2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ingyenes adok-kapok: megnyílt a SUSE Gallery, a Linux-alapú szoftverkészülékek tárhelye

5 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42746"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/SUSE_gallery.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="92" /></a></span>  <p><strong>- </strong>A Novell bejelentette, hogy a vállalat a <a href="http://susestudio.com/login">SUSE Gallery</a> weboldal megnyitásával ünnepelte a SUSE Appliance Program elindításának egy éves évfordulóját. A SUSE Gallery online portálon, egy rövid regisztrációt követően közzétehetők a létrehozott szoftverkészülékek (appliance) és felhőalapú alkalmazások.

suse gallery.thumbnail 

A Novell bejelentette, hogy a vállalat a SUSE Gallery weboldal megnyitásával ünnepelte a SUSE Appliance Program elindításának egy éves évfordulóját. A SUSE Gallery online portálon, egy rövid regisztrációt követően közzétehetők a létrehozott szoftverkészülékek (appliance) és felhőalapú alkalmazások.

suse gallery.thumbnail 

A Novell bejelentette, hogy a vállalat a SUSE Gallery weboldal megnyitásával ünnepelte a SUSE Appliance Program elindításának egy éves évfordulóját. A SUSE Gallery online portálon, egy rövid regisztrációt követően közzétehetők a létrehozott szoftverkészülékek (appliance) és felhőalapú alkalmazások. A független szoftverszállítók és más szoftverfejlesztők számára a SUSE Gallery kiváló lehetőséget kínál arra, hogy alkalmazásaikat szélesebb körben ismertté tegyék, és egy teljesen új közönséget szólítsanak meg. A portál beépített böngészője segítségével a felhasználók a közzétett alkalmazások között könnyedén kikereshetik az aktuális üzleti vagy személyes igényeiket kielégítő megoldást, és ingyenesen le is tölthetik azt. A szoftverkészülékek megszabadítják a felhasználókat a hagyományos szoftveralkalmazásokkal jellemzően együtt járó telepítési és konfigurációs problémáktól.

„A bemutatkozását követő első évben a SUSE Appliance Program már számos független szoftverszállító számára nyújtott segítséget alkalmazásaik terjesztésében és telepítésében, gyorsabb piacra dobásában és a támogatási költségek csökkentésében – mind saját maguk, mind ügyfeleik számára" – mondta Parag Patel, a VMware globális stratégiai szövetségekért felelős alelnöke. „A SUSE Gallery abban is segítséget nyújt, hogy a szoftverszállítók támogathassák ügyfeleiket a virtuális adatközpontok és a felhőalapú megoldások bevezetésében, így az ügyfelek mielőbb kihasználhatják ezek előnyeit" – tette hozzá Patel.

A SUSE Gallery portál ingyenes webes felületet biztosít a független szoftverszállítók és más felhasználók számára készülékeik közzétételére és árusítására. A független szoftverszállítók, vállalati fejlesztők és lelkes amatőrök itt oszthatják meg, hirdethetik, közösen fejleszthetik és szabadon cserélhetik egymással szoftverkészülékeiket. A szoftverkészülékek központi tárolójaként szolgáló SUSE Gallery olyan fejlesztők és felhasználók érdeklődésére számít, akik kereskedelmi vagy közösségi felhasználásra alkalmas szoftverkészülékeket keresnek. Az oldalon készüléksablonok és előre kialakított operációs rendszer-képek is közzétehetők, elősegítve ezzel az újrafelhasználást, ami tovább gyorsítja a szoftverkészülékek fejlesztését. Minden közzétett készülék egyéni URL-lel ellátott külön weboldallal rendelkezik, lehetővé téve a szoftverszállítók számára a célzott marketing- és értékesítési kampányok lebonyolítását, valamint az eredmények nyomon követését. A felhasználók ingyenesen tölthetik le a szoftverkészülékeket, és a Novell nem kér pénzt a fejlesztőktől se a szoftverkészülékek elhelyezéséért a SUSE Gallery rendszerében.

A SUSE Appliance program első évfordulóját és a SUSE Gallery elindítását megünneplendő, a Novell meghirdette az első „Dister" díjat, egy 2010. július 27-től szeptember 30-áig futó SUSE Studio versenyt. A Novell olyan újító elméket keres, akik a leginnovatívabb szoftverkészülékeket hozzák létre a következő két kategóriában: „Közösségi felhasználású szoftverkészülék" és „Kereskedelmi forgalomra tervezett szoftverkészülék". A döntőbe kerülő versenyzők közül az iparág vezető személyiségeiből álló zsűri választja ki a két győztest, akik elnyerik az egyenként 10 000 dolláros díjat.

Első születésnapját ünnepli a SUSE Appliance Program

A SUSE Gallery az egy éves évfordulóját ünneplő SUSE Appliance Program legújabb alkotóeleme. A SUSE Appliance Program egy átfogó üzleti és technológiai program, amely segítséget nyújt a független szoftverszállítóknak a szoftverkészülékek létrehozásának leegyszerűsítéséhez, a fejlesztési és támogatási költségek csökkentéséhez, és az alkalmazások a számítási felhőbe való kiterjesztéséhez. A SUSE Appliance Program alapvető technológiai összetevője a SUSE Studio, az iparág legsikeresebb webalapú szoftverkészülék-építő eszköze, amelynek már több mint 82 000 regisztrált felhasználója van szerte a világon. A program része emellett a SUSE Appliance Toolkit is, amellyel a Novell az iparágban elsőként kínál teljes és integrált megoldást a szoftverkészülékek fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben való kiépítéséhez, teszteléséhez, frissítéséhez és konfigurálásához.

A Novell 2009-ben indította el a SUSE Appliance Programot, amely központi eleme a cég azon stratégiájának, hogy meghódítsa az informatikai szolgáltatások intelligens felügyeletének gyors ütemben fejlődő piacát. Mivel a nagyvállalatok a virtualizáció és a felhőalapú számítástechnika hasznosítására építik üzleti és műszaki stratégiájukat, a szoftverkészülékek válhatnak az alkalmazások különböző környezetek közötti mozgatásának elsődleges formájává. A SUSE Appliance Program azért jött létre, hogy mind a független szoftverszállítók, mind a nagyvállalatok számára lehetővé tegye a szoftverkészülékek alkalmazását a hatékony és költségkímélő alkalmazástelepítéshez. Az IDC előrejelzése szerint pedig a szervezetek 2012-re várhatóan akár 1,18 milliárd dollárt is elköltenek szoftverkészülékekre világszerte.

A SUSE Gallery már elérhető a http://susestudio.com/ weboldalon, valamint a SUSE Studio Online böngésző szolgáltatásán keresztül. A SUSE Appliance programról további információ a http://www.novell.com/partners/isv/appliance/ weboldalon található.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.