2024.november.30. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csúcson a last minute receptkeresés

3 perc olvasás

csucson.jpgRekordszámú nézettség a NOSALTY-nál a karácsonyi és szilveszteri időszakban 2017-ben. A Centrál Médiacsoport piacvezető gasztroportálját, a NOSALTY-t közel 390 ezer egyedi látogató kereste fel 2017. december 23-án, ezzel a 4. – mobilon az első – legnézettebb oldal volt ezen a napon a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján.

 

A szilveszteri készülődés időszakában, december 30-án 312 ezren voltak kíváncsiak a legfinomabb buli receptekre. (Forrás: http://dkt.hu/, teljes, totál)

Az olvasók a szentestét megelőző napon 2,5 millió oldalt néztek meg a NOSALTY-n.

 

A top 10 legnézettebb karácsonyi recept a következő volt:

  1. Klasszikus töltött káposzta – www.nosalty.hu/recept/klasszikus-toltott-kaposzta
  2. Karácsonyi rögtön puha mézeskalács – www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-rogton-puha-mezeskalacs
  3. Klasszikus hagyományos bejgli – www.nosalty.hu/recept/klasszikus-hagyomanyos-bejgli
  4. Párolt lilakáposzta – www.nosalty.hu/recept/parolt-lilakaposzta
  5. Csuka mama bejglije – www.nosalty.hu/recept/csuka-mama-bejglije
  6. Mézes krémes – www.nosalty.hu/recept/mezes-kremes
  7. Diós és mákos bejgli 3. (Bejgli 6.) – www.nosalty.hu/recept/dios-makos-bejgli-3-bejgli-6
  8. Töltött káposzta karácsonyra – www.nosalty.hu/recept/toltott-kaposzta-karacsonyra
  9. Majonézes burgonyasaláta 3. – www.nosalty.hu/recept/majonezes-burgonyasalata-3
  10. Hagyományos zserbó Vicikó konyhájából – www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-zserbo-viciko-konyhajabol

 

A szilveszteri receptek közül pedig az alábbiak voltak a legnépszerűbbek:

  1. Lencsefőzelék Mancikától – www.nosalty.hu/recept/lencsefozelek-mancikatol
  2. Lilahagymás lencsesaláta – www.nosalty.hu/recept/lilahagymas-lencsesalata
  3. Malacsült ropogósan – www.nosalty.hu/recept/malacsult-ropogosan
  4. Korhelyleves eredeti recept alapján – www.nosalty.hu/recept/korhelyleves-eredeti-recept-alapjan
  5. Kaszinótojás – www.nosalty.hu/recept/kaszinotojas
  6. Újévi lencsesaláta – www.nosalty.hu/recept/ujevi-lencsesalata
  7. Lencsefőzelék 2. – www.nosalty.hu/recept/lencsefozelek-2
  8. Reform lencsefőzelék hagymás rántással – www.nosalty.hu/recept/reform-lencsefozelek-hagymas-rantassal
  9. A legegyszerűbb sajtos rúd – www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-sajtos-rud
  10. Lencsefőzelék Lilliától – www.nosalty.hu/recept/lencsefozelek-lilliatol

 

A NOSALTY 9 éves rekorddal zárta 2017-et: decemberben több mint 2 millió egyedi látogató nézte meg a gasztroportált, összesen 39 millió oldalletöltéssel.

 

Íme a szilveszteri győztes:

  1. Lencsefőzelék Mancikától

hozzávalók / 4 adag

– 25 dkg lencse

– 1 közepes db vöröshagyma

– 1 ek napraforgó olaj

– 1 teáskanál fűszerpaprika

– 1 csapott ek finomliszt

– 2 db babérlevél

– 1 citromból nyert citromlé

– 1 ek mustár

– 2 dl tejföl

– só ízlés szerint

– 1 teáskanál cukor

– 1 l víz (vagy füstölthús lé)

elkészítés

A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel, vagy ha van, füstölt hús főzőlével.

Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Beletesszük a babérleveleket, és ha szükséges, megsózzuk, de vigyázzunk, a füstölt hús lé már sós! Közepes tűzön puhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, kevés forró vízzel, vagy ha elég lé van a lencsén, akkor néhány kanállal kiveszünk belőle, és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, majd ízesítjük a mustárral, citromlével, cukorral. Ezzel jól összeforraljuk. A babérleveleket dobjuk ki.

Füstölt csülök szelettel, puha kenyérrel a legfinomabb.

költség: 600 Ft

 

www.nosalty.hu

www.facebook.com/nosalty

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

szexualpszichologus 18 perc olvasás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.