2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Drága is, korlátos is, vezeték nélküli is: de Internet

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/43"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pannon.thumbnail.jpg" border="0" alt="pannonlogo" title="pannonlogo" width="100" height="43" /></a></span> A Pannon követve a T-mobile fejlesztési irányzatát, az internet szolgáltatást szeretné mellékes szükséges rosszból, fõ csapásiránnyá tenni. Ennek érdekében nagy fejlesztéseket végzett HSPDA/3G hálózatán, hogy a szükséges sebességet tudja biztosítani. ?Nincs többé szükség vezetékre az internetezéshez sem: a Pannon két új Mobil Internet csomagjával teljes körû, kötetlen internetmegoldást kínál hazánkban a legnagyobb lefedettséget biztosító mobil szélessávú (EDGE, 3G, HSDPA) hálózatán" - jelentette be a Pannon mai sajtótájékoztatóján - <em>ahova szerkesztõségünket elfelejtették meghivni.</em> - Ove Fredheim, a cég vezérigazgatója. <p> 

   A Pannon követve a T-mobile fejlesztési irányzatát, az internet szolgáltatást szeretné mellékes szükséges rosszból, fõ csapásiránnyá tenni. Ennek érdekében nagy fejlesztéseket végzett HSPDA/3G hálózatán, hogy a szükséges sebességet tudja biztosítani. ?Nincs többé szükség vezetékre az internetezéshez sem: a Pannon két új Mobil Internet csomagjával teljes körû, kötetlen internetmegoldást kínál hazánkban a legnagyobb lefedettséget biztosító mobil szélessávú (EDGE, 3G, HSDPA) hálózatán" – jelentette be a Pannon mai sajtótájékoztatóján – ahova szerkesztõségünket elfelejtették meghivni. – Ove Fredheim, a cég vezérigazgatója.

 

   A Pannon követve a T-mobile fejlesztési irányzatát, az internet szolgáltatást szeretné mellékes szükséges rosszból, fõ csapásiránnyá tenni. Ennek érdekében nagy fejlesztéseket végzett HSPDA/3G hálózatán, hogy a szükséges sebességet tudja biztosítani. ?Nincs többé szükség vezetékre az internetezéshez sem: a Pannon két új Mobil Internet csomagjával teljes körû, kötetlen internetmegoldást kínál hazánkban a legnagyobb lefedettséget biztosító mobil szélessávú (EDGE, 3G, HSDPA) hálózatán" – jelentette be a Pannon mai sajtótájékoztatóján – ahova szerkesztõségünket elfelejtették meghivni. – Ove Fredheim, a cég vezérigazgatója.

 

Az új internetcsomagokkal kábelek nélkül csatlakozhatunk az internethez az asztali vagy hordozható számítógépünkön, ráadásul a mobil hozzáférésnek köszönhetõen otthonunkból bárhová magunkkal vihetjük a világhálót.

Most csatlakozási díj nélkül és 2007. április 10. és 2007. június 30. közötti vásárlás esetén fél évig a havidíj feléért választhatunk igényeink szerint a Mobil Internet 3 és a Mobil Internet 10 csomagok közül, melyek 3 GB, illetve 10 GB adatforgalmat tartalmaznak kedvezményesen havi 3450, illetve 6450 forintért. 3 GB adatforgalommal meg tudunk nézni körülbelül 63 000 honlapot (átlagosan 47 KB-os weboldalakkal számítva) vagy 400 ezer e-mailt (csatolások nélkül, átlagosan 7.6 KB-os levelekkel számítva), illetve letölthetünk akár ezer zeneszámot (3MB-os számokkal számítva) is. A 10 GB több mint 200 ezer oldal megtekintésére vagy éppen 3300-nál több zeneszám letöltésére elég, vagyis aki ezt a csomagot választja, bátran küldhet és fogadhat nagy képeket, más fájlokat is minden nap. A forgalmi keret túllépése esetén 10 Kbyte-onként a forgalmi díj mindkét csomag esetén 12 fillér.

 Az internet csomagokról minden jó elmondható. Csak éppen az nem, amit a szolgáltató ajánl nekünk: nem képes helyettesíteni a vezetékes szolgáltatást. Ugyanis szinte mindegyik rádiótelefon szolgáltató kék madarakat kerget. Azt hiszi, hogy a vezetékes szolgáltats helyére léphet. Ezt ezzelk a szolgáltatói mentalítással Magyarországon soha nem fogja megtenni. Ugyanis a magyar fogyasztó árérzékeny. És ha a mobil internet szolgáltatást vezetékes helyett használja akkor a vezetékes dijának sokszorosát fogja fizetni.

A felkinált korlátba belefér a a levelezés, a szordínós WEB böngészés, még a vírusirtó upgrade is. De már nem fér bele, ha az ember mobil tartaémat szeretne használni: internetes rádiót vagyvideo streminget, esetleg video konferenciát. Akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, így a vezetékes megoldás, bármennyire is szeretnék a szolgáltatók pótszer marad!

A Mobil Internet csomagok megvásárlásakor kapunk egy SIM-kártyát, ezt hordozható számítógép esetén egy adatkártyába, asztali számítógép esetén egy USB modembe kell beletennünk, majd az eszközt csatlakoztatni gépünkhöz. A pár lépéses telepítés és aktiválás után már internetezhetünk is, anélkül, hogy a vásárlás után hetekig várnánk a használatára.  A Pannon a szükséges adatátviteli eszközöket, az adatkártyát vagy az USB modemet kétéves hûségszerzõdés esetén ingyen biztosítja, ráadásul a csomaghoz ajándékba kapunk egy ingyenes e-mail postafiókot is, 90 Mbyte tárhellyel.

A Pannon koncentrált fejlesztéseinek köszönhetõen felgyorsul a mobil szélessáv sebessége is: Budapesten és további 43 településen, a lakosság több mint egyharmadának a harmadik generációs (3G) hálózat mellett elérhetõ a HSDPA is, mely rendkívül gyors, 1,8 -3,6 Mbit/s maximális adatátviteli sebességet tesz lehetõvé. Így a nagy weboldalak is 1-2 másodperc alatt tölthetõk le, míg egy 3 MB-os zeneszám letöltése sem tart tovább 10-20 másodpercnél. A vezetõ mobilszélessáv-szolgáltató az ország többi területén is használható sebességet biztosít, 3G/HSDPA hálózatát pedig a felhasználói igények alapján folyamatosan bõvíti.

A mobil internetezes további gátja, hogy a szolgáltatók által kínált pcmcia kártyák vagy drágák, vagy pedig ugyanúgy halózathoz kötöttek, mint a mobiltelefonok esetében.. Itt a kiutat azok az új generációs laptopok jelentik, amelyek direkt HSPDA képességekkel rendelkeznek, csak nehogy itt is megjelenjen a halózathoz kötés.

Mindenestre a Pannon igyekezete üdvözlendõ, de nem több mint egy ajánlat. Ahhoz hogy valaki itt áttörést érjen el ugyanolyan feltételekkel kell adnia a mobil internetet, mint a vezetékest, azaz korlátlan forgalmi lehetõséggel.  Teénylegesen korlátlanul. Nem UPC vagy T-com csavarral, ahol máshol mégis forgalmi korlátot épitenek a szolgáltatásba.

Mobil Internet csomagok: www.pannon.hu/mobilinternet

mobilszélessáv-lefedettségi térkép: www.pannon.hu/egyeni/ugyfelszolgalat/lefedettseg/  

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.