2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Első alkalommal kaphatnak virtuális Demo Day-en 15 milliós befektetést egyetemi ötletek

4 perc olvasás

Május 14-én a program történetében először virtuális Demo Day-jel zárul a negyedik Startup Campus x BME powered by Hiventures egyetemi inkubáció, ahol a képzésen résztvevő legjobb négy csapat bizonyíthat a 15 millió forintos kezdőbefektetés reményében.
Idén tavasszal számos jelentkező közül kilenc egyetemista csapat vett részt a Startup Campus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös inkubációjában, ahová ezúttal rendhagyó módon az ország bármely pontjáról érkezhettek ötletek. A programot záró Demo Day-en a négy legígéretesebb csapat fog bemutatkozni gyógyszeripari, zero waste, valamint a program idei agrárkihívásaira benyújtott mezőgazdasági fejlesztésekkel. Utóbbiakat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara innovációs kezdeményezése, a NAK TechLab állította.
A sikeres felkészülésben üzleti képzések és szakmai mentorálás segítette a csapatokat az elmúlt hetekben. A teljes egészében online megvalósuló, ötalkalmas képzés során megismerkedhettek egy startup indulásához és fenntartásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokkal, többek közt a csapatmunka, az üzleti modell, a pénzügyi terv, a versenytársak feltérképezése és a piacra lépési stratégia témaköreiben.
A május 14-i Demo Day-t 16 órától élő közvetítésben követhetik az érdeklődők, a részletes program az esemény oldalán olvasható. (lásd: https://www.eventbrite.com/e/demo-day-startup-campus-x-bme-powered-by-hiventures-tickets-104446907512)
plakát
A Startup Campus egy globális program innovatív vállalkozások számára, az ötlet fázistól a piacra lépésig. Nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal több nagyvárosban oktatási, inkubációs, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat nyújt. A Startup Campus Hungary célja, hogy a hazai innovatív technológiai vállalkozásokat támogassa nemzetközi piacra lépésben; oktatási, képzési és mentorálási tevékenységén keresztül.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. A Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup, és a hagyományos kis- és középvállalkozások finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes KKV ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

“A BME Z10 inkubátor technológia- és tudástranszfer szolgáltatásokat, üzleti és pénzügi mentorálást és tematikus képzéseket is magában foglal. Az itt alkotó csapatokat nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok segítik, bővítve elméleti és gyakorlati tudásukat, személyes készségeiket. A BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) közreműködésével létrejött startup tér otthonként szolgál majd az innovátorok számára, akik már most nagy érdeklődést tanúsítanak a Z10 iránt. Az ide betelepülő, elsősorban egyetemi startupok az egyetemi innovációs rendszer, tudásbázis, kapcsolati tőke és a szakértői tudás felhasználásával az ökoszisztémával együtt fejlődnek. A Műegyetemen az inkubációs tevékenység egy olyan korszerű helyszínen valósulhat meg a jövőben, amely egy prototípus laborral is kiegészül, hogy még inkább szolgálja a fiatal újítók ötleteinek megvalósulását, prototípusaik tökéletesítését.”

NAK TechLab: Hiánypótló agrár megoldásokat fejlesztő startup vállalkozásoknak biztosítunk támogató környezetet. A NAK TechLab programjaiba a startup vállalkozásokon kívül nagyvállalatokat, termelőket, befektetőket és kisebb cégeket is bevonunk. Célunk, hogy segítsük a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szerkezetváltását, segítsük az agrárium modernizációját, illetve hogy az agrár szektor felfedezze, megismerje és alkalmazni kezdje azokat az innovatív megoldásokat, melyek alapjaiban és hosszútávon képesek megújítani a hazai agrárium és a feldolgozás működését, és átformálni az ágazatokkal kapcsolatos előítéleteket.

Bővebb információ: www.hiventures.hu és https://kkvpro.hiventures.hu/hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.