Bonduelle: a karácsonyi ünnepi menüt színesíti
3 perc olvasásElindult a „Bonduelle színek: színesítsd a tányérod!” elnevezésű kampány azzal a céllal, hogy a termék-portfólió széles választékát és sokszínűségét alapul véve, vadonatúj, kreatív recept-videókkal inspiráljon.
„A saját gyártású recept-videóink indulásuk óta nagy érdeklődésnek örvendenek, igyekszünk ezen a területen is innovatívak lenni, fogyasztóinknak mindig valami inspiráló újdonságot becsempészni. Most az ételek színek szerinti csoportosításával hatunk az érzékszervekre.” – fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója.
A „Színesítsd a tányérod” alapötlete tehát, hogy ha színek alapján kategorizáljuk az ételeket (például piros, sárga vagy lila alapanyagok) nemcsak ízletes, de esztétikailag is rendkívül vonzó ételeket lehet készíteni. Éppen ezért, minden egyes recept-videó egy-egy színre épül. Így a „Bonduelle-sárga” receptben többek között kukorica és currys bab, a „Bonduelle-zöld” receptben pedig zöldbab, zöldborsó, brokkoli felhasználásával készül a finom fogás. A filmekben az ínycsiklandó alapanyagok mellé ötletes képi megoldások, letisztult, elegáns konyhai eszközök és a már „food – porn” kategóriába sorolható közeli vágóképek társulnak.
A kisfilmek inspirációként működnek, az “ezt én is elkészíthetném vacsorára!” élményével ajándékozzák meg a közönséget, és hitelesen közvetítik a Bonduelle márka sokszínűségét.
A kampány első két videójában a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet, 2018-ban pedig a lila, a narancssárga és az aranybarna színeket fókuszba helyező receptek következnek. Az első két film a Youtube, Facebook és Instagram megjelenésen kívül Citylight támogatást is kapott, míg a jövő évi aktivitást erőteljes sajtó- és közterületi-média megjelenés kíséri.
A kampánystratégiát, a kreatív koncepciót és az online hirdetést a Labowsky kreatív műhely jegyzi, az online felületeket az UP Advertising kezeli, a PR feladatokat a Stern Communications látja el.
Ízelítőnek egy recept:
Zöldborsós túrógombóc töltött zöldpaprikával, zöld pestóval
Hozzávalók
– 1 Bonduelle Vapeur zöldborsó
– 1 Bonduelle Vapeur brokkoli
– 1 Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
– 1-2 zöldpaprika (kaliforniai)
– 10-12 friss bazsalikomlevél
– 1 lime
– pár gerezd fokhagyma
– 2-3 szál újhagyma
– 10 dkg túró
– 15 dkg feta
– 10 dkg sós keksz (gm keksz is lehet)
– 3 csipet reszelt parmezán
– só, rozmaring
– kevés toastkenyér a tálaláshoz (keksz is lehet)
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet és öntsük bele a zöldborsót. 3 perc után leszűrjük.
Kevés olajon megdinszteljük a fokhagymagerezdeket, majd mellé helyezve átforgatjuk a serpenyőben a Vapeur brokkolit és a Vapeur zöldbabot. Pillanatok alatt kész!
Egy maroknyi zöldborsót tegyünk félre a díszítéshez!
Összeturmixoljuk a 3 zöldséget, és kettéválasztjuk a keveréket. Az egyik feléhez hozzáadjuk a sós darált kekszet, a túrót és a rozmaringot, elkeverjük, majd golyócskákat formálunk, amiket a zöldborsószemecskékbe megforgatunk.
Ez után könnyű pestót készítünk. Összezúzva a bazsalikomleveleket, a fokhagymát, kevés olívaolajat és parmezánt. Majd meghintjük reszelt limehéjjal és meglocsoljuk egy lime levével.
A zöld pép másik felét keverjük össze a megtört fetával és az apróra vágott újhagymával, majd töltsük meg vele a felezett zöldpaprikákat.
Ezt tálaljuk a zöldborsós túrósgolyócskák mellé, a pestós pirítóssal.
https://www.bonduelle.hu/sarga
https://www.youtube.com/results?search_query=Bonduelle+s%C3%A1rga
Lantai József