2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyenlő eséllyel

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14387"><img class="image thumbnail" src="/files/images/rokkant.thumbnail_0.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> <p>Június 21-én különleges eseménynek adott otthont a Szépművészeti Múzeum. A kerekesszékes tárlatvezetés célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, valamint felhívja a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség júliusi, „Egyenes Út Mindenkinek" elnevezésű rendezvényére.</p><p>

 rokkant.thumbnail 0

Június 21-én különleges eseménynek adott otthont a Szépművészeti Múzeum. A kerekesszékes tárlatvezetés célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, valamint felhívja a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség júliusi, „Egyenes Út Mindenkinek" elnevezésű rendezvényére.

 rokkant.thumbnail 0

Június 21-én különleges eseménynek adott otthont a Szépművészeti Múzeum. A kerekesszékes tárlatvezetés célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, valamint felhívja a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség júliusi, „Egyenes Út Mindenkinek" elnevezésű rendezvényére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Egyenes Út Mindenkinek" című kezdeményezésének nyitányaként -2008. június 21-én 16 és 18 óra között- akadálymentesített múzeumlátogatást szervezett a Szépművészeti Múzeumban.

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény keretében egy-egy csoportban mozgáskorlátozottak, és járó emberek indultak együtt kerekesszékkel tárlatvezetéses látogatásra. A rendezvényre szülők is elhozták gyermekeiket, hogy már kiskorban élmény szinten is megismerkedjenek a mozgáskorlátozottakkal való együttélés és segítés lehetőségeivel.

A program célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára az akadálymentesítés jelentőségét, esélyegyenlőség megteremtésének módjait, valamint az európai uniós támogatással megvalósuló – akadálymentesítést célzó – beruházásokat. Az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító környezet nem kizárólag a fogyatékos személyek életkörülményeit javítja, egyre növekszik az időskorú, a hozzáférhető környezetet igénylő és a megváltozott munkaképességű személyek száma is. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a 2007-2008-as időszakban mintegy 16 milliárd áll rendelkezésre akadálymentesítésre.

A múzeumlátogatás egyúttal figyelemfelhívás is a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 19-én, a Margitszigeten megrendezésre kerülő „Egyenes Út Mindenkinek" programjára.

A civil szervezetek, a civil társadalom az európai közélet nélkülözhetetlen alkotóelemei, hiszen elősegítik a párbeszédet az intézményekkel, közvetítésükkel az uniós polgárok tevékenyen vehetnek részt az Európai Unió szakpolitikáinak kidolgozásában és megvalósításában.

Éppen ezért az „Egyenes Út Mindenkinek" rendezvényen az akadálymentesítés mellett a magyarországi civil szervezetek kapnak főszerepet.

Az egész napos rendezvény során a civil szervezeteknek szóló szakmai bemutatók és előadások, valamint az akadálymentesítési törekvéseket bemutató programok mellett zenés és szórakoztató programokkal, sportolási lehetőségekkel várjuk a civil szervezetek tagjait, valamint minden érdeklődőt.

Az „Egyenes Út Mindenkinek" rendezvény helyszíne és időpontja:

Margitszigeti Atlétikai Centrum, 2008. július 19., szombat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.