2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Erősödő együttműködés

2 perc olvasás

gastropan-header-2018-03-01-hu-1200x300.pngKiemelt vendégként vesz részt a Marosvásárhelyi Gastro Pan kiállításon a Magyar Pékszövetség küldöttsége. A két ország szakmai együttműködése egyre szorosabbá válik.

A Románia és Magyarország sütőipara egyre szorosabbra fűzi kapcsolatait, hiszen természetes szövetségesei vagyunk egymásnak – hangsúlyozta Septe József, a ma nyíló marosvásárhelyi GastroPan kiállításon résztvevő magyar szakmai delegáció vezetője, a Magyar Pékszövetség elnöke. A vezető hangsúlyozta: az idén 10 éves kiállításon ismét bebizonyosodott, hogy nemcsak piaci viszonyaink nagyon hasonlóak, de gondjaink és az előttünk álló kihívások kis. A szakképzett munkaerő hiánya Romániában is egyre komolyabb gondot okoz, még ha az elvándorlás mértéke alacsonyabb is a hazaihoz képest.

Ezért, és a versenyképesség javítása érdekében is mindkét országban a legfontosabb témák az automatizáció, a hagyományok újragondolása, a nagyüzemi kovászos technológiák, a minőségorientált termelés és a szektor vállalkozásszerkezetének hatékonyabbá tétele. Mindkét országban meghatározó ezen felül az eredményes képviselet úgy a belpolitikai, mint az uniós döntéshozók felé.

A négynapos, 150 nemzetközi kiállítót vonzó GastroPan nyitóünnepségén, a küldöttség tagjaként Ilonka Boldizsár, a nemzetközi Pék-és Cukrásszövetség UIBC (Union International of Bakers and Confectioners) nagykövete, tiszteletbeli örökös tagja a nemzetközi szakma nevében mondott köszöntőt.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.