2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007 -Adattár-virtualizációs és adatközpont konferencia 2007

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1566"><img class="image thumbnail" src="/files/images/IDC.thumbnail.jpg" border="0" alt="IDC" title="IDC" width="100" height="43" /></a></span>Sikeresen lezajlott a hatodik ?IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007" CEMA régiós konferenciasorozat budapesti rendezvénye, mely május 10-én érkezett Magyarországra. <p>

idcSikeresen lezajlott a hatodik ?IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007" CEMA régiós konferenciasorozat budapesti rendezvénye, mely május 10-én érkezett Magyarországra.

idcSikeresen lezajlott a hatodik ?IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007" CEMA régiós konferenciasorozat budapesti rendezvénye, mely május 10-én érkezett Magyarországra.

Az információs robbanás hihetetlen nyomást gyakorol a már amúgy is túlterhelt informatikai erõforrásokra, így mind nagyobb az igény a jobb hardverek és felügyeleti eszközök bevezetése iránt. Új fogalmak jelennek meg: automatizáció, információ-életciklus kezelés (ILM), virtualizáció és adatközpont-konszolidáció. Ezek az új megoldások nemcsak az adatkezelést egyszerûsítik, hanem a költségcsökkentéshez, a beruházás megtérülésének felgyorsításához és a TCO optimalizálásához is hozzájárulnak.

A hazánkban immár hatodik egymást követõ évben megrendezett eseményen a résztvevõk Arun Chanrdamohantól, az IDC CEMA vertikális piaci vezetõ elemzõjétõl hallhattak a magyarországi és európai tárolóbeszerzéseket meghatározó elsõdleges tényezõkrõl, a fõbb megoldástípusokról, illetve ezeket közelebbrõl megvizsgálva a tárolómegoldás kiválasztását vezérlõ irányelvekrõl és a tárolószállítókkal folytatott együttmûködésekrõl.

Jens Leischner, a SANBoard végfelhasználói szervezetet alapítója, elõadásában beszélt a tárolóinfrastruktúra leggyakoribb problémás pontjairól, a költségeket, a növekedést és a komplexitást középpontba állítva felvázolta azt a proaktív adattárolási stratégiát, amely rugalmasan képes igazodni a cég növekedéséhez, a hatósági követelményekhez és a technológiai fejlõdéshez

A gyártók oldaláról több cégtõl is hallhattak a résztvevõk elõadásokat:

Zeisel Tamás a Cisco mérnök tanácsadója elõadásában a hálózat új szerepérõl az adatközponti architektúrában beszélt. Az infrastruktúrát konszolidációval és virtualizációval egyszerûsítõ és az üzletmenet folytonosságát is növelõ intelligens hálózati környezet az új adatközpont valamennyi komponensét összekapcsolja egymással. Ez a hálózat koherens, felügyelhetõ architektúra alapján kapcsolatot teremt a szerverek, a tárolótömbök és a szolgáltatások között, és segít elérni a rugalmasság, az automatikus mûködés kívánt szintjét.

Nagy Barnabás a HP adattárolási üzletágának vezetõje bemutatta az adatközponti sebességváltást, hangsúlyozva az automatizálás és biztonság fontosságát, a robbanásszerûen növekvõ adatmennyiség keletkezését a világon, valamint az információk megfelelõ tárolását és szükség esetén sikeres, gyors visszaállításának jelentõségét.

Pulai András (Symantec) és Módly Zoltán (SUN) közös elõadásában bemutatta, hogyan üzemeltethetõ egy konzolról különbözõ diszk-alrendszerek és operációs rendszerek diszkmenedzsmentje,, hogyan valósítható meg a pillanatokon belüli helyreállítás fájlrendszeren belüli pillanatfelvételek segítségével, hogyan hozhatunk létre allokációs és relokációs szabályokat fájlrendszereken belül, illetve hogyan mozgathatunk adatokat pillanatok alatt akár különbözõ operációs rendszerek között.

Szarka Attila az APC rendszermérnöke a adatközpontokba tervezett jövõ hûtési megoldásait mutatta be elõadásában. Részletezte, milyen trendek és feltételek befolyásolják a hûtést az adatközpontokban, milyen problémák merülhetnek fel a tradicionális hûtési rendszereknél, milyen kihívásokat támasztanak az új eszközök/ szerverek, illetve milyen választ kell ezekre adnia az adatközpontok vezetõinek.

Marek Sweriad, a VMware Global Inc. Channel Manager-e elõadásában a fõ hangsúlyt a virtualizációra, annak hatalmas elõnyeire illetve hasznosságára helyezte.

Molnár Zoltán, a Delta Elektronik vezetõ rendszermérnöke elõadásában a tároló és adatközpontok nyújtotta megoldásokról beszélt, mint a konszolidált adattárolás, magas rendelkezésre-állású-, és katasztrófatûrõ rendszerek, illetve a virtuális kiszolgáló farmok alapkövérõl. Bemutatta elõadásában, a felhasználóknál e területen szerzett tapasztalatait, fejlesztési irányokat, valamint számos esetben megfogalmazott és teljesített igényeket.

Az IDC Adattárolási rendezvénysorozatának magyarországi állomására 2007. május 10-én került sor. A rendezvény partnere volt a Cisco, a HP, a Symantec, a SUN, az APC, a Vmware és a SANBoard, médiapartnerei az IT-Business, Computerworld, Gazdasági Rádió és az SNSEurope magazin volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.