FOODAPEST és UKBA – Nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszergépipari és vendéglátóipari szakkiállítás
19 perc olvasás
2012. február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA.Az A pavilonban közel hétezer négyzetméteren, mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól délutántól szerdáig zajlanak az események. Idén másodszor kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutató közös megrendezésére.
2012. február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA.Az A pavilonban közel hétezer négyzetméteren, mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól délutántól szerdáig zajlanak az események. Idén másodszor kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutató közös megrendezésére.
Az esemény tájékoztatóján megjelent Siklósi Csaba, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója, Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, és Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke.
Siklósi Csaba elmondta, a Hungexpo számára sikerrel indult az elmúlt év a nagy sikerű, jubileumi Agromas kiállítással, amely kiegészült a Magyar Kert Szőlészeti és Pince rendezvénnyel, több mint 25 ezer látogató részvételével. Az iparág iránt tehát van érdeklődés, a cég pedig nagy hagyományokkal bír az élelmiszer- és gasztronómiai kiállítások szervezésében, melyekkel immár évenként, ősszel és tavasszal is jelentkezik.
Amennyiben a mezőgazdaságban élénkülés lesz tapasztalható, ez el fog jutni az élelmiszeriparig is. Bár jelenleg komoly problémákkal küzd az ágazat, hasonló seregszemlékre szükség van időről időre.
A két évente megrendezett FOODAPEST 20 éves múltra tekint vissza, az UKBA már több évtizede szerepel a programok között, most 17. alkalommal fogadja majd a pék- és cukrász szakembereket. A HUNGEXPO harmadik, hasonló jellegű szakkiállítása a HOVENTA, ezekhez járult az elmúlt évben az „Ízek és Borok fesztivál" is.
Az újraszervezett két kiállítás a pék- és cukrász szakma mellett az élelmiszeripar más ágazatait is felsorakoztatja,egyetlen eseménybe foglalva az élelmiszeripar jelentős területeit. Az UKBA hagyományosan vasárnap indult, így a FOODAPESTTEL együtt, most is a hét végén nyílik, s vasárnaptól szerdáig tart.
A kiállítók XXI. századi megoldásokkal és alapanyagokkal, az aktuális irányzatok szerint készült ételekkel és a szükséges alapanyagokkal jelennek meg a kiállítóhelyeken. Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozás formáira és technikáira, a felhasznált nyersanyagokra.
A kiállítások elsősorban a szakközönségnek szólnak. A szakmát a termelők és gyártók, a nagy élelmiszerláncok üzletkötői, a beszerzés szakemberei, nagykereskedők képviselik majd. A kiállítók igényeit követve azonban a szervezők nyitottak a nagyközönség felé is, így erre a kiállításra már a végfogyasztókat is várják.
A kiállítóhelyek hagyományos gonddal készülnek, s maguk a kiállított portékák is tetszetősek a szemnek. A kiállítás egyik betét-programjának kiváló olasz szakembere, Domenico Costanza mottója illik ide (nem csak közvetlen szakmájára vonatkoztatva): „A tökéletes tartalom és a szépség egyesítése az igazi kihívás minden cukrász számára."
A kísérő események előadásain szerepelnek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, a Gazdasági Versenyhivatal, a GfK Hungária Piackutató Intézet, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft., a Magyar Márkaszövetség szakemberei, továbbá hipermarket láncok, magyar gyártó és export-import cégek képviselői is.
A programok szervezésében a TRADE MAGAZIN-nak, a kiállítás hivatalos lapjának csapata működött közre a HUNGEXPO partnereként.
Az UKBA a hagyományos versenyeken túl, ebben az évben különleges nemzetközi bemutatókkal is szolgál.
A hazai finomságok mellett német rétesekkel és olasz szendvicssütők munkáival is találkozhat a közönség.
A jelenlegi helyzetben különös fontossággal bír a kiváló magyar élelmiszerek promóciója, így a FOODAPEST kiállítás egyik kiemelt programja a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó gála, melyet az AMC szervez.
A Vidékfejlesztési Minisztérium előadói kerek-asztal beszélgetéseken vitatják meg a szakértő közönséggel a jogi és adózási változások, a saját márkás termékek, az export lehetőségek a cégfúzió és felvásárlások témáit.
A TRADE magazin szervezésében kerül sor a FUTURE STORE bemutatóra. A rendezvény az "A" pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítést, a modern kereskedelem alakulását.
A www.foodpaest.hu , s a www.ukba.hu oldalon részletes információt található a programokról.
Ugyanott elő-regisztrációval díjmentes belépő igényelhető a kiállításokra, a helyszíni jegyváltásnál kötelező a regisztráció. A honlapokon további információ található a programokról, kiállító cégekről, a versenyek eredményeiről és más érdekességekről.
A Magyar Pékszövetség az UKBA 2012 sikeréért
Kurdi András elnök elmondta, a pékszakma kiemelkedő eseményként kezeli ezt a szakmai seregszemlét, üzenetük: a megújulás. A kiállítás alkalmas annak felmérésére, hogy a legutóbbi kiállítás óta milyen előbbre lépés történt a szakmában, különösen az innováció és a minőségfejlesztés területén, milyen szakma törekvésekkel lehet számolni.
A szövetség minden év nyarán kenyér-ünnepeket tart a régiók szintjén, különböző helyeken. Idén ezek a régiók az UKBA-n is meg fognak jelenni.
Az UKBA élményadó programjai:
a kiállított termékek szépsége, az újdonságok megismerése,
a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok különleges és hagyományos ételei a nyitónapon,
a Soproni Réteses Asszonyok rétes-sütési bemutatója a zárónapon,
a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének sütés bemutatója,
a Magyar Pékválogatott bemutatója
a Magyar Pékszövetség standján működő pékségi bemutatók,
olasz és német profi szendvicskészítők,
német pékek bemutatják a híres almás sütemények készítését, és a lúgos perec készítését,
8 szakképző iskola briósfonó versenye,
termékversenyek termékeinek bemutatása,
-a határokon átnyúló „Nemzet Kenyere Verseny" meghirdetése a GastroPan Egyesülettel közösen, fővédnöke:
Dr. Erdő Péter bíboros, nagy érdeklődés mutatkozik határon innen és határon túl a verseny iránt,
a Kenyérversenyen fog eldőlni, hogy melyik lesz az a Szent István napi kenyér, amelyet augusztus 20-án fognak sütni a pékek, ezt az Ízek utcájában lehet majd megkóstolni, de a pékségek rendes termelésükbe is bevonják majd.
Verseny lesz az előzetes zsűrizésen átesett reformsütemények és a hagyományos sütemények kategóriájában is, eredményhirdetés vasárnap. Üzemszerűen, folyamatosan működő pékséget állítanak fel a Pékszövetség kiállítóhelyén, ahol a hazai és külföldi beszállítók tartanak bemutatókat a technológiai fejlesztésekről. Az utolsó napon a kiállításra felutaztatott szakiskolás diákok versenyeznek majd az iskolákat képviselő csapatok briósfonó versenyén, ezen német diákok is résztvesznek.
Közönségtalálkozó fórum lesz a vállalkozások részvételével, célja: megismertetni a pékszakma céljait, elképzeléseit, minőségi törekvéseit, párbeszéd a választékbővítés irányairól, a fogyasztók tájékoztatásáról, véleményük megismeréséről.
A Pékszövetség szakmai irányításával kidolgozták a „Különleges Minőségű" termékek gyártása minőségi követelmények rendszerét, indulásképpen 11 termékre, a recepturára, és technológiára.
A Szövetség meghirdetett törekvései Werli József főtitkár szerint:
a különleges minőségű termékek gyártásának és forgalmazásának bevezetése,
a választék bővítése; korszerű és az egészséges táplálkozást elősegítő választék bővítése,
a termékszervezet javítása,
a hagyományos technológiák szorgalmazása,
a szakbolt hálózat tovább fejlesztése.
Cukrásziparosok az UKBA kiállításon
Pataki János beszámolt róla, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a folyó évben már huszadik alkalommal vesz részt a kiállításon. 1992-ben volt az első hasonló rendezvényük a Hungexpon.
A két évvel ezelőtt megrendezett junior cukrászversenynek világraszóló híre támadt, a rendezés osztatlan sikert aratott, a cukrász világszövetség 54 éves történetében nem volt még ilyen siker. Idén Brazíliában lesz a verseny és a brazilok részéről nagy az érdeklődés, hogy mit hogyan csináltunk.
Az új ötletek segítik az iparág túllendülését a nehézségeken, ide tartozik a márciustól bevezetendő új, játékos gyakorlat; a vásárlót megkérdezik az üzletben, „hány centi süteményt kér?" 4 centi lesz az az egység, amennyiért már kap egy sorsjegyet a vendég, amivel további adag süteményt, vagy fitnesz bérletet nyerhet. Vagyis, ha édességet fogyaszt, legyen alkalma azt „ledolgozni". Az ötlet megvalósításának részleteiről az UKBA második napján tájékoztatón számolnak be a szervezők. Nagyon sikeres volt a nyári akció a Magyarország tortával, idén augusztus 20-án is lesz hasonló.
A 2012. február 5-én megrendezésre kerülő esemény, az immár hagyományos UKBA cukrász termékverseny az UKBA 2012. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás keretein belül zajlik a HUNGEXPO „A" pavilonjában. A Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a cukrászok képességeinek és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, új ötletek segítségével lendület adása a fiatal cukrász generációnak. A versenyt tanuló és felnőtt kategóriában írták ki.
A verseny-győztes cukrászat elkészíthet egy sok-méteres süteményt, amelyet az S.O.S. Gyermekfalu javára ajánlanak fel.
Kategóriától függetlenül, az Ipartestület bruttó 100 ezer Ft-ot ajánl fel különdíjként az innovatív, kreatív, újító megjelenés és/vagy technológia elismerésére, a zsűri döntése alapján.
A versenykiírás megtalálható az ipartestület honlapján: www.cukraszat.net .
Az Ipartestület kiállítóhelyén folyamatosan látványos bemutatókkal – karamell, csokoládé, grillázs, csomagolás újdonságok, sütemény alakzatok, és előadásokkal, pl. marketing a cukrászatban, eladás ösztönzés, témakörben várják a látogatókat. Az Ipartestület közös marketingre alapozva, partnerének támogatásával, egy teljesen új termékértékesítési akciót hirdet meg, melyet minden nap részletesen bemutatnak a pódiumon. Különös figyelmet fordítanak az ellenőrzött forrásokból származó bio-alapanyagokra, a csökkentett cukor-tartalmú, rosttal kombinált készítményekre. Törekvésük, a közízlés befolyásolása a kisebb cukortartalmú nyalánkságok irányába az egészségesebb táplálkozás érdekében.
UKBA programok:
2012. február 05. vasárnap
10:00 – 13:00 A bobojkától a dübbencsig : a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok sütnek darunyakat és
más hagyományos étket a Magyar Pékszövetség standján
11:00 – 15:00 A Magyar Pékszövetség standján kiállított díszmunkák zsűrizése
12:00 – 13:30 A 2011-es Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar
Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
13:30 – 18:00 A bobojkától a dübbencsig : a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok sütnek darunyakat és
más hagyományos étket a Magyar Pékszövetség standján
14:00 – 15:00 Fagylaltkészítés másképp, helyszín: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiuma
15:30 – 16:00 Az UKBA 2012. Cukrászati termékverseny ünnepélyes eredményhirdetése a Magyar Cukrász
Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
16:00 – 17:00 A Magyar Pékszövetség standján kiállított díszmunkák díjazása és ünnepélyes eredményhirdetése a
Fórumszínpadon
16:00 – 17:00 a Zila Cukrászda technológiai bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének
pódiumán
2012. február 06. hétfő
10:00 – 11:00 A nemzetközi szakmai sikereket elért Magyar Pékválogatott bemutatója a Magyar Pékszövetség
standján
10:00 – 12:00 „Innováció és technológia" sorozat keretében a Lesaffre Magyarország Kft szakmai bemutatója a
Magyar Pékszövetség standján
10:30 – 11:30 „Nem csak a gyümölcslé lehet rostos!" – Rostgazdag cukrászipari termékek, Dia-Wellness
Termékbemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
12:00 – 13:00 Összefogás és hagyománytisztelet: Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének bemutatója (kulcsos kalács,
orosházi banán) a Magyar Pékszövetség standján
12:00 – 13:30 Új cukrászati trendek – a Horváth Cukrászat és a Sugar! Bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok
Országos Ipartestületének pódiumán
13:00 – 15:00 Innováció és technológia sorozat keretében az Ireks-Stamag Kft szakmai bemutatója a Magyar
Pékszövetség standján
13:00 – 17:00 az olasz szendvics múltja és jövője: a neves olasz Club Arti e Meistrieri szendvics-készítési
mesterkurzusa a Magyar Pékszövetség standján
14:00 – 15:00 Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban: az Ipartestület és partnere bemutatója
és sajtótájékoztatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
15:00 – 17:00 az „Innováció és technológia" sorozat keretében a CSM Magyarország Kft szakmai bemutatója a
Magyar Pékszövetség standján
15:30 – 16:15 Biotermékek a napi cukrászatban: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
16:30 – 17:15 Forgalomnövelő innovatív újdonságok a CSM-től, a Magyar Cukrász Iparosok Országos
Ipartestületének pódiumán
2012. február 07. kedd
10:00 – 12:00 Svábország Kedvencei: Eva-Maria Kientz, a sikeres Német Pékválogatott tagja ismerteti a
lúgos perec és az igazi almáspite titkát a Magyar Pékszövetség standján
10:00 – 13:00 Bemutató a 25. pavilonban a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzatairól a Suha Kft.
jóvoltából, a vendég: Domenico Costanza
11:00 – 13:00 Snack és szendvics; a pékek új lehetősége – a látványos bemutatón Volker Seele, Németország
szendvics-nagykövete ad gyakorlati választ a mit -miért -mivel- hogyan kérdésekre a Magyar
Pékszövetség standján
12:00 – 13:30 a 2011-es Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar
Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
12:00 – 16:00 a Határon Átívelő Nemzet Kenyere Verseny közönség- és szakmai zsűrizése a Magyar
Pékszövetség standján
13:00 – 15:00 az „Innováció és technológia" sorozat keretében a Magyar Zeelandia Kft szakmai bemutatója a
Magyar Pékszövetség standján
14:00 – 15:00 Lesz-e idén fagylaltszezon? Fagylalt újdonságok az m-Gel-től a Magyar Cukrász Iparosok Országos
Ipartestületének pódiumán
14:00 – 17:00 Bemutató 25. pavilonban a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzatairól a Suha Kft.
jóvoltából, a vendég Domenico Costanza
15:00 – 16:00 Gasztronómiánk elismert, védett értéke: a Pozsonyi Kifli, bemutatja a Magyar Pékválogatott a
Magyar Pékszövetség standján
15:00 – 17:00 az „Innováció és technológia" sorozat keretében a Sonneveld Kft szakmai bemutatója a Magyar
Pékszövetség standján
15:30 – 16:30 Biotermékek a napi cukrászatban – a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
16:50 – 17:50 Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban – az Ipartestület és partnere
bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
17:00-18:00 a Határon Átívelő Nemzet Kenyere Verseny ünnepélyes eredményhirdetése a Fórumszínpadon,
a fővédnök: Dr. Erdő Péter bíboros
2012. február 08. szerda
10:00 – 15:00 Nemzetközi Diák Briósfonó verseny a Magyar Pékszövetség standján
10:00 – 16:00 Rétes-sütő asszonyok bemutatója
12:00 – 13:30 a 2011-es Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar
Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
13:00 – 14:00 Akarja-e a fogyasztó a minőséget? – Közönségtalálkozó „A Magyar Pékszövetség törekvései a
minőség irányába, elképzelések a minőségről, különleges minőségű termékekről" címmel a
Fórumszínpadon
14:00 – 15:00 Fagylaltkészítés – másképp; a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
15:00 – 16:00 a Nemzetközi Diák Briósfonó verseny zsűrizése a Magyar Pékszövetség standján
15:30 – 16:30 Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban – az Ipartestület és partnere
bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán
16:00 – 17:00 A legszebben fonott kalács: a Nemzetközi Diák Briósfonó verseny ünnepélyes eredményhirdetése
a Fórumszínpadon
FOODAPEST programok:
2012. február 5. Vasárnap
15:00-16:00 Ünnepélyes megnyitó az „A" pavilon Fórumszínpadán
2012. február 06. Hétfő
10:00- Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó a 25. pavilonban
14:00-16:00 Kerekasztal beszélgetés jogi és adózási változások témában az A pavilon Fórumszínpadán,
moderátor: Dörnyei Otilia ügyfélkapcsolati igazgató (GfK Hungária Piackutató Intézet)
Résztvevők:
Dr. Bognár Lajos, helyettes államtitkár (Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal)
Dr. Firniksz Judit, ügyvéd (Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda)
Fekete Zoltán, főtitkár (Magyar Márkaszövetség)
dr. Fischer Béla, az ÉFOSZ alelnöke és a Cukor Terméktanács elnöke
2012. február 07. Kedd
11:00-13:00 Kerekasztal-beszélgetés saját márkás termékek – import témában az A pavilon Fórumszínpadán,
moderátor: Dr. László Géza, tulajdonos (Product of the Year)
Résztvevők:
Dr. Bajkai Andrea, Head of TL&T (Tesco Global Áruházak Zrt.)
Catale Vito, ügyvezető Igazgató (LATINUM Zrt.)
Babinecz Adrienn, koordinátor (LATINUM Zrt.)
Kovács András, ügyvezető igazgató (BAKO Hungária Kft.)
14:00-16:00 Kerekasztal-beszélgetés az exportban rejlő kitörési lehetőségekről az A pavilon Fórumszínpadán
moderátor: Fazekas Endre ügyvezető (Sió-Eckes Kft.)
Résztvevő:
Pálinkás Zsolt, kereskedelmi üzletág igazgató (Tesco Global Áruházak Zrt.),
Dr. Köves András, ügyvezető, export konzultáns (B-36 Kft.),
a Paprika Gourmet neves hazai beszállítóinak képviselői
2012. február 08. Szerda
11:00-13:00 Kerekasztal-beszélgetés cégfúzió és felvásárlások témában az A pavilon Fórumszínpadán
moderátor: Almási Levente manager (PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.)
Részvevő: Salczer Kornél, ügyvezető igazgató (SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.)
Torjákné Amberger Teréz, vizsgáló irodavezető, Termelő és Szolgáltató Ágazatok Irodája, (Gazdasági Versenyhivatal)
dr. Sükösd Pétert (Gazdasági Versenyhivatal)
Gyaraky Zoltán, élelmiszer-feldolgozási főosztályvezető (Vidékfejlesztési Minisztérium)
Ismét Jövő Áruháza a Foodapesten
A jövő boltja egyre inkább szolgáltató központ lesz, ahol a napi cikkek mellett helyet kapnak az azonnali fogyasztást, a modern értékesítést támogató eszközök, a speciális pénzügyi megoldások, az információszerzés-, vagy éppen az elektromos autó-feltöltés lehetőségei is.
A Future Store Innovations szervezőcsapata a Foodapest keretében az A pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítést, a modern kereskedelem alakulását.
Megragadó látvány, hatásos megjelenítés, élmény, saját tapasztalat, interakció, vevővonzás- és bevonás, aktiváció – ilyen és hasonló varázsszavak mentén épül fel a több mint 350 négyzetméteres Jövő Áruháza.
Újítást jelentő kellékek között vezet majd a vásárló útja a parkolótól a bejáraton át, az eladótér állandó és mobil bútorzata között a pénztárig. Minden árucikk és vásárlás-ösztönző eszköz a maga helyén, valós környezetben mutatkozik be. A részletek jobb megfigyelése érdekében a látogatók szemlélődését óránként indított, vezetett túrákra korlátozzák.
Azonnali tárgyalásokra a stand területén működő Future Café kávézó nyújt lehetőséget. 2010-ben, az akkori Foodapest kiállítás leginnovatívabb, egyik legérdekesebb standja címet kapta a Jövő Áruháza a látogatóktól. Idén is mindent megtesznek a szervezők, hogy a szakmai érdeklődők a napi gyakorlatban azonnal alkalmazható ötleteket, benyomásokat szerezzenek, kapcsolatokat építhessenek.
A Foodapest kiállításra ingyenes e-ticketet biztosítanak a www.foodapest.hu/trademagazin linken való regisztrálással. A február 5-8. között zajló kiállítás bármely napján lehet regisztrálni az óránként induló, a Future Store standon minden megjelenő innovációt bemutató, tárlatvezető sétára. Regisztrálni lehet a helyszínen személyesen, vagy előzetesen a www.trademagazin.hu/categories/futurestore linken.
A Future Store stand szervezője a FOODAPEST kiállítás hivatalos lapja, a Trade magazin, valamint a Trade Marketing Klub. További információ: info@trademagazin.hu , info@trade-marketing.hu címen.
Domenico Costanza bemutatója február 7-én délelőtt 10-től és délután 14-től a 25-ös pavilonban :
Szerelem a tradicionális cukrászat- és a modern dekoráció művészete iránt, így jellemezhető Domenico Costanza munkássága, mely szenvedélyből alakult professzionális hivatássá. Domenico 1967-ben született Bari-ban.
Szakmai tanulmányait fiatalon kezdte egy kézműves pékségben Gravina di Puglia-ban, ahol mai napig él.
Tehetségének és szorgalmának köszönhetően hamarosan Olaszország egyik leghíresebb mestercukrásza vette szárnyai alá, akinek műhelyében elsajátította a tradicionális olasz cukrászat művészetét.Tanulmányokat folytatott Velencében, az ízek egyetemének is nevezett kulináris művészetek akadémiáján (Istituto Superiore di Arti Culinarie Etoile ), cukrász chef-ként megfordult a leghíresebb olasz szállodákban.
http://www.transfinito.eu/spip.php?article126
http://www.foodclub.it/contenuti/Azienda/Istituto_Superiore_Arti_Culinarie_Etoile.aspx
Jelenleg előadásokat és bemutatókat tart világszerte miközben folyamatosan tökéletesíti a desszertek díszítésének művészetét.
Az UKBA-n ízelítőt adnak a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzataiból. Újraértelmezve a hagyományokat, bemutatnak tányér-desszerteket, monoporciókat, különleges díszítéseket, modern tortákat.
Ehhez kiváló partner az 1905 óta az alapító család tulajdonát képező, Magyarországon 20 éve jelenlévő Fabbri,
mely egyaránt elkötelezett a tradíció és az innováció mellett.
A cég kiváló, példa-értékű terméke az Amarena Fabbri, mely a mai napig azonos recept alapján készül, ugyanakkor a termékválasztékában számos olyan fejlesztés található, melyek nem csak alkalmazkodnak a modern cukrászat elvárásaihoz, de a szakmai irányzatokra is erőteljes hatást gyakorolnak.
http://www.kswkft.hu/FABBRI/FABBRI.html
http://www.kswkft.hu/FABBRI/FABBRI_Amarena.html
Harmat Lajos