2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy másik vírus

3 perc olvasás
bptticelli

Botticelli: Dante pokla

Ismerünk egy másik vírust is, pusztítóbb mint a COVID-19. Szerencsére csak Dan Brown fantáziájában keletkezett. Erről szól az „Inferno” című vaskos könyve. Az író napjaink egyik legjelentősebb bestseller írója. Műveit milliók olvassák, már a megjelenés hírének pillanatában előjegyzik. A cím Dante Isteni színjátékára utal, azon belül a Pokolra.

A „Da Vinci-kód” olvasóinak nem kell bemutatni Robert Langdom amerikai szimbólumkutatót. A tudós egy konferenciára érkezik a spanyolországi Bilbaóba. Az egyik résztvevő mikrobiológus beszámol arról, hogy génmanipulációval kifejlesztettek egy olyan vírust, amely a nők ötven százalékánál meddőséget okoz. A vírus rendkívül gyorsan terjed, semmi mellékhatása nincs, a hordozó észre sem veszi. Természetesen hét lakat alatt őrzik, a vírus kiszabadulása a laboratóriumból kizárt.

Nem kell magasabb matematika hozzá, ha ez a vírus világjárványt okot, az emberiség kipusztul Mert ha az első generációnál a születések száma a felére csökken, akkor a másodiknál a negyedére, és hamarosan lakhatatlanná válik az egész bolygó…

És itt kezdődik az igazi történet. Egy terrorista csoport megszerzi az acélflakonba zárt vírust, el akarják pusztítani az emberek többségét, hogy ők uralják a Földet. Ehhez meg kell ölni Langdomot, mert ő az egyetlen, aki leleplezheti a terroristákat. Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, a fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti szimbólumkutató tapasztalatait a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.

Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz híres műveinek, szobroknak, festményeknek és épületeknek mélyén rejlő kódokat. Elsősorban Botticelli „Dante pokla” c. festménye alapján. El akarnak jutni egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt…

A 650-oldalas könyvet nehéz pár mondatban összefoglalni, végül Langdoméknak sikerül megsemmisíteni a terrorista csoportot, az emberiség megmenekül. A könyvből 2016-ban film is készült Felicity Jones és Tom Hanks főszereplésével. A film jelentős részét Budapesten és Etyeken a Korda Stúdióban forgatták.

***

bptticelli
botticelli: dante pokla

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.