2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ingyenes felügyeleti eszköz az ESET-től – A SysInspector felderíti a rejtett fertőzéseket

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/12945"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sysinspector.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="70" /></a></span>Az ESET új, ingyenes eszközének segítségével a gyakorlott felhasználók és rendszergazdák részletes adatokhoz juthatnak az általuk felügyelt számítógépeken futó folyamatokról. A program a rejtett fertőzések felderítésére is alkalmas, azonban tanácsot nem, csak információt nyújt.</p><p>

sysinspector.thumbnailAz ESET új, ingyenes eszközének segítségével a gyakorlott felhasználók és rendszergazdák részletes adatokhoz juthatnak az általuk felügyelt számítógépeken futó folyamatokról. A program a rejtett fertőzések felderítésére is alkalmas, azonban tanácsot nem, csak információt nyújt.

sysinspector.thumbnailAz ESET új, ingyenes eszközének segítségével a gyakorlott felhasználók és rendszergazdák részletes adatokhoz juthatnak az általuk felügyelt számítógépeken futó folyamatokról. A program a rejtett fertőzések felderítésére is alkalmas, azonban tanácsot nem, csak információt nyújt.

A NOD32 gyártója új, ingyenes eszközt adott ki. Az ESET SysInspector elsősorban azon rendszergazdák részére készült, akiknek feladatkörébe tartozik a munkaállomásokon és szervereken keletkező biztonsági problémák megoldása. A szoftver segítségével a szakemberek megvizsgálhatják az egyes gépeken aktív folyamatokat, a regisztrációs adatbázisok tartalmát, illetve többek közt kilistázhatják az automatikusan elinduló, valamint a hálózati kommunikációt folytató programokat.

Az integrált Anti-Stealth technológiának köszönhetően az ESET SysInspector emellett felismeri a rejtett károkozókat – például rootkiteket – is. Ez a funkció különösen hasznos azon vállalatok számára, melyek nem az ESET vírusvédelmi szoftvereit alkalmazzák. A program menüjéből elérhető az ESET ingyenes online vírusirtója, aminek segítségével a felfedezett fertőzések hatástalaníthatóak.

eset sysinspector 1003 beta.thumbnailA SysInspector ezzel együtt a hozzáértő felhasználók kezébe való rendszerdiagnosztikai eszköz, mely nem helyettesíti a vírusirtót. A program által generált logfájlok személyes adatokat nem tartalmaznak, kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a kárelhárítást végző szakemberek minél egyszerűbben felderíthessék a fertőzések okát.

A SysInspector Windows 2000, XP, Vista, valamint Windows Server 2003 és Windows Server 2008 operációs rendszereken fut. 35 MB memóriát és 3 MB lemezterületet igényel, és a grafikus menü mellett parancssorból is vezérelhető.

A SysInspector funkciói és moduljai:

Log összehasonlítás – Az ESET SysInpector beépített funkciója segítségével könnyen összehasonlítható két logfájl, így kiszűrhetőek azon elemek, melyek csak az egyik gépre jellemzőek.

Anti-Stealth Technológia – Az ESET vírusvédelmi termékeihez hasonlóan a SysInspector is képes felismerni a rejtett objektumokat (például rootkiteket) az MBR tartományban, a regisztrációs adatbázisban, driverekben, valamint a futó szolgáltatásokban és folyamatokban.

Aktív folyamatok – A modul részletes információkat ad a számítógépen futó alkalmazásokról és folyamatokról.

Hálózati kapcsolatok – A modul kilistázza azon folyamatokat és alkalmazásokat, melyek hálózati kommunikációt folytatnak a TCP vagy az UDP protokollokon keresztül.

Fontos rendszerbejegyzések – Azon rendszerbejegyzések listája és állapota, amelyeket a kártékony programok kihasználhatnak.

Szolgáltatások – A SysInspector kilistázza a Windows szolgáltatásait és azok tulajdonságait.

Driverek – Az installált meghajtóprogramok listája.

Kritikus fájlok – Megjeleníthető az operációs rendszer működése szempontjából nélkülözhetetlen fájlok listája, valamint a fájlok tulajdonságai.

Rendszerinformáció – Részletes információ érhető el a hardver és szoftver eszközökkel, valamint a felhasználói jogokkal, Windows frissítésekkel, felinstallált szoftverekkel és más összetevőkkel kapcsolatban.

A program ingyenesen letölthető az ESET magyarországi honlapjáról (http://www.eset.hu/segitseg/sysinspector).

http://www.eset.hu/  

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.