2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Integrált biztonsági megoldások a Novelltől SAP vállalati rendszerekhez

7 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12859"><img class="image thumbnail" src="/files/images/novell.gif" border="0" alt="www.novell.hu" title="www.novell.hu" width="76" height="75" /></a><span style="width: 74px" class="caption"><strong><a href="http://www.novell.hu/">www.novell.hu</a> </strong></span></span><p>A Novell bejelentette az iparág legátfogóbb integrált személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásait, amelyek az SAP üzleti szoftveralkalmazásokra optimalizáltak. A vállalatok és intézmények átfogó felügyeleti igényeihez igazított Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési termékek kiegészítik az SAP irányítási, kockázati és megfelelőségi megoldásait (GRC), valamint a humánerőforrás- és vállalatirányítási (ERP) rendszereket. </p><p> 

 www.novell.huwww.novell.hu

A Novell bejelentette az iparág legátfogóbb integrált személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásait, amelyek az SAP üzleti szoftveralkalmazásokra optimalizáltak. A vállalatok és intézmények átfogó felügyeleti igényeihez igazított Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési termékek kiegészítik az SAP irányítási, kockázati és megfelelőségi megoldásait (GRC), valamint a humánerőforrás- és vállalatirányítási (ERP) rendszereket.

 

 www.novell.huwww.novell.hu

A Novell bejelentette az iparág legátfogóbb integrált személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásait, amelyek az SAP üzleti szoftveralkalmazásokra optimalizáltak. A vállalatok és intézmények átfogó felügyeleti igényeihez igazított Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési termékek kiegészítik az SAP irányítási, kockázati és megfelelőségi megoldásait (GRC), valamint a humánerőforrás- és vállalatirányítási (ERP) rendszereket.

 

A Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásainak segítségével az SAP-ügyfelek hatékony, házirend alapú felügyeleti funkciókat használhatnak, amelyek lehetővé teszik a felesleges adminisztrációs költségek csökkentését, automatizálják a bonyolult és hibákat eredményező manuális folyamatokat, leegyszerűsítik a jelszavak kezelését és pillanatok alatt alkalmazkodnak a változó alkalmazotti struktúrához.

„Ügyfeleinknek hatékony és eredményes technológiára van szükségük informatikai infrastruktúrájuk biztonságossá tételéhez és kezeléséhez, valamint a megfelelőségi elvárások teljesítéséhez" – mondta Mark Ford, a Deloitte & Touche LLP biztonsági és adatkezelési szolgáltatásokért felelős igazgatója. „A Novell megoldásai SAP ERP, SAP GRC és humánerőforrás-alkalmazásokkal együttműködve személyazonosság alapú, integrált biztonsági megoldásokat kínálnak az iparág számára" – tette hozzá Ford.

„Az Atos Origin nemrégiben globális partneri megállapodást kötött a Novellel, amelynek keretében közösen kínálunk megfelelőségi és irányítási megoldásokat, valamint szolgáltatásokat ügyfeleinknek" – mondta Iain Boag, az Atos Origin globális kapcsolatokért felelős alelnöke. „A Novell SAP alkalmazásokat támogató szoftvereivel teljes körű megoldásokat szállíthatunk, csökkentve ezzel az ügyfelek megfelelőséggel, felhasználói erőforrás-kiosztással, hozzáférés-kezeléssel és biztonsággal kapcsolatos kockázatait és költségeit" – tette hozzá Boag.

A Novell BrainShare 2008 rendezvényen az SAP és a Novell bejelentették együttműködésüket az SAP Enterprise Services Community program kapcsán. A program célja, hogy közvetlenül a felhasználói erőforrás-kiosztási tevékenységeknél nyújtson támogatást az üzleti hozzáférések kockázati házirendjeinek kialakításához, és ezzel támogatást nyújtson az ügyfelek irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi eljárásaihoz.

„Az alkalmazottak hitelesítési adatainak szerepkörükkel és feladataikkal való összevetése lehetővé teszi a hozzáférési és hitelesítési kockázatok azonosítását és csökkentését" – mondta Holly Roland, az SAP Solutions for GRC értékesítési alelnöke. „A megoldás olyan felhasználói erőforrás-kiosztási funkciókat kínál, amelyekkel felügyelhető a megfelelő hozzáférés az ügyfelek változatos informatikai környezeteiben. A Novell Identity Manager és az SAP GRC Access Control integrációjával szinte bármely informatikai környezet alkalmazás erőforrás-kiosztási képességei kibővíthetők" – tette hozzá Roland.

SAP megoldásra optimalizált személyazonosság- és eseménykezelési megoldások

A Novell SAP alkalmazásokhoz fejlesztett személyazonosság- és eseménykezelési megoldásai számos üzleti előnyt biztosítanak az ügyfelek számára. Már ma több mint 700 vállalat használja világszerte a Novell személyazonosság- és biztonságkezelési megoldásait integráltan az SAP alkalmazásaival. A Novell segítségével az SAP-ügyfelek az erőforrás-kiosztási költségek csökkentése mellett egy teljes, az előírásoknak bizonyíthatóan megfelelő jogosultsági jóváhagyási folyamattal rendelkeznek, amelyet az auditok során igazolni is tudnak.

A Novell hat olyan megoldást kínál, amelyek integrálhatók az SAP vállalati megoldásokon alapuló környezetébe:

  • Novell Identity and Security Management for Small and Medium Enterprises: Előre összeállított személyazonosságkezelési és biztonsági megoldás, amelynek segítségével gyorsan és egyszerűen alakítható ki a biztonságos felhasználókezelés a kis- és középvállalatok számára. Ezzel a megoldással a személyazonosság- és eseménykezelési szoftver telepítésének és bevezetésének költség- és időigényét is jelentősen csökkentheti.
  • Novell Enterprise Security Monitoring for SAP Solution-based Environment: A Novell az egyetlen olyan szállító, aki személyazonosság-alapú biztonsági és esemény-felügyeleti megoldást kínál az SAP megoldásokhoz. A Novell Sentinel folyamatosan figyeli és naplózza a biztonsági eseményeket, automatikus adatgyűjtést biztosít, elemzi a vállalati rendszerek személyazonosságkezelési és hozzáférési tevékenységeit és ezekről igény szerint jelentéseket biztosít. A Novell Sentinel biztosítja, hogy az infrastruktúra az SAP üzleti házirendjének megfelelően működjön, a vállalat betartsa a megfelelőségi célokat, és mind az informatika, mind az alkalmazások felelős vezetői időben értesüljenek az esetleges biztonsági kockázatokról.
  • Novell Identity Management for SAP Solution-based Environment: A Novell Identity Manager a személyazonosság-alapú erőforrás-kiosztás mellett lehetővé teszi a különböző rendszerek közötti integrációt és szinkronizációt. Az SAP Human Capital Management rendszerben létrehozott, törölt vagy módosított felhasználói fiókok automatikusan frissülnek az összes SAP alkalmazásban és más vállalati alkalmazásokban, így csökken az idő- és költségszükséglet, mivel a rendszergazdáknak nem kell többször elvégezniük ugyanazt a feladatot. Az Identity Manager segítségével a felhasználók hozzáférése egyetlen lépésben vonható vissza az összes SAP alkalmazásban, így a vállalati erőforrások hozzáférései megfelelően módosíthatók vagy törölhetők, ha a feladatkörök megváltoznak, vagy egy alkalmazott elhagyja a szervezetet.
  • Novell Access Management and Identity Federation for SAP Solution-based Environment: A Novell Access Manager következetesen, a teljes vállalatra kiterjedően biztosítja a hozzáférési házirendek betartatását, és robusztus webes hozzáférés-kezelést, webes egypontos bejelentkezést valamint összevont személyazonosság-kezelést biztosít az SAP alkalmazásokban.
  • Novell Enterprise Single Sign-on for SAP Solution-based Environment: Az átfogó, SAP alkalmazásokhoz fejlesztett egypontos bejelentkezés, a vállalati erőforrások problémamentes elérése és a biztonsági megfelelőség növelése mellett a Novell SecureLogin csökkenti a felhasználó által megjegyzendő jelszavak számát, kötelezővé teszi az erősebb jelszavak használatát és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy visszaállítsák elvesztett vagy elfelejtett jelszavaikat.
  • Novell Physical and Logical Security Convergence for SAP Solution-based Environment: A megoldás kiterjeszti a biztonsági rendszert az épületek, a helyiségek és a telephelyek hozzáféréseinek SAP integrációjával. Az épület hozzáférés-vezérlése beépül az SAP vállalati megoldásra épülő környezetbe, így az épületek hozzáférése a felhasználó-kezelés részévé válik.

„Iparági vezető személyazonosság- és biztonságkezelési megoldásaink leegyszerűsítik a valós idejű informatikai vezérlés automatizálását, érvényesítését és betartatását" – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság- és biztonságkezelésért felelős alelnöke. „Személyazonosság- és eseménykezelési megoldásaink SAP megoldásra épülő környezetbe történő integrálásával egyedülálló lehetőséget biztosítunk ahhoz, hogy a vállalatok kihasználhassák az SAP megoldások irányítási, kockázati és megfelelőségi képességeit. A Novell segítségével az SAP-ügyfelek hatékonyabban működhetnek, mivel felügyelhetik a kiemelkedően fontos erőforrás-kiosztást, a hozzáférés-vezérlési és felügyeleti funkciókat, valamint közvetlenül csatolhatják az üzleti házirendeket a felhasználói erőforrás-kiosztó szoftverhez" – tette hozzá Ebzery.

http://www.novell.com/partners/sap/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.