A Roland Garros, Nyílt Grand Slam Teniszbajnokság összeurópai közvetítése – melyben a Panasonic is komoly szerepet vállalt – a 3D-műsorközlés ősbemutatója lesz.

A Roland Garros, Nyílt Grand Slam Teniszbajnokság összeurópai közvetítése – melyben a Panasonic is komoly szerepet vállalt – a 3D-műsorközlés ősbemutatója lesz.

A Screen Digest most kiadott Fehér Könyve szerint a háromdimenziós műsorközlési ipar legnagyobb hajtóereje a 3D-sportközvetítés lesz. Mivel az összes tervezett 3D-csatorna 80%-a a sporteseményekre összpontosít, így várhatóan  az élő, háromdimenziós sportközvetítések elérhetősége jelentős hatással lesz a 3D-adások otthoni nézettségére.

A Panasonic Europe megbízásából végzett kutatás szerint a nagyobb nyugati országok háztartásainak mintegy negyede rendelkezni majd 3D-s tévékészülékkel 2014 végére. A 3D-s tv-k terjedését ugyanakkor nagymértékben befolyásolják az ilyen formátumban elérhető tartalmak is, mivel ez fontos szempont a vásárlási döntések meghozásánál. A futball, az amerikai foci és a golf mellett a Screen Digest elemzése szerint a teniszbajnokságok közvetítése lehet a 3D-ipar fő motorja.

Ezeknek a nagy sporteseményeknek az élő, háromdimenziós közvetítésében a Panasonic Európa-szerte vezető szerepet vállal: a Francia Teniszszövetséggel (Fédération Française de Tennis, FFT), valamint az Orange és a Eurosport csatornával együttműködésben bemutatja az első olyan többnapos európai sportrendezvényt, amelyet élő 3D-ben vesznek fel, és az Eutelsat HOT BIRDTM, illetve az Astra műholdon keresztül közvetítenek.

A Panasonic, az FFT, az Orange és a Eurosport közötti együttműködés Európa-szerte lehetővé teszi, hogy a tv nézők kiváló minőségű háromdimenziós formában élvezhessék a tornát, egészen a férfiak 2010. június 6-án tartandó döntőjéig. A rendezvény ugyanakkor bemutatja a Panasonic teljes 3D portfolióját  is, a helyszíni 3D-rögzítéshez használt ikerobjektíves kameráktól a legmodernebb, VT20-as 3D-palzmatelevíziókig, amelyeken a mérkőzések Európa számos üzletében megtekinthetők lesznek.

Cégnév

Város

Cím

Media Markt Békéscsaba Kft.

Békéscsaba

Andrássy út 37-43.

Media Markt Miskolc Kft.

Miskolc

Király u. 1/A

Media Markt Pécs Kft.

Pécs

Bajcsy-Zsilinszky u. 11.

Media Markt Szeged Kft.

Szeged

Makkosházi krt. 29.

Media Markt Székesfehérvár Kft.

Székesfehérvár

Palotai út 6.

AV-LAND Kft.

Kecskemét

Kisfaludy u. 8

Bravotech Kft.

Hódmezővásárhely

Erzsébeti út 8

Media Markt Árkád Kft.

Budapest

Örs vezér tér 25.

Media Markt Megapark Kft.

Budapest

Mártírok útja 292.

Media Markt Pólus Center Kft.

Budapest

Szentmihályi út 131.

Saturn Buda Kft.

Budapest

Lövőház út 2-4.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük