A Magyar Telekom az alábbiakban tájékoztatja részvényeseit a törvényességi felügyeleti eljárásban történt fejleményről.

A Magyar Telekom az alábbiakban tájékoztatja részvényeseit a törvényességi felügyeleti eljárásban történt fejleményről.

Amint azt 2010. május 7-én közzétettük, a Társaság egyik kisrészvényese, aki a korábbi és a 2010. évi közgyűlésen meghozott határozatokat is megtámadta, törvényességi felügyeleti eljárást indított a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróságnál.

Amint azt 2010. augusztus 6-án közzétettük, a Cégbíróság a 2010. évi közgyűlési határozatok eredményeképpen bekövetkező cégadatváltozásokat – a Társaság kérelmének megfelelően – bejegyezte a cégjegyzékbe.

A Cégbíróság 2010. augusztus 18-i keltezésű, a Társaság által 2010. augusztus 25-én cégbírósági iratbetekintés során megismert végzésével a törvényességi felügyeleti eljárás iránti kérelmet – a Társaság kérelmének megfelelően – elutasította. A Cégbíróság végzése nem jogerős.

Mint azt korábban közzétettük, a 2009. június 29-i, illetve a 2010. április 7-i közgyűlési határozatokkal kapcsolatban peres eljárások vannak folyamatban. Nem zárható ki teljesen, hogy a Társaságnak a perekkel kapcsolatban további társasági jogi lépéseket kell tennie. Nem tudjuk egyértelműen kijelenteni továbbá, hogy ezen ügyeknek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a Társaságra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük