2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

“Hallo, Diktator” – Orbán, az EU és a jogállamiság – avagy a Németországi MÉDIA manipuláció!

6 perc olvasás
schwarze adleres - broadviewpistures

Schwarze Adleres - BroadviewPistures

Néhány napja forr a Magyarországi Internet a “Hallo, Diktator” – Orbán, az EU és a jogállamiság – címet viselő  Schwarze Adler néven jegyzett videója. 1 óra 29 percen keresztül láthatóan sértetten, olykor a személyes újságírói etikai alapoktól is elrugaszkodottan de magán véleményektől hemzsegő videó magyar felirattal tolja az ember arcába, hogy bizony Orbán egy Diktáror egy RENEGADE ahogyan a szerzők elnevezték.  Miután a videót sikerült megtekinteni – érdeklődve néztük-  mit és a hogyan fogalmaznak meg Orbánról.

Ennek során volt Orbán: renegade, diktátor, oligarcha vezető,  de sok más jelzővel is illetették, érdemes végig nézni, hogyan vívnak harcot úgy, hogy közben csak az etikát nélkülözték, azt a pici tényt, hogy nevezetesen a videó manipulációra szánt tartalom, agymosásnak is hívhatnánk, de inkább tudatos torzítás és bizony a mérlegben benne a lokalitás és mindenki más kizárása. A lokalizált megjelenés pedig kizárólag… de ne menjünk elébe a tényeknek.

Ezek a Schwarze Adleres – BroadviewPistures srácok bizony, kizárólag Magyarországra tolják a videót

Azt jelenti, hogy a “Hallo, Diktator” – Orbán, az EU és a jogállamiság – címet viselő videó csak Magyarországon nézhető meg, de sehol máshol! Tudatosan kizárva minden más választói penetrációt akik amúgy is az Orbán által irányított FIDESZ régiója, biztos szavazók. Ezzel szemben a csak Magyarországra vetített videó néhány kérdést megfogalmaz: miért CSAK Magyarországra tolják  és miért nem mindenhol látható?  Netalán tele lenne annyi panasszal, hogy a végén még a Schwarze Adleres – BroadviewPistures teljes csatornáját is kitiltanák egyoldalú,  Magyarország ellenes kampány miatt?

Nézzük azt amit a magyarországi területen látunk:

schwarze adleres - broadviewpistures
“hallo, diktator” – orbán, az eu és a jogállamiság – schwarze adleres – broadviewpistures – kizárólag magyarország területére sugározva!

Ezzel szemben ha megtekintenéd az Egyesült Királyságban:

"hallo, diktator" - orbán, az eu és a jogállamiság
“hallo, diktator” – orbán, az eu és a jogállamiság – schwarze adleres – broadviewpistures – nem érhető el az egyesült királyságban!

Akkor az égegyadta világon semmit sem látnál belőle mert nincs is a listán: sehol csak Magyarország a végső megtekintés bázisa!

Szemmel láthatóan öngólt lőtt a Schwarze Adleres – BroadviewPistures –  csapata, mert valójában megmutatta azt amiről Orbán maga beszél: pénzelt EU tartalom! 

A külső szemlélő azt látja, egyik országban elérhető a másik országban meg nem elérhető videó, a  magyarországi billegő választók között tud jó nagy haragot csinálni Orbán ellen. A szövegezés kellően manipulatív, a sugalmazások kellően szuggesztívek. A tartalom olykor mély felháborodást indikálhat, máskor meg érthetetlen összefüggés nélküli módon sugalmaz dolgokat mint ha meg akarná mondani mit értsen ott a néző.   A Sorost és a CEU-t érintő tartalmi elemek pedig már-már valóban tudatos szájbarágások, Orbán a renegate, a diktátor vagy még tíz jelzővel illetett személyével szemben.

A manipuláció az is ha erősíted mások haragját vagy ha okot adsz a haragra

Amikor valakiről úgy beszélünk, hogy másokban bizonytalanságot ébresztünk akkor a kétség nyitva hagyásával létrejön a hátha-még is fogalma. A hátha, hogy igaz vagy a még is lehet benne valami érzése, amitől a kétség magja földbe kerül, a tudatba.

A jelen videót nem annak tartalma hanem annak közlési módja és szándéka alapján  valóban tudatos, aprólékos és módszeres metodikával felépített támadásnak látom, pont olyannak amiről az egész videó akart beszélni. Azt láttatva, hogy Orbán mindenre vigyázva támadásra építi életét és a “pont éppen nem látszanak a tények”  elvét alkalmazza politikájában. Olykor pedig tudatosan rámutat a filmben szereplő osztrák oknyomozó szájából kifolyt tartalom, meg az a rafinált negédes félrebeszélés a hogyan is nem látható az Orbán féle misztérium, de Ő pont látja mert..

Miért is?  Ezek szerint Ausztriában dívik a látottak tartalommal feltöltése, ami nálunk már a nagyi újságpapírral a kezében az udvar végébe történő hátra sétálása óta nem téma. Tudjuk, a nagyi olvasni nem tud tehát sz@rni ment…A derék osztrák zsurnaliszta meg kitalálta, hogy biztos palántázik vagy a jó ég tudja mit fog még tenni. Ebből áll össze a teljes videó: bár a nagyi sz@rni ment de a világgal igyekeztek narratívával elhitetni, hogy de nem is.  Ez a vonalvezetés adja a keretet a másfél óra videónak.

Sokszor van az az érzése a nézőnek, hogy igaz, felháborodást kiváltó dolgok is történnek ám a tényen, hogy ez a videó egy tudatos, mi több messzebbre megyek: pénzért és más politikai érdekét szolgáló módon érdeket elérni akaró videóként, nálam elérte a manipuláció, a kétség és az Orbán által is megjelölt tudatos beavatkozás egy állam működésébe fogalmát.  Ezzel inkább azt mondatja velem ez a videó, hogy jobban nézzem meg, mit nyernénk Orbán nélkül. Mit nyernénk egy olyan ember nélkül aki átlát az Eu-n, aki megdolgozza az EU folyamatosan manipuláló rendszerét,  aki oligarchákat hoz létre és NER-ben nyomul és aki foci megszállott.

Ettől függetlenül azonban a kérdést is nyitva hagyva: ki és miért lenne erősebb és értékesebb ha már azt mondjuk Orbán nem: a gyenge és tájékozatlan új? Az EU által manipulálható? Az EU-hoz simuló MUFF?  A korábbi Bajnai, Gyurcsány és társai által éjjel-nappal behazudottak közül bárki is?

A “Hallo, Diktator” – Orbán, az EU és a jogállamiság – Schwarze Adleres – BroadviewPistures videó számomra az óvatosságot és a megértést fogalmazta meg: a bizalmatlanságot erősítve, a körmönfontságot kiemelve módszerként és végül a manipuláció létezését, fizetett nemzetközi beavatkozási eszközként! Ez a videó inkább azt üzeni: legyél óvatos polgártárs, mert hiába hiszed, hogy jól beszél ez a német-csapat, de közben ezek csak téged vesznek a barátaiddal együtt hülyére, hogy aztán ne oda húzd az X-et ha majd kell…

1 thoughts on ““Hallo, Diktator” – Orbán, az EU és a jogállamiság – avagy a Németországi MÉDIA manipuláció!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.