2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Házaspár(ok) a zongorá(k)nál”

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78841"><img class="image image-_original" src="/files/images/zong%20(1).jpg" border="0" width="465" height="310" /></a></span>2014. április 7-én, hétfőn este ismét négykezes, kétzongorás és nyolckezes zongoraműveket hallhat a különlegességekre fogékony komolyzene-kedvelő budapesti közönség a felújított Vigadó dísztermében.</p> <p> 

2014. április 7-én, hétfőn este ismét négykezes, kétzongorás és nyolckezes zongoraműveket hallhat a különlegességekre fogékony komolyzene-kedvelő budapesti közönség a felújított Vigadó dísztermében.

 

2014. április 7-én, hétfőn este ismét négykezes, kétzongorás és nyolckezes zongoraműveket hallhat a különlegességekre fogékony komolyzene-kedvelő budapesti közönség a felújított Vigadó dísztermében.

 

„Házaspár(ok) a zongorá(k)nál"

Várnagy Andrea és Farkas Zsolt, valamint Hegedűs Katalin és Hegedűs Endre immár tizedik éve koncerteznek közösen a Magyar Zongorás Négyes nevű formációban.

 

A két házaspár közös összefogásából született Magyar Zongorás Négyes 2005-ben mutatkozott be először a Holdfény Estek keretében, azóta minden évben egy alkalommal megismétlik a nem mindennapi előadást. Hangversenyeiken nemcsak nyolckezes darabok, hanem a zeneirodalom négykezes és két zongorára írott remekművei is megszólalnak. Barátságukat erősíti közös hitük, a zenéről és a muzsikáról vallott nézeteik hasonlósága.

 

A mély emberi kapcsolatok világába enged bepillantani egy ilyen különlegesnek ígérkező párbeszéd – négyesben. Mostani koncertjükön olyan méltán népszerű klasszikusok feldolgozásaival állnak a közönség el, mint Beethoven Egmont nyitánya, Brahms válogatott Magyar táncai, Liszt A bölcsőtől a sírig című opusza, és II. magyar rapszódiája, vagy Saint-Saëns Haláltánca.

 

A programban több olyan zenemű is helyet kapott, ami Várnagy Andrea és Farkas Zsolt nemrég megjelent Liszt arcai című lemezükön (lásd: http://euroastra.hu/node/77662) is hallható.

 

A koncert műsora:

Beethoven: Egmont nyitány

Liszt: A bölcsőtől a sírig

Brahms: 17., 10., 7. és 6. magyar tánc

Saint-Saëns: Haláltánc

Mendelssohn: Hebridák nyitány

Liszt: II. magyar rapszódia

Brahms: Változatok egy Haydn témára

Gounod: Keringő a Faust c. operából

 

2014. április 7. 19:00.

„Házaspár(ok) a zongorá(k)nál"

Vigadó

 

http://vigado.hu/

http://hungarianpianist.com/hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.