2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Gyula. Természetesen. – Újra várja vendégeit a történelmi fürdőváros

5 perc olvasás

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések május 14-én bejelentett további enyhítésével egyértelművé vált, valóban újra elindulhat a hazai turizmus. Gyula az ország egyik vezető turisztikai desztinációjaként, a belföldi utazók egyik legkedveltebb úti céljaként végre újra megmutathatja magát és értékeit a vendégeknek! Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, és a kényszerű leállás időszakában is mindent megtettünk azért, hogy előrelépjünk: a Várfürdőben, a kiállítóhelyeinken és a város számtalan szálláshelyén is felújításokkal, előrehozott karbantartási munkálatokkal készültünk arra, hogy a lehető legjobb formánkban térhessünk vissza a pályára. Intenzív párbeszédet folytattunk a turisztikai szektor szereplőivel, ezzel az összeállítással pedig szeretnénk minél teljesebb képet adni arról, mivel várjuk a hozzánk érkezőket.

visitgyula fotó
Gyulai Várfürdő


A város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő 2020. május 30-tól újból várja vendégeit! Hosszú idő telt el, a fürdő kényszerű leállása óta, ez az időszak azonban hasznosan telt. A fürdőben számos felújítást, karbantartást végeztek le, és felkészültek arra is, hogy a kikapcsolódni vágyó vendégeket a megfelelő biztonsági intézkedések mellett fogadhassák. Az óvintézkedések mellett fokozatosan bővítik szolgáltatásaik kínálatát, hogy ezt látogatóik minél biztonságosabb körülmények között élvezhessék. Ezért kérik vendégeiket is a szíves együttműködésre, mely a látogatók és kollégáik egészségének megóvása érdekében történik.
A Gyulai Várfürdő a szükséges korlátozások mellett, minden nap 9:00–18:00-ig tart nyitva.
Belépőjegy 990,- Ft egységáron vásárolható, 6 éves kor alatt ingyenes. Belépés a Kőhídon és a Nyári pénztárnál lehetséges.
Üzemelő medencék:
• Gyermek Víziparadicsom élményelemek nélkül
• Hullámmedence hullám nélkül
• Csúszdás medence csúszdákkal és vízi ösvénnyel
A medencék létszámkorlát biztosítása mellett üzemelhetnek. A vendégterek fertőtlenítése folyamatos, a közösségi terekben a kézfertőtlenítők a kijelölt helyeken a vendégek és a dolgozók számára folyamatosan rendelkezésre állnak.
2020. június 15-től üzemelő szolgáltatások:
Gyógyászati szolgáltatások:
• Reumatológiai rendelés
• Fizikoterápia
• Gyógymasszázs
• Gyógytorna
• Iszapkezelés
Az 50 m-es úszómedence felújítása után, várhatóan júniusban újra üzemelhet.

Kiállítóhelyek
Az érvényben lévő szabályozás miatt a gyulai múzeumok – lévén beltéri kiállítóhelyek – nyitási időpontja még bizonytalan. A május 16–17-i hétvégén viszont 10–18 óra között ismét látogathatók a gyulai vár szabadtéri részei, melyek szabadtéri kiállítóhelynek számítanak: az udvar és a gyilokjáró.
A vár a Gyulai Várszínház új várszínpadának és nézőterének előre tervezett beépítése okán május 18–22. között zárva tart, május 23-tól azonban – az egyre nagyobb számban érkező szállásfoglalások miatt is – a várudvar látogatását már folyamatosan lehetővé teszik.
A vár szabadtéri részeire a belépést, valamint az óránkénti vártörténeti ismertetőt a szokásos belépő feléért biztosítják.
Nyitvatartás
Május 16. (szombat), május 17. (vasárnap) 10.00–18.00
Jegyárak: Teljes árú: 1.050 Ft, Kedvezményes: 525 Ft
A kedvezményes jegyeket igazolvány felmutatását követően 6–26 év közötti nappali tagozatos diákok és 62 év feletti felnőttek vehetik igénybe.
6 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes.
Biztonsági intézkedések:
• A kiállítótereket nem nyitják meg, csak a várudvar látogatható.
• Csoportokat nem fogadnak.
• Biztosítják a kártyás fizetés lehetőségét.
• Díjtalan vártörténeti ismertető tartanak 10.30-tól óránként, alkalmanként legfeljebb tíz látogatónak.
• A korlátokat óránként fertőtlenítik.
• A mosdókat 2 óránként fertőtlenítik.
• A torlódás elkerülése miatt a toronyba vezető lépcsőnél munkatársaik irányítják a forgalmat.
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kávézója 2020. május 6. óta újra várja a vendégeket. A gyulai vár melletti Rondella Terasz tervezett nyitási időpontja: 2020. május 26.

Szálláshelyek
A Gyulai Turisztikai NKft. munkatársai 9 gyulai szállodát és 82 kisebb gyulai szálláshelyet kérdeztek meg a nyitással kapcsolatban. A szállodák tervezett nyitási időpontjai:
Aqua Hotel Superior – pünkösdi hétvége
Corvin Hotel Gyula – pünkösdi hétvége
Corso Boutique Hotel – június eleje
Elizabeth Hotel – július
Hunguest Hotel Erkel – pünkösdi hétvége
Hőforrás Hotel és Üdülőpark – június közepe
Komló Hotel – nyitva
Park Hotel Gyula – pünkösdi hétvége
Wellness Hotel Gyula – július 1. (jelenleg felújítás zajlik)
A megkérdezett apartmanok közül 61 már fogad vendégeket, 9 további pedig kinyit a pünkösdi hétvégéig.

Vendéglátás és programok
A Tourinform iroda nyitási időpontja: 2020. május 29.
A városi garantált programok szintén május 29-től érhetőek el.
A gyulai éttermek, cukrászdák és kávézók döntő többsége – köztük városunk legismertebb cukrászdája a Százéves is – kihasználja a héten bejelentett enyhítés adta lehetőséget, és a terasz mellett jövő héten megnyitja a beltéri részeit is.
A városnéző kisvonatok közül a Thomas Kisvonat május 16-tól, a Gyulai Kisvonat a pünkösdi hétvégétől üzemel, a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás júniusban kezdi meg a szolgáltatást, a Kincses Bringa – a korábbi években megszokott módon – június 12-től várja a
vendégeket.
(forrás: Gyulai Turisztikai NKft.)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.