Ha Te is úgy gondolod:

– képtelenség ma már eredetinek lenni…

– Budapest egy olyan téma, amiről már mindent elmondtak…

– értelmetlen újabb perspektívákat kutatni…

…akkor nem téged keresünk.

Ha Te is úgy gondolod:

– képtelenség ma már eredetinek lenni…

– Budapest egy olyan téma, amiről már mindent elmondtak…

– értelmetlen újabb perspektívákat kutatni…

…akkor nem téged keresünk.

 

Ha viszont szeretsz fotózni/filmezni és van kedved megmutatni magad egy amatőr rövidfilm-fesztiválon, akkor itt egy lehetőség. A Hetedik Sor Közepe Alkotói Csoport (hetediksor.hu) pályázatot hirdet „Budapest – ami a képeslapokról kimaradt" címmel.

 

Küldd el nekünk fotódat vagy legfeljebb 5 perc hosszú kisfilmedet, amelynek témája a főváros, lehetőleg olyan megközelítésből, amely túlmutat a kliséken és a turista-látványosságokon. Inkább egy lakótelep, mint az egymilliomodik képeslapfotó a Lánchídról! Nincs semmilyen kikötésünk, hogy egy helyszínt, egy jelenséget vagy egy hangulatot válassz a pályamunkád témájának, a legfontosabb kritérium eredetiség. Nem ragaszkodunk lepukkant sikátorok képeihez, ha úgy érzed, te a Hősök terét is le tudod filmezni úgy, ahogy még senki, ám legyen! A pályázatra kategóriánként egy személy/alkotói csoport legfeljebb 3 db pályaművel jelentkezhet.

 

A beérkezett fotókat és filmeket folyamatosan töltjük fel a hetediksor.hu oldalra, ahol a közönség is leadhatja szavazatát. A szakmai zsűri által arra érdemesnek ítélt pályamunkákat szeptemberi díjátadón kiállítjuk, illetve levetítjük a Toldi moziban, sőt fődíjként a legjobb rövidfilm egy hónapig műsoron is marad. Az első három helyezett és a közönségdíjas számára további díjakat is kiosztunk!

 

A szakmai zsűri tagjai többek között: :

Miklauzic Bence (az Ébrenjárók és A zöld sárkány gyermekei c. film rendezője)

Szabó Simon (a Papírrepülők c. film rendezője)

Köbli Norbert (a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, a Made in Hungária és A vizsga c. film forgatókönyvírója)

Csizek Gabriella, művészeti tanácsadó (Mai Manó Ház)

 

Nem kívánunk technikai kereteket szabni, akár egy mobillal is filmezhetsz! A munkáidat digitális formában várjuk, akár online a hetediksor@gmail.com  e-mail címen (amennyiben letölthetővé teszed azt valamilyen ftp-oldalon keresztül), vagy DVD-n postai úton a Hetedik Sor Közepe, Dunakeszi, Kolozsvár u. 35. címen. Beérkezési határidő: 2012. július 20.

 

www.hetediksor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük