2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Happy Meal játék a Mc.Donalds-ban: SQUISHMALLOWS – Átverés újratöltve?

8 perc olvasás
A McDonald's és más hasonló cégek által végrehajtott digitális kampányok, melyek nem működnek megfelelően, veszélyesek lehetnek a gyermekek számára. Ezek a nem működő kampányok alááshatják a gyerekek bizalmát a márka iránt, frusztrációt és zavart okozhatnak, és sértik a szülők jogát arra, hogy előzetesen tájékoztatást kapjanak a termékekről. Emellett hosszú távon károsíthatják a gyerekek digitális ítélőképességét és kritikus gondolkodását, korlátozva ezzel digitális készségeik fejlődését. A vállalatoknak felelősséget kell vállalniuk a digitális termékek és kampányok megfelelő működéséért, a problémák gyors kezeléséért és a fogyasztók megfelelő tájékoztatásáért.
squismallows kampany magyarorszag 4

Még egy hónap sem telt előző cikkünk óta amit az  “Átverős Happy Meal játék a Mc.Donalds-ban: McDonald’s Just Dance – Cseszheted!” címmel írtunk és már itt is a következő nem mködő digitális átverős tartalom a McDonald’s-tól.  Úgy tűnik a McDonald’s most mar szisztematikusan hajt a nem működő digitális tartalom ajándékozása és immáron, alig 1 hónapon belül, ismét sikerült piacra dobni, egy átverős játékot a Squishmallows márkanéven ismert, plüssöket tartalmazó ajándékot. Iamét nem működik Magyarországon a digitális tartalom.  A 2017-ben debütált ikonikus Squishmallows márka gyűjthető plüsseket tartalmaz szeretetre méltó személyiségekkel, szeszélyes dizájnnal és ultrapuha érzéssel. Több mint 55 országban a termék erős márkaérték.  A márka folyamatos terjeszkedése és szenvedélyes rajongótábora továbbra is gyűjthető jelenséggé és örökzöld életstílus-tulajdonsággá teszi a Squishmallow-t.

squismallows-kampany-magyarorszag

Semmi nincs új a nap alatt, ha meglátjuk a McDonald’s új Happy Meal kampányát a SQUISHMALLOWS -t és megint a digitális elérést jelző QR kódra igyekszünk kameránkat irányítani.

happy meal digital a mcdonalds os átverés

A Digitális Csalódás: A McDonald’s Játékai és a Gyerekek lelkivilága

A McDonald’s gyorséttermi lánc nem csupán az ételeiről ismert, hanem a különböző promóciós kampányairól és a Happy Meal menükhöz tartozó játékairól is. Az elmúlt időszakban azonban több panasz érkezett a gyerekeknek szánt játékok, digitális részeinek működésképtelenségéről Magyarországon. Ez a probléma több mint egyszerű technikai hiba, mivel több ezer gyermek és szülő érzékenyítését érinti.

Először is, fontos megértenünk, hogy a gyerekek a világot különböző módon értelmezik, mint a felnőttek. Az egyszerű játékok, mint a McDonald’s mini plüss figurák, sokkal többet jelentenek számukra, mint puszta tárgyak. Ők eszközökké válnak a fantázia és a játék világában, ahol a gyerekek tanulnak, felfedeznek és alkotnak.

Amikor a McDonald’s bejelent egy új játékot, ami a fizikai játékelem mellett digitális komponenst is tartalmaz, a gyerekek izgalommal várják, hogy lássák, mit tudnak ezzel a játékkal csinálni. Az a tény, hogy ez a digitális komponens nem működik, nem csak csalódást okoz a gyerekekben, hanem zavart is kelt, hogy miért nem működik, amit megígértek.

squismallows-kampany-magyarorszag

A megtévesztés érzése még súlyosabb, ha ezt a problémát többször tapasztalják. A McDonald’s-ban rövid idő alatt már másodszorra találkozik ezzel a hibával Magyarországon gyermek és szülő, ami azt sugallja, hogy a cég nem tanult az előző hibákból, vagy nem vették komolyan a problémát. Talán teljesen rendben lévőnek találják ezt, vagy simán nemtörődömség?

Ez az érzés nem csak a gyerekekben kelt negatív érzéseket, hanem a szülőkben is, akik a gyerekeik örömét akarják biztosítani a Happy Meal menü megvásárlásával. A szülőknek is csalódást okozhat, hogy a termék nem felel meg a hirdetett igényeknek, ami hosszú távon károsíthatja a McDonald’s hírnevét és a fogyasztói bizalmat.

A McDonald’s hatalmas globális vállalat, amelynek nagy hatása van a gyerekekre és a szülőkre. Ezért nagyon fontos, hogy olyan termékeket hozzon létre, amelyek megfelelnek a hirdetett igényeknek és nem okoznak csalódást a vásárlóikban.

A legutóbb nem működő McDonald’s kampány a Just Dance volt és a tárgyban már írtunk is egy cikket korábban. Ez a mostani cikkünk, annak napra pontos folyománya.

Melyik cég a világ legnagyobb játékforgalmazója, pedig valójában egy gyorsétterem ?

Igen,  valóban a McDonald’s az:  119 országban 35.000 éttermével a világ játék eladásának 20%-át fedi le. A bizalomhoz mi vásárlók járulunk hozzá, gyermekeink, gyermeki akaratának érdemi kiszolgálásával.  A bizalom tehát adott: mi bízunk a McDonalds-ban de valójában a McDonalds is bízik bennünk?  Nézzünk a körmére a tényekkel sem fukarkodó világnak.

Nem elég, hogy a játékok fizikailag vonzóak és biztonságosak, a digitális komponenseknek is megfelelően kell működniük. A McDonald’s ezen promóciós kampányainak egyik fő vonzereje éppen a fizikai és digitális elemek kombinációja, melyek együtt egyedülálló és szórakoztató élményt nyújtanak a gyerekeknek.

Ha ezek a digitális komponensek nem működnek, az azt jelenti, hogy a termék nem teljesíti a hirdetett ígéreteket, és így a gyerekek és a szülők becsapva érezhetik magukat. Ezt tovább súlyosbíthatja, ha a probléma több alkalommal is előfordul, mert ez azt mutatja, hogy a vállalat nem vette komolyan a problémát, és nem tett megfelelő intézkedéseket annak megoldására.

A jövőben a McDonald’s-nak ki kell javítania ezt a problémát, és meg kell győződnie arról, hogy az összes játék digitális eleme megfelelően működik. Ezen felül fontos lenne, hogy a cég felelősséget vállaljon a hibákért, és kommunikáljon a fogyasztókkal a hibák megoldásáról. Ez nem csak a McDonald’s hírnevét javíthatja, hanem a fogyasztói bizalmat is helyreállíthatja.

Összefoglalva, a McDonald’s számára létfontosságú a gyerekek és a szülők bizalmának megőrzése. Ehhez a cégnek biztosítania kell, hogy minden promóciós termék, beleértve a digitális játékelemeket is, megfeleljen a hirdetett igényeknek és minőségi élményt nyújtson. A működésképtelen digitális komponensek nem csak csalódást okoznak a gyerekekben, hanem hosszú távon károsíthatják a McDonald’s hírnevét és a fogyasztói bizalmat is.

Most már második alkalommal sikerült a digitális tartalom működőképességének hiánya miatt szót emelnünk és tollat ragadnunk. Remélhetőleg ez a folyamat megszűnik, vagy megfelelő szankciók követik ezt a fajta, szisztematikus gyermekeket érintő megtévesztést, kvázi átverést.

Miért veszélyes az ha a digitális játékkal kiegészített Happy Meal nem működik? – a tárgyban megkérdeztük az Adhoc.Support fogyasztói érdekérvényesítő közösséget.

Az elmúlt években a technológia integrálódása a játékba egyre gyakoribbá vált, és a vállalatok, mint a McDonald’s, ezt a trendet is felhasználják a marketing stratégiáikban. A gyerekek számára a digitális játékok vonzóak lehetnek, de ha ezek a játékok nem működnek, mint ahogyan azt a McDonald’s esetében láttuk, több okból is veszélyes lehet.

Először is, a megbízhatóság kérdése merül fel: s gyerekek a szülők, a környezetük által ajánlott márkákban bíznak. Ha egy márka, mint a McDonald’s, nem képes megfelelni a hirdetett ígéreteinek, a gyerekekben csalódást és bizalmatlanságot kelthet. Ez károsíthatja a gyerekekben a márka és a szülők iránti bizalmat, mivel a gyerekek érezhetik, hogy becsapták őket.

Másodszor, a nem működő digitális játékok frusztrációt és zavart okozhatnak a gyerekekben. A digitális játékok komplexitása miatt a gyerekeknek gyakran szükségük van a szülők segítségére, hogy megértsék és élvezhessék őket. Ha a játék nem működik, a gyerekek nem értik, miért nem kapják meg azt az élményt, amit ígértek, és ez zavaró lehet számukra.

Harmadszor, a szülők előzetes tájékoztatásának hiánya problémás lehet. A szülőknek joguk van tudni, mit vásárolnak a gyerekeiknek. Ha egy márka, mint a McDonald’s, nem tájékoztatja előzetesen a szülőket a potenciális problémákról, akkor a szülőknek nincs lehetőségük informált döntést hozni a gyerekeik számára. Ez megtévesztő lehet, és hosszú távon károsíthatja a márkával szembeni bizalmat.

Végezetül, a nem működő digitális kampányok veszélyeztethetik a gyerekek digitális ítélőképességét és kritikus gondolkodását. Ha a gyerekek arra szoknak rá, hogy a digitális termékek nem működnek megbízhatóan, akkor kevésbé lesznek hajlandóak kipróbálni új technológiákat és digitális eszközöket a jövőben. Ez korlátozhatja a digitális készségeik fejlődését, ami különösen fontos egy olyan világban, ahol a technológia egyre inkább beépül a mindennapi életbe.

A nem működő digitális kampányok nem csupán azonnali csalódást okozhatnak a gyermekekben, de hosszú távú negatív hatásai is lehetnek. A gyerekek bizalmának aláásása, a frusztráció érzése, az elégtelen tájékoztatás, és a digitális ítélőképesség potenciális károsodása mind olyan tényezők, melyek veszélyeztethetik a gyerekek értékelését és kapcsolatát a márkákkal és a digitális technológiával.

Ezért a vállalatoknak, mint például a McDonald’s, komoly felelősségük van abban, hogy biztosítsák digitális termékeik és kampányaik megfelelő működését. Meg kell találniuk a módját, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljék az ilyen problémákat, ha előfordulnak, és előzetesen tájékoztassák a szülőket és a gyerekeket a potenciális kihívásokról. A megfelelő tájékoztatás és a problémák gyors kezelése segíthet megőrizni a bizalmat, csökkenteni a csalódást és hozzájárulni a gyerekek pozitív digitális élményeihez.

Az Adhoc.Support közössége pont ezért támogatja az Euroastra.hu és más médiák, hasonló fogyasztói érdekeket képviselő törekvéseit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.