ICWIPA Pécsi Nemzetközi Kultúrhetet, közismertebb nevén az ICWiP-et, július 19-29. között rendezik meg – immár tizenegyedik alkalommal.

ICWIPA Pécsi Nemzetközi Kultúrhetet, közismertebb nevén az ICWiP-et, július 19-29. között rendezik meg – immár tizenegyedik alkalommal.

Az Európa Kulturális Fõvárosa-program által kiemelten támogatott ICWiP (International Culture Week in Pécs) mindenkori célja és üzenete a kultúrák közötti megértés és párbeszéd kialakítása, valamint az együttgondolkodás és az együttmûködés lehetõségeinek felmutatása. Az ICWiP szervesen csatlakozik az Európa Kulturális Fõvárosa – Pécs, 2010 programsorozathoz és a ?Tanítás és tanulás" mottót viselõ 2007-es felvezetõ évhez.

Az ?edYOUcate!" alcímet viselõ idei ICWiP-re mintegy 300 fiatalt várnak a szervezõk Dél-Amerikától Afrikán és Európán át egészen a Távol-Keletig. Az ideérkezõk tíz napig tanulhatnak, szórakozhatnak és ismerkedhetnek Magyarországgal, a Dél-Dunántúllal és Európa leendõ kulturális fõvárosával.

A Pécsi Nemzetközi Kultúrhét sokszínûségének és multinacionálitásának köszönhetõen Közép-Európa és az Alpok-Adria térség egyik legismertebb és legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiváljává vált. Az ICWiP  2005-ben nívódíjat kapott.

A városba érkezõ külföldi és magyar fiatalok mellett a városlakók is részesei lehetnek a Kultúrhétnek, hiszen a Barbakán várárokban nyolc napon át kulturális programok sokasága várja az érdeklõdõket.

http://www.icwip.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük