Néhány hónapja, egy barátom javaslatára elvittem rakoncátlankodó autómat a FreeForce-hoz. A hibajegyzék végére – a korábbi tapasztalatoktól elbátortalanodva – odaírtam, hogy még senki nem volt elég okos, hogy a motort megjavítsa.

 

Néhány hónapja, egy barátom javaslatára elvittem rakoncátlankodó autómat a FreeForce-hoz. A hibajegyzék végére – a korábbi tapasztalatoktól elbátortalanodva – odaírtam, hogy még senki nem volt elég okos, hogy a motort megjavítsa.

Legnagyobb meglepetésemre és természetesen örömömre telefonon értesítettek, hogy megtalálták a hiba okát, kijavították és egy barátjuk, aki mellesleg Magyarország egyik legjobb Audi-motor szakértője, le is ellenőrizte a munkájukat. Mindez elfogadható áron zajlott.

Ezután kezdett érdekelni, hogyan is működik ez a cég. Azóta többször jártam ott, láttam, hogy a telep fokozatosan fejlődik, az átgondolt bővítés és korszerűsítés így is minden nyereség visszaforgatását igényelheti.

Kérdésemre elmondták, hogy minden az Autogas-üzletágból nőtt ki. Ez a tevékenység igen magas színvonalú munkát és komoly, átfogó tapasztalatokat igényel, hiszen az amúgy is veszélyes gépjármű üzemet kiegészítik egy olyan rendszerrel, ami csak a biztonság maradéktalan fenntartása mellett engedélyezett és lehetséges. Az EU E767R01 szabványa alapján a gázüzemű átalakításhoz szükséges tevékenységre vonatkozó engedélyeket Brüsszelben, Prágában és Varsóban adják ki. Hogy ez jó helyre jött arra a közelmúlt egyik üzlete a példa. Gyári új flottát alakítottak át egy német cég számára úgy, hogy nem sérült az eredeti gyári garancia.

Az Autogas szerviz tevékenység szakmai színvonala mellett nem lényegtelen, hogy a nyugat-európai 1000-1200 eurós költségnél lényegesen jobbak árban. Természetes, hogy a szlovákok már felfedezték a honlapon meghirdetett kedvezményeket és élnek is velük.

Visszatérve az engem idehozó általános autószerviz témára, nagyon egyszerű belátni, hogy a széleskörű tudás ide is átsugárzik.

Csak egy példa: Kimarad a gyújtás. Mi van mögötte? Nem egyszerűen szakember, hanem tapasztalt profi szükséges a gépkocsi bonyolult rendszerében a hiba behatárolásához és az okok biztonságos megszüntetéséhez.

István (általános autószerviz), Zoli (villamos ügyek), Miki (gáz, elektronikák, diagnosztika), Ádám (általános autószerviz, később gáz is) alkotja a műszaki csapatot.

A tulajdonosok közvetlenül irányítanak (már amit kell). Az ügyfelek kellemesen kialakított helyen várakoznak. A hangnem szívélyes, kellemes várakozással érkezünk és jóleső elégedettséggel távozunk, hála a családias légkörnek.

A cég honlapja: http://www.freeforce.hu/

Hecks Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük