2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Drifterek, veteránok, old timerek és csúcsgépek várnak a Hódmezőrület 2.0-n

3 perc olvasás

drift.jpg

Augusztus 26-27. között tartják Hódmezővásárhelyen az ország legőrültebb autós és mezőgépész találkozóját: füstös driftautók, csúcsmodern mezőgazdasági gépek, veterán traktorok és elegáns oldtimerek várják a közönséget, akik idén nem csupán nézői, hanem tesztelői is lehetnek a számtalan érdekes járműnek. (lásd: http://euroastra.hu/node/114883) Segítségül összegyűjtöttük neked azt a 3+1 dolgot, amit mindenképp ki kell próbálnod a Hódmezőrület 2.0-n.

 

3+1 dolog, ami nélkül nem érhet véget a nyarad

 

  1. Ülj be egy high tech traktorba!

Aki jártas a mezőgépészetben, az tudja, hogy modern technológiák használatában a traktorok bizony sokszor egy lépéssel az autók előtt járnak. Mindenki másnak viszont óriási élmény lesz beülni egy légkondicionált, automata vezérlésű, érintőképernyős kijelzővel ellátott traktorba, és abban megtenni néhány kört egy profi mezőgépész mellett.

 

  1. Kapaszkodj egy driftautó anyósülésébe!

Bár a driftautókról leginkább az égett gumiszagra és a zajra asszociálunk (mert ez valóban elválaszthatatlan része a driftelésnek), a Hódmezőrület drifterei arra törekszenek, hogy bebizonyítsák a közönségnek: ez egy komoly technikai tudást igénylő sport, és nem csupán őrült csúszkálás a városszéli kanyarokban. Épp ezért, ha eléggé bátor vagy, kéredzkedj be bármelyik induló drifter mellé, és az anyósülésbe kapaszkodva élvezheted a szalmabálákkal és hatalmas gépekkel tarkított pályát.

 

  1. Döcögj egy veterán cséplőgépen!

A hétvége egyik legbájosabb része kétség kívül a veterán gépész-találkozó lesz, ahová az ország minden pontjáról érkeznek majd a kisebb-nagyobb, különböző színű és korú traktorok. A gyűjtők büszkén mutogatják több tízes éves gépeiket, és ha szépen kéred, a működő veteránokra akár fel is kapaszkodhatsz egy hamisíthatatlan, retro, olajgőzös körre.

 

+1 Kosarazz rakodógéppel!

A Hódmezőrületen ott lesz egy Manitou, vagyis egy teleszkópos rakodógép, amellyel többek között a szalmabálákból készült arénát készítik majd a szervezők a driftversenyhez. Emellett viszont a látogatók szórakoztatására is szolgál majd: a Manitou akadálypályán bárki kipróbálhatja, hogy mennyire tud apró, pontos mozdulatokat végrehajtani a gép segítségével. A Manitou nagyon könnyen kezelhető, ügyes gép, de rajtad is múlik, hogy hány kosarat tudsz majd dobni vele!

 

  1. augusztus 26-27.

Hódmezőrület 2.0

Hódmezővásárhely

 

www.hodmezorulet.hu

 

Lantai József

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.