2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

COVID-bélyegek II.

2 perc olvasás

francia 2.

Az Észak-Franciaországban található 4 ezer lakosú Hasnon faluban ősidők óta kialakult szokás a fákhoz fordulni, ha valami baj van. A feltehetően kelta gyökerű, majd a kereszténység által is megtűrt hagyomány szerint a közelben található szent fákra kötözött ruhadarabok magukkal viszik a betegséget. A helyiek leggyakrabban alsóneműt és zoknikat kötöztek a fákra, ettől termékenységi és mozgásszervi problémáikra vártak megoldást. 2020-ban sebészmaszkokat kötöztek fel az ágakra. A posta bélyegsorozatot bocsátott ki a COVID elleni védekezés módozatairól. Minden bélyege a belföldi levél bérmentesítésére használható.

kozep afrikai 3.

A Közép-afrikai Köztársaság francia gyarmat volt, 1960-ban nyerte el függetlenségét. Ettől kezdve hatalmi harc kezdődött, puccs, lázadás, polgárháború, katonai diktatúra váltották egymást. Az ország egy ideig tagja volta az Afrikai Uniónak, de rendezetlen helyzete miatt felfüggesztették a tagságát. Bangui fővárost hol a lázadók, hol a kormányerők uralták. A COVID-járvány gátat vetett a háborúzásnak, fegyverszünetet következett. Ekkor adták ki a 800 frankos bélyegblokkot.

szenegal

Szenegál ugyancsak francia gyarmat volt, 1959-ben lett független állam. Államszervezete, oktatási rendszere, kultúrája hasonló a polgári államokéhoz. Fővárosa Dakar, Afrika egyik legnagyobb tengeri kikötője. Szigorú intézkedéseket követően nagy tempóban megkezdték a kínai vakcinával való oltást. Határait lezárták, bár a zarándokok tömeges vonulását csak részben tudták megakadályozni. Ennek ellenére 2020-ban 15.000 fertőzéses esetnél 312 hallesetet jelentettek.

vietnam

Kérem az Olvasót, ne kételkedjék a következő történetben, amelyet a WHO is megerősített. Vietnamban a körházi kapacitások nagyon alacsonyak. Például a nyolcmilliós Ho Si Minh-városban mindössze 900 ágy van az intenzív osztályokon. Ezért 2010. január végén, a vietnámi újév idején, amikor a járvány még csak Kínára korlátozódott, az ország bevezette a legkeményebb intézkedéseket. Lakhelyelhagyási és kijárási tilalom, teljes iskolaszünet, néhány kivétellel minden boltot, piacot bezártak, elrendelték a legszigorúbb maszkviselést és távolságtartást. Következménye a 95 millió lakosú Vietnámban 2020-ban 312 fertőzés, egyetlen halálos áldozat nélkül.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.