Bonduelle a Nagy Levesválasztó Kampányzáró
4 perc olvasásVajon mi lett az ország kedvenc levese? Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt.
A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, amely elkészítéséhez Bonduelle-terméket használtak. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/11/15/elindult_a_nagy_levesvalaszto_8819 A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.
Az ország minden sarkából érkezett nevezés. A felhívás leginkább a 25-34 éves női korosztályt mozgatta meg, az eléréseket tekintve Facebookon és Instagramon is jól teljesített a játék. A Bonduelle.hu weboldal látogatottsága is több mint kétszeresére emelkedett. Nemcsak a versenyzők, hanem a szavazók is nyertek, összesen 35 db Bonduelle ajándékcsomagot kézbesít a hamarosan a postás.
A regisztrált szavazatok alapján a nyertes recept Szegedről érkezett, és nem más, mint egy színes-ízletes „szicíliai csirkeragu-leves.” A második helyezett: „édesburgonyás sárgarépaleves sajtropogóssal” hoboli (Baranya megye) háziasszony receptje alapján, a dobogó harmadik helyezettje pedig „liba és csirkeaprólékból készült húsleves kelkáposzta roláddal”, ez a fantáziadús recept a Tolna megyei Bonyhádról érkezett.
A Nagy Levesválasztó Fördős Zé számára is egy gasztro-kaland volt. „A leves nagyon közel áll hozzám, egyik nagy kedvencem, éppen ezért örömmel vállaltam a felkérést. A pályázók nagy száma is azt bizonyítja, hogy a leves népszerű, siker-téma, érdemes volt belevágni. Én személy szerint nagyon sokat tanultam a beérkezett receptekből, jó volt látni, hogy milyen sokan, milyen bátran kísérleteznek alapanyagokkal, fűszerekkel. A csicseriborsó-zöldbab kombináció például meglepetés volt számomra, ahogy egy gombás-sárgarépás újragondolt krumplileves is. Összességében a klasszikus receptek voltak többségben, de akadtak nagyon merész újítások is. Kíváncsi vagyok, hogy egy második fordulóban ki mit főzne ki.” – összegezte kampány-tapasztalatait a népszerű gasztro-blogger.
A klasszikus, formabontó, újragondolt, merész receptek elérhetők a Nagy Levesválasztó oldalán!
„Örülünk, hogy év végére ilyen izgalmas aktivitással kedveskedhettünk fogyasztóinknak. A Nagy Levesválasztó kampány minden várakozásunkat felülmúlta, sikeresen támogatta két új fagyasztott termékünk piaci bevezetését. Gratulálunk a nyerteseknek!” – fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója.
A kampány ötletét és kidolgozását, valamint lebonyolítását az UP Advertising jegyzi, a PR kommunikációt pedig a Stern Communications koordinálta.
Íme a nyertes recept:
SZICILIAI CSIRKERAGULEVES
Receptbeküldő: Putóczki Gáborné
hozzávalók:
– 20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
– 1 liter csirkehús alaplé
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 db sárgarépa
– 1 db zellerszár
– 2 db babérlevél
– 1 tk oregano
– 1 tk bazsalikom
– 1 mk chili paprika
– 1⁄2 csokor petrezselyem
– 1 doboz sűrített paradicsom (Arany Fácán)
– 1 doboz fehér bab konzerv (Bondelle)
– 15 dkg GM makaróni tészta
– ízlés szerint só
– ízlés szerint bors
– 2 ek olívaolaj/szőlőmagolaj
elkészítés
Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra. Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst. Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.
https://levesvalaszto.bonduelle.hu
Lantai József