2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Veszélyes az adatainkra a TEMU ? – Amerikában már perelik őket

3 perc olvasás
A TEMU online piactér ellen indult csoportos per az amerikai New York államban került benyújtásra. Eric Hu, a felperes, azt állítja, hogy a TEMU biztonsági politikái túlságosan lazák, amelyek lehetővé teszik a felhasználók személyazonosításra alkalmas és pénzügyi adatainak széles körű és rendszerszintű ellopását. A perben azzal vádolja a céget, hogy nem tartották be azokat a "ésszerű biztonsági szabványokat", amelyek megóvták volna a felhasználók adatait.
temu a birosagon euroastra hu

New York, Egyesült Államok – Ismét a figyelem középpontjába került a TEMU, ezúttal azonban nem a kedvező ajánlataik vagy a világszerte terjedő népszerűségük miatt. A New York állambeli bíróságon egy friss per került benyújtásra, amely súlyos kérdéseket vet fel a cég adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatban. A felperes, Eric Hu, kemény vádakat fogalmaz meg, állítva, hogy a TEMU biztonsági politikája olyannyira laza, hogy az a felhasználók személyes és pénzügyi adatainak komoly veszélyeztetéséhez vezet.

Az ügy szívét képező kérdés az, hogy vajon a TEMU valóban megsértette-e azokat a „ésszerű biztonsági szabványokat”, amelyek az ügyfelek adatainak védelmére szolgálnak. Ez a vád nemcsak a cég hírnevét sodorja veszélybe, hanem komoly aggodalmakat kelt az online vásárlók körében is. Vajon biztonságban vannak-e az adataink, amikor online piactereken vásárolunk?

A Better Business Bureau (BBB) figyelmeztetése csak tovább mélyíti ezeket az aggodalmakat, hiszen szerintük a TEMU széles körben gyűjt információkat a felhasználóiról, beleértve a közösségi média és banki adatokat is. Ez felveti a kérdést: túl messzire megy-e a TEMU az adatgyűjtésben?

A per nemcsak az adatvédelmi aggályokat helyezi a középpontba, hanem azt is, hogy a cég hogyan kezeli ezt a kényes helyzetet. Hu szerint a TEMU „rövid távú és múló előnyöket” élvez, mint például a megfelelőségi költségek megtakarítása, azáltal, hogy nem tartja be a szükséges biztonsági előírásokat. Ez arra utal, hogy a cég esetlegesen tudatosan vállal kockázatokat az ügyfelek adatainak védelmében, cserébe a gazdasági előnyökért.

A per további részletei és a vádlottak védekezése még várat magára, de egy dolog biztos: ez az ügy komoly hatással lehet nemcsak a TEMU-ra, hanem az egész online kereskedelmi szektorra is. A fogyasztók jogainak védelme és az adatbiztonság kérdései most a reflektorfényben vannak, és ez az eset katalizátorként szolgálhat a szükséges változásokhoz.

A per tárgyalása, amely a “Hu kontra Whaleco Inc. d/b/a Temu” ügyként ismert, a New York keleti kerületi szövetségi bíróságán zajlik. A felpereseket John Troy, Tiffany Troy, Aaron B. Schweitzer, James Chung és Spencer Sheehan képviselik, akik a 2022 júliusától napjainkig regisztrált felhasználók érdekeit védik.

Míg a jogi folyamat zajlik, a fogyasztóknak fontos, hogy tudatosak legyenek az online adatvédelmi kockázatokkal kapcsolatban. Ez az eset ismét rávilágít arra, hogy az online vásárlók adatainak védelme továbbra is kiemelt jelentőségű kérdés marad.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.