2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Educatio 2024 – megnyílt és minden idők leglátogatottabb Szakkiálítása lehet…

4 perc olvasás
KÖZLEKEDÉS ÉS BEJUTÁS: A BKK 10-es busza sűrített menetrenddel jár, a járat a 10-es busz megállójából indul az Örs Vezér terén. A kiállítás idejére érvényes ideiglenes menetrend alábbiakban található. A megálló helye megtalálható a BudapestGO utazástervezőben. Helyszíni regisztráció: Az Educatio Kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött, melyre az alábbi felületen van lehetőség. Regisztrációra a helyszínen is biztosítunk lehetőséget, de a sorban állás elkerülése érdekében érdemes előre regisztrálni. Belépés: A QR kódot a rendezvényre való belépéskor ellenőrizni fogjuk, melyet regisztrációt követően küldünk el e-mailben. A QR-kódot kinyomtatva, vagy telefonon felmutatva is elfogadjuk. Egyéni látogatók számára a III. kapunál, csoportok számára az I. kapunál van a beléptetés. A kiállítás szervezői várják szerettel az Educatio 2024 Szakkiállításon a kedves látogatókat a várhatóan, valaha volt, leglátogatottab kiállításukon.
educatio 2024 - szakkiállítás

Rekordszámú résztvevőt a csütörtökön indult Educatio 2024 kiállításon

Budapest, 2024. január 11. – Várhatóan rekordot dönt a résztvevők száma a magyar felsőoktatás legnagyobb seregszemléjén, a csütörtökön elindult 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A közel 150 kiállítóval megrendezett, ingyenes rendezvény szombatig látogatható a Hungexpo “A” csarnokában. Az eseményt Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: aki ma elkezd tanulni Magyarországon, akár a szakképzésben, akár a felsőoktatásban, az biztos lehet benne, hogy lesz állása.

Közel 150 kiállító részvételével nyílt meg csütörtökön a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában. Az évente mintegy 50 ezer, pályaválasztás előtt álló fiatalt vonzó eseményen hazai, külhoni és külföldi felsőoktatási intézmények, valamint szakképző intézmények és munkáltatók is bemutatkoznak.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvényére idén várhatóan rekordszámú látogatói regisztráció érkezik. A szombatig látogatható Educatio egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve a továbbtanulni vágyó fiatalok számára ahhoz, hogy személyesen gyűjthessenek információt a felsőoktatási intézményekről, a hallgatói életről. A Hungexpo “A” csarnokában, illetve online megrendezett felsőoktatási seregszemlén a felsőoktatás mellett a karriertervezés és a pályaorientáció is kiemelt szerepet kap, így segítve a fiatalokat döntésük meghozásában.

( A hangulatos és barátságos kiállítói standokon, számos olyan Educatio iránt érdeklődő érhet el hasznos információt, amit máshol, csak az intzémények személyes meglátogatásával lehetne elérni. Tekintsük meg ezt a videót a 2023 év Educatio Szakkiállításon átélt eseményekről.)

youtube player

Aki elkezd tanulni Magyarországon, akár a szakképzésben, akár a felsőoktatásban, az biztos lehet benne, hogy lesz állása” – hangsúlyozta megnyitó beszédében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. Hozzátette: a felsőoktatás és a tudomány a leginkább nemzetközi szféra. „A következő lépés a felsőoktatás átalakításban az lesz, hogy arra ösztönözzük az egyetemeket, növeljék a külföldi oktatók számát. Célunk a külföldi hallgatók számának növelése is, hogy a magyar fiataloknak minél szélesebb teret nyissunk, nemzetközi kapcsolatrendszerrel, jó egyetemekkel, jó tanárokkal, stabilitással, biztonsággal, jó munkalehetőségekkel” – fogalmazott Csák János.

Évente mintegy 100 ezer fiatalnak kell választania, hogy közvetlenül a munkaerőpiacra lép, esetleg szakmát tanul vagy a felsőoktatási intézmények kínálatából választ. Segítjük őket, hogy minél megalapozottabb döntést hozhassanak, például az olyan eseményekkel, mint az Educatio” – mondta Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke.

Eszterhai Marcell, a HÖOK elnöke pedig köszöntőjében arra bíztatta a résztvevőket: kérdezzenek minél többet, szerezzenek meg minden lehetséges információt a felvételiről, az egyetemi életről, a választott intézményről, hiszen döntésük egész életükre hatással lesz.

A szakkiállítás szombatig tart nyitva, minden nap 9.30 órától 17 óráig.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken tudnak az érdeklődők.

Az eseményen Dr. Lasztovicza Gábor, a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Dr. Rácz Ervin, az Óbudai Egyetem oktatási rektorhelyettese ünnepélyesen bejelentette: az Óbudai Egyetem lesz az idei EFOTT házigazdája. A július 10. és 14. között a Velencei-tónál megrendezett EFOTT fesztiválon idén kiemelt szerepet kap az innováció, a digitalizáció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása.

A kiállításon azt is bejelentették: 2024-ben Magyarország ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak, ezúttal Debrecen és Miskolc városában, mely az egyik legjelentősebb, hazánkban megrendezett multisport-esemény. Idén júliusban két héten át fog versenyezni közel 5000 sportoló, 400 intézményből, 17 sportágban a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem a MEFS és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezésében. A Játékokon való részvétel több területen járul hozzá a hallgatók felkészüléséhez a sikeres életre, és hozzásegíti őket a karrierút megalapozásához is, amit a program szlogenje is tükröz: „több mint sport – ez a karriered kezdete”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.