2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hódítanak az új típusú licitálós oldalak, de jó ez nekünk?

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/36590"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/dino.thumbnail.jpg" border="0" width="53" height="100" /></a></span>  <p>A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.</p><p>

dino.thumbnail 

A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.

dino.thumbnail 

A hagyományos aukciós weboldalak felfutását követően egyre több olyan weboldal jön létre, ahol némi szerencsével fillérekért juthatunk hozzá egyébként magas árszintű termékekhez.

Az eBay, vagy hazai vizeken evezve a vatera.hu sikere mindenki számára ismert. Erre a piacra nehéz betörni új, hasonló rendszerű aukciós oldallal, ezért mostanában új típusú licitálós oldalak próbálják megvetni a lábukat mind a nemzetközi, mind pedig a hazai felhasználók kegyeiért versengve. A hagyományos – most már mondhatjuk, hogy klasszikus – aukciós portálok az offline üzletkötés menetét ültették át az internetre, azaz felhasználók adják-veszik egymás között az árucikkeket.

Az új típusú licitálós oldalakon viszont nincsenek eladók, csak vásárlók versengenek egymással és az árral annak érdekében, hogy az oldal üzemeltetői által felkínált, 0 forintról induló termékeket megszerezzék. Ez csábítónak tűnik, mert akár egyetlen jól irányzott klikkeléssel megszerezhető egy máskülönben súlyos tízezrekért kapható elektronikai berendezés, utazás vagy használati tárgy. A hazai piacon – s főleg a mostani gazdasági helyzetben – még inkább életképesnek tűnik egy olyan weboldal, ahol a felhasználó úgy érezheti, hogy fillérekért jut nagy értékű termékekhez.

Ugye jól hangzik? De persze az ilyen típusú oldalak üzemeltetői sem jótékonysági intézmények. Éppen ezért a licitálás előre megvásárolt kreditek segítségével történhet,  az ügyes felhasználók tehát megpróbálnak a legvégsőkig kivárni, hogy minél kevesebb kredit elköltésével juthassanak még mindig töredék áron egy-egy termékhez.

Vannak olyan vásárlók is, akik pont arra játszanak, hogy kevésbé látogatott, nemrég indult licitálós oldalakra vadásznak, ahol csekélyebb számú ellenféllel kell egy-egy termékért megmérkőzni, így nagyobb esélyük nyílik arra, hogy jó áron, kevés licittel vigyenek el valami drágább berendezést. Az egyik ilyen, viszonylag friss licitálós oldal üzemeltetője elmondta, hogy a dinolicit.hu indulása előtt alaposan körülnézett a piacon, s pont a fent említett típusú felhasználók miatt úgy ítélte meg, hogy még mindig van helye és létjogosultsága egy új licitálós szolgáltatásnak a hazai piacon.

A tulajdonosok szerint minél több ilyen oldal jön létre, annál inkább érezhetik úgy az ilyen liciteket kedvelő felhasználók, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy okosan kattintva a bolti árnál jóval alacsonyabb összegért juthassanak hozzá értékes termékekhez. A dinolicit.hu fejlesztése során az ötletgazdák igyekeztek szem előtt tartani az eddigi tapasztalatokat is, paraméterezhető licitautomata gondoskodik például arról, hogy a felhasználó helyet emelje a tétet, ha a játékos épp nem tartózkodik a számítógép előtt.

Jelen pillanatban is több hasonló oldal létezik. Ám hosszabb távon számuk valószínűleg csökkenni fog, A dinolicit.hu üzemeltetői szerint az üzleti siker és a népszerűség titka az, hogy a piaci igényeknek megfelelően gyorsan és hatékonyan tudjon alkalmazkodni az oldalon aukcióra bocsátott termékek típusa a felhasználók óhajának megfelelően, s folyamatos fejlesztéssel és monitorozással lehet a magyar internetezők kedvében járó fejlesztéseket elvégezni. A megbízhatóság és a korrektség, a feltételek egyértelmű megjelenítése és a gyors ügyintézés záloga lehet az üzleti sikernek. A www.dinolicit.hu tulajdonosai abban bíznak, hogy az oldalra látogató felhasználók sikerélményekkel gazdagodnak, s jó hírét viszik a lehetőségnek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.