2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Extrém laptopok, közös erõfeszítés a gyerekeknek szánt mobil PC-k terén

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1600"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Intel.thumbnail.jpg" border="0" alt="Intel" title="Intel" width="100" height="76" /></a></span>A Computex számítástechnikai show nyitó beszédében Sean Maloney, az Intel Corporation vezetõ alelnöke bemutatta az új Intel? 3 Series lapkakészlet családot, illetve számos olyan technológiai tervet, amely a vállalat népszerû, az otthoni és az üzleti felhasználóknak szánt Intel? Core<sup>TM</sup> 2 két- és négymagos processzoraihoz kapcsolódik. </p><p>

intelA Computex számítástechnikai show nyitó beszédében Sean Maloney, az Intel Corporation vezetõ alelnöke bemutatta az új Intel? 3 Series lapkakészlet családot, illetve számos olyan technológiai tervet, amely a vállalat népszerû, az otthoni és az üzleti felhasználóknak szánt Intel? CoreTM 2 két- és négymagos processzoraihoz kapcsolódik.

intelA Computex számítástechnikai show nyitó beszédében Sean Maloney, az Intel Corporation vezetõ alelnöke bemutatta az új Intel? 3 Series lapkakészlet családot, illetve számos olyan technológiai tervet, amely a vállalat népszerû, az otthoni és az üzleti felhasználóknak szánt Intel? CoreTM 2 két- és négymagos processzoraihoz kapcsolódik.

A termékek olyan innovatív képességeket tesznek lehetõvé a mai PC-kben, mint a jobb teljesítmény, a tisztább videó-kép és olyan tárolási technológiák, melyek által jobban védhetõk az értékes adatok. Maloney, aki egyben az Intel Sales és Marketing csoportjának ügyvezetõje és az ezen területekért felelõs elsõ számú vezetõ is, elmondta, hogy az új lapkakészletek használhatóak lesznek majd a vállalat új, 45 nanométeres eljárással készült "Penryn" kódnevû processzorcsaládjával is, melyek bemutatása az idei év második felében várható. Jelenleg több mint 100 alaplap-kivitel készül, és reményei szerint az új lapkakészlet-család az Intel történetének legnagyobb növekedését mutatja majd. 

            "Hatalmas a várakozás a hamarosan érkezõ 45 nanométeres eljárással készült processzorokra épülõ Intel? CoreTM mikroarchitektúra iránt." – mondta Maloney. "Az Intel 3 Series lapkakészletek megalapozzák az izgalmas és média-tartalmakban gazdag élményeket a már elérhetõ és az év további részében érkezõ rendszereken is."   

Maloney továbbá elmondta, hogy az Intel és az Asustek, a világ legnagyobb alaplap és noteszgép-gyártója, együttmûködik az oktatásra fókuszáló, olcsó mobil PC-k elkészítésén, melyek közül az egyik modell már 200 USD alatti áron lesz elérhetõ. Az Asustek mobil PC-i kulcsszerepet játszanak az Intel World Ahead programjában, amely célja, hogy felgyorsítsa a széleskörû képességekkel bíró számítógépek és technológia elérését bárkinek és bárhol a világon.

            Maloney ezek mellett bemutatta az Intel Core 2 Extreme mobil processzor terveit, mely az idei év harmadik negyedévében kerül bemutatásra. A tervek alapján folytatódik az Extreme Edition márkanév használata, amelyet 2003-ban, asztali gépekhez jelentettek be, és amely mostanra már kibõvült a laptop kategóriára is. Ez az egyik leggyorsabban növekvõ számítástechnikai piaci szegmens. A késõbb bemutatásra kerülõ lapka a vállalat legjobb teljesítményû mobil kétmagos processzora lesz, amely mindezek ellenére magában foglalja az energia-csökkentési képességeket, a noteszgépeknek szánt kivitelhez.

 

Az Intel? 3 Series lapkakészletek, korábbi kódnéven "Bearlake", kiemelkedõ PC-teljesítményt tesznek lehetõvé, miközben tovább javítják a hatékony energia-felhasználást, a rendszerek formatervét és csendességét. Az ezen lapkakészletekkel felszerelt számítógépek szórakoztatóelektronikai minõségû videó- és hangminõséget, illetve az üzleti felhasználók számára új biztonsági és felügyeleti képességeket biztosítanak. Szintén ezek lesznek az Intel új-generációs Intel? ViivTM és az Intel? vProTM processzor technológiáinak alapjai, melyek kódnevei Salt Creek és Weybridge.

Az Intel 3 Series lapkakészletek 800 MHz-ig támogatják a DDR2 memóriát, illetve 1333 MHz-es adatátviteli sebességig a DDR3 memóriát, így biztosítva a fájlokhoz való gyors hozzáférést. A lapkakészletek emellett támogatják a PCI Express 2.0-t, amely megduplázza a grafikai kártyák számára elérhetõ sávszélességet, és úgy tervezték õket, hogy támogassák az Intel? Turbo memóriát, a gyorsabb alkalmazás-betöltéshez és bootoláshoz.

Az Intel 3 Series lapkakészletek magukban foglalnak integrált grafikai vezérlõt is, Intel? G33 és G35 Express lapkakészletek néven. Ezek a termékek szintén magukban foglalják az Intel? Clear Video technológiát, amely javítja a videó lejátszási lehetõségeket és támogatják a nagy-felbontású média felhasználói felületeket (High Definition Media Interface, HDMI). A lapkakészletek által a rendszergyártók támogathatják a HD DVD és Blu-ray lemez-lejátszási technológiákat, alacsonyabb rendszerköltséggel, mint a legtöbb különálló grafikus kártya esetén. Sõt, a G35 integrált hardver-támogatást is tartalmaz az MS DX10 iránt, a gördülékenyebb és valósághûbb három-dimenziós alkalmazásokhoz.

Az Intel? grafika teljes mértékben támogatja a Windows* Vista Home Premium és a Windows* Aero felhasználói felületeket is. Mind a három Intel 3 Series lapkakészlet által lehetõvé válik a felhasználók számára a maximum 6 külsõ meghajtó hozzáadása, az extra adatvédelemért és teljesítményért, illetve az Intel? High Definition Audio alkalmazás az akár 7.1  térhangzású hangminõséghez, az Intel? Quiet System technológia, mely csökkenti a rendszerzajt és a hõt, így elérhetõvé válik a csendesebb, de nagy-teljesítményû PC.

            Az Intel? G33 és P35 Express lapkakészletek már áprilistól elérhetõek, míg az Intel? Q33 és Q35 Express lapkakészletek a korábban ígért 2007-es harmadik negyedév elõtt megkezdõdnek. Az Intel? G35 Express lapkakészlet és a továbbfejlesztett Intel? X38 lapkakészlet, kétszeres grafikus támogatással, várhatóan 90 nap múlva lesz elérhetõ. 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.