel 6 órától 15 óráig lehet jegyet, bérletet venni.

    2009. január 2-án a szokásos hó eleji hétköznapi rend szerint tartanak nyitva az értékesítési helyek. 3-án és 4-én már minden pénztár nyitva áll a vásárlók előtt, január 5-étől 9-éig pedig – a várható nagy forgalomra való tekintettel – meghosszabbított nyitva tartással, reggel 6 és este 9 óra között várja a vásárlókat az összes metrópénztár, illetve több HÉV-állomáson (Batthyány tér, Margit híd, Árpád híd, Békásmegyer, Szentendre, Örs Vezér tere, Gödöllő Szabadság tér, Boráros tér, Csepel, Vágóhíd), valamint forgalmas csomópontokon (Moszkva tér, Móricz Zs. krt., Etele tér, Városház tér, Örs vezér tere autóbusz-végállomás, Rákoskeresztúr autóbusz-végállomás, Bosnyák tér) található jegypénztár.

www.bkv.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.