2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Van karácsony plusz kilók nélkül

2 perc olvasás

sanof.jpgAz év végi ünnepek családi együttlétei sajnos Magyarországon gyakran evésmaratonba fulladnak, szeretetünket azzal is igyekszünk kifejezni, hogy a nekünk fontos embereknek rengeteg finomságot kínálunk napokon keresztül.

 

A Sanofi karácsonyi akciója, a #SanofiGasztrochallenge arra figyelmeztet, hogy nem lehetetlen mindezt úgy megtenni, hogy valóban jót tegyünk szeretteinkkel és ne kockáztassuk az egészségüket, sőt a diabétesszel élő családtagok se érezzék azt, hogy kimaradnak az ünnepi falatokból.

 

A Nemzetközi Diabétesz Világnapon elindított #SanofiGasztrochallenge, olyan ételek elkészítésére és receptjeinek megosztására buzdítja a gasztrobloggereket, a gasztrovilág hírességeit és minden sütni-főzni szerető embert, amelyeket a család minden tagja lelkiismeretfurdalás és egészségügyi kockázat nélkül fogyaszthat. A kilók és a vércukorszint kordában tartásának jegyében többen is megosztották már egészségtudatos receptjeiket a nagyvilággal.

 

Steiner Kristóf például indiai vöröslencse mártással megbolondított vajpuha sültkarfiolt készített, Balázsy Panna pedig cukorbetegek számára is fogyasztható narancsos kuglóf készítésébe avatta be az érdeklődőket, míg a Dolce Vita blog bloggere, Vrábel Krisztina meggymártással feldobott, könnyed mákmousse-t varázsolt a karácsonyi asztalra. Az Ízhuszár blogról ismert Kárai Dávid is csatlakozott a kihíváshoz, és citromos csirkecombokat készített különleges pikáns körettel. De megmutatta még kedvenc alacsony szénhidráttartalmú receptjét Gökler Krisztina, Vogel Diana és Lakatos Levente is.

 

A kezdeményezés lényege az, hogy a résztvevők egymást hívhatták ki újabb és újabb finomság – videóval is dokumentált – elkészítésére, ezzel ötleteket, tippeket adva azoknak, akik betegségük vagy épp egészségtudatos szemléletük miatt az év utolsó napjain sem dobják be a gyeplőt.  

 

„A Sanofinál azt valljuk, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. De fontos az is, hogy megfelelő életmóddal, egészségtudatos táplálkozással a kettes típusú diabétesz kialakulása megelőzhető. A #Sanofigasztrochallenge életre hívásával szerettük volna megmutatni, hogy a karácsonyi vacsora is lehet egyszerre izgalmas gasztronómiai élmény és közben része egy kiegyensúlyozott étrendnek. A legjobb receptekből pedig rövidesen receptkönyv készül a diabétesszel élők számára, így egész évre jut majd elég tipp ahhoz, hogy jót s jól együnk” – mondta el Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója.

 

http://facebook.com/#sanofigasztrochallenge

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.