Minden eddiginél érzékenyebb az egyes élelmiszerfajtákkal a spanyol Fagor új, Trió nevű hűtőgépcsaládja. Az áruk alapján felső, szolgáltatásaik szerint pedig luxuskategóriás készülékek több problémát is megoldottak, amit még egyetlen másik hűtőnek sem sikerült.

 

Minden eddiginél érzékenyebb az egyes élelmiszerfajtákkal a spanyol Fagor új, Trió nevű hűtőgépcsaládja. Az áruk alapján felső, szolgáltatásaik szerint pedig luxuskategóriás készülékek több problémát is megoldottak, amit még egyetlen másik hűtőnek sem sikerült.

Az inox kivitelű hűtőszekrények a szokásos hűtő és fagyasztó rész mellett rendelkeznek egy harmadik fiókkal, melynek hőmérséklete egyedülállóan tág határok között (-14 és +14 oC) szabályozható. Ennek köszönhetően a fiók a szükségleteink szerint működhet hűtőként vagy fagyasztóként is.

A -14 fok ideális pl. fagylaltnak, jégkrémnek, mert itt nem fagy kő keményre, mint a normál fagyasztó rekeszben, de mirelit áru (félkész étel, gyorsfagyasztott pizza, stb.) is tárolható jó pár napig, míg fel nem használják. Ugyanezt a fiókot nulla fokra állítva a friss húsok vagy halak akár 2-3 napig is megőrzik állapotukat, míg 0-+4 fokon az itt elhelyezett sajtok vagy káposzta szagmentes marad, míg a sütemények, tej és más, a szagokra érzékeny ételek a normál hűtőtérben maradhatnak.

A készülékcsalád tagjai természetesen fagymentesek (No Frost), ám a jégmentes hűtők hátrányai nélkül. A No Frost hűtők ugyanis a levegő keringetésével biztosítják a jégmentességet, ám ebben a közegben a csomagolás nélküli élelmiszerek – például a zöldségek – egyetlen nap alatt kiszáradnak. Ezt a gondot oldja meg a Fagor másik innovatív fejlesztése, a Spa névre keresztelt rendszer. A zöldséges rekesz elválasztó fala (ami egyébként eltolható, ezzel változtatható a rekeszek mérete) egyben egy speciális tartály is. Fel kell tölteni vízzel, amit az oldalfalon keresztül párologtat el, optimálisan tartva a rekesz páratartalmát a levegőkeringetés ellenére is. A megoldás karbantartásmentes, egyszerűen vízzel kell utántölteni, ha kifogyott.

További innováció a BioFilter, mely nemcsak a szagokat nyeli el, hanem az éréskor keletkező etilén gázokat is, tehát a zöldségek és gyümölcsök sokkal hosszabban eltarthatók minőségromlás nélkül.

Az antibakteriális belső bevonat, a több pontos légbefúvás, a külön palacktartó és a digitális kijelző pedig már csak hab a (hűtött) tortán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük