2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Félvilág – decemberben jön a Mágnás Elza-film

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/96687"><img class="image image-preview" src="/files/images/félvilág.preview.jpg" border="0" width="478" height="684" /></a></span>1914. januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő hullájával... <p> 

1914. januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő hullájával…

 

1914. januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő hullájával…

 

Így kezdődik az évszázad egyik legpikánsabb bűntényének története, amely a híres-hírhedt kurtizán, Mágnás Elza rejtélyes haláláról szól, és amelyből A berni követ alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró készített filmet Félvilág címmel.

 

Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (KovácsPatrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

 

A további szerepekben Hajduk Károly, Takács Katalin, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Bordán Irén, Lőte Attila és a nemrégiben elhunyt Haás Vander Péter látható, de néhány másodpercre feltűnik többek között Sztarenki Dóra, Szandtner Anna és Takátsy Péter is.

 

A Félvilág világpremierje az A-kategóriás montreáli filmfesztiválon volt szeptemberben, legközelebb november végén lesz látható Goán, egy újabb A-kategóriás fesztiválon, az Indiai Nemzetközi Fesztiválon.

 

A Félvilág bemutatóját a hazai közönség is egyre izgatottabban várja: a film első képsoraiból álló rövid ízelítő augusztus közepén debütált, és csak az Origón eddig közel 90 ezren nézték meg, megelőzve ezzel náluk az új a Star Wars film (Az ébredő Erő) előzetesét. A film novemberben bemutatott 2 perces előzetesére pedig egy nap alatt több mint 45 ezren kattintottak.

 

A hazai premierre nem kell már sokat várni:

Mágnás Elza pikáns, izgalmas, és meghökkentő utolsó napjai december végén elevenednek meg a Dunán.

 

https://www.facebook.com/demimondemovie

https://www.youtube.com/watch?v=NBdwB65UcQI

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.