2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Intel a 2007-es CeBIT-en:Bõvülõ Lehetõségek Európában

8 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/15"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cebit2007.thumbnail.jpg" border="0" alt="Cebit 2007 logo" title="Cebit 2007 logo" width="75" height="100" /></a>   </span>Az Intel a ?bõvülõ lehetõségek" témáját választotta a CeBIT-en képviselt fõ témájának. Ennek megfelelõen az Intel rengeteg érdekes témával várja az egyéni és üzleti felhasználókat a németországi Hannoverben. Az Intel 21-es teremben lévõ B45-ös standján az érdeklõdõk a játékok és szórakoztatás világába kaphatnak betekintést.</p><p> 

     Az Intel a ?bõvülõ lehetõségek" témáját választotta a CeBIT-en képviselt fõ témájának. Ennek megfelelõen az Intel rengeteg érdekes témával várja az egyéni és üzleti felhasználókat a németországi Hannoverben. Az Intel 21-es teremben lévõ B45-ös standján az érdeklõdõk a játékok és szórakoztatás világába kaphatnak betekintést.

 

     Az Intel a ?bõvülõ lehetõségek" témáját választotta a CeBIT-en képviselt fõ témájának. Ennek megfelelõen az Intel rengeteg érdekes témával várja az egyéni és üzleti felhasználókat a németországi Hannoverben. Az Intel 21-es teremben lévõ B45-ös standján az érdeklõdõk a játékok és szórakoztatás világába kaphatnak betekintést.

 

 A számos, legújabb Intel technológián alapuló bemutató mellett a játékvilág nemzetközi sztárjai is kipróbálják tudásukat egy sor érdekes versenyben. A népszerû Intel Friday Night Games továbbra is a világ legnagyobb információs és kommunikáció-technológiai kereskedelmi show-jának középpontjában áll majd. Ezen kívül a labdarúgás és a Forma-1 jeles képviselõi szórakoztatják majd a stand közönségét.

A CeBIT-en az Intel bemutatja a Santa Rosa platform frissítését, és – ennek részeként – bejelenti, hogy a Robson Technology hivatalos neve ezentúl Intel? Turbo Memory lesz. Ezen kívül a vállalat számos bejelentéssel készül legújabb technológiáival és partnereivel kapcsolatban, a mobilitás, az RFID, az autós informatika és az e-egészségügy területén. A legújabb Intel megoldásokon alapuló, a jövõ technológiáival foglalkozó európai vállalatokkal, például az EDAG-gal, a Harman/Becker-rel, a Parrot-tal vagy Asklepios klinikával közösen fejlesztett megoldások a kiállítás központi témái lesznek.

A következõ generációs Intel? Centrino? Duo mobil technológia: a mobil informatika új dimenziója

Az Intel? Centrino? Duo mobil technológia Santa Rosa kódnév alatt futó új generációjával, amelyet a cég 2007. második negyedében jelent majd be, az Intel új mérföldkõhöz érkezik a mobil informatika területén. Ez a technológia jobb videó- és általános teljesítményt, optimalizált vezeték nélküli hálózati képességeket, nagyobb biztonságot és könnyû kezelhetõséget szavatol a felhasználók részére, miközben az iparágban a lehetõ leghosszabb akkumulátor-idõtartamot biztosítja. Az új platformba az Intel? CoreTM 2 Duo mobil processzor egy nagyobb teljesítményû verzióját építették, amely az Intel? CoreTM mikroarchitektúrára épül. Az Intel? Turbo Memory (korábbi nevén Robson) egy új típusú technológia, amely NAND flash memóriát és Intel platformon alapuló meghajtó szoftvert használ. Az új Windows Vistával az Intel Turbo Memory hatalmas mennyiségû információt képes tárolni a processzorhoz közelebb, lecsökkentve a rendszerben az adattorlódást, és növelve az egyidejû feladatok teljesítményét. Ezzel együtt, az Intel Turbo Memory kevesebb energiát fogyaszt a gyakori merevlemezre való belépés csökkentésével, ezáltal hosszú akkumulátor-élettartamot szavatol.

A legújabb, Crestline kódnevû chipset tartalmazza az integrált Intel? Graphics Media Accelerator X3100 mobil grafikus megoldást, amely Intel? Clear Video technológiát használ. Az Intel? Clear Video technológia javítja a képminõséget és a videótartalmak, például a webes videók és mozifilmek színgazdagságát. A notebookot használók egyre nagyobb arányban töltenek le szélessávú internetrõl tartalmakat, úgy, mint filmeket, videókat, zenéket és prezentációkat, ezért erõsebb hálózati megoldásokra van szükség. Az Intel felismerte ezt az igényt, és létrehozott egy új komponenst: az Intel? Wireless WiFi Link 4965AGN nevû Intel Next-Gen Wireless-N hálózati kapcsolatot. A 802.11n Wi-Fi specifikáció alapján az Intel Next-Gen Wireless-N technológia ötször annyi adatot dolgoz fel, és több mint 802.11g standardot kínál – anélkül, hogy ez az akkumulátor készenléti idejére hátrányosan hatna.

Az Intel a fedélzeten – az autó és az Intel együttmûködése a teljes körû mobilitásért

intel logoIntel logoAz Intel 2004 óta dolgozik együtt partnereivel azért, hogy megteremtsék az autóban való szórakozás és tájékozódás lehetõségét. A német autóipar közelsége is nagy jelentõséggel bír abban, hogy az Intel GmbH vezetõ szerepet tölt be Németországban az ipar ezen területén. A legfrissebb eredménynek számít az EDAG Engineering + Design AGval, a Harman/Becker-rel és a Parrot-tal való együttmûködés.

Az "EDAG LUV" kísérleti autó az EDAG Engineering + Design AG-tól, amely cég autók, gyártási rendszerek fejlesztésével, elektromos és elektronikai rendszerek integrálásával is foglalkozik, a március 6-ai genfi autóvásáron mutatkozott be. Az innovatív "LUV" autó új kategóriát, a luxus haszonjármû kategóriáját teremti meg az autók között. A látványos külsõ mellett a jármû innovatív megoldásokat nyújt az utastérben is. Az EDAG szorosan együttmûködik az Intellel a mechanikai tervezés és az elektronikai interfészek fejlesztésében, csakúgy, mint az ún. ?nomád berendezések" integrációjában a jármû belsejében. Az autóspecialista cég a legújabb Intel technológiát, processzorokat és chipeket használja fel.

A Harman/Becker-rel, az autóipar számára innovatív szórakoztató és kommunikációs eszközöket gyártó céggel való egyéves együttmûködés eredményeképpen az Intel közös demót készített. A StarRecTM technológia lehetõvé teszi a felhasználó részére, hogy kommunikáljon és ellenõrizze ultra-mobil PC-jét hangvezérlés segítségével. Egy emberi hangon alapuló parancsra a szerkezet zenecímeket keres meg az adatbázisban vagy a Bluetooth által hozzákapcsolt okostelefonban, és lejátssza azokat. Ha e-mail érkezik, a zenelejátszás megszûnik, a felhasználónak pedig lehetõsége nyílik hangvezérléssel eldönteni, hogy azonnal olvassa el az e-mailt, vagy késõbb.

Az új Bluetooth Gateway a Parrot és az Intel közös fejlesztése. A megoldás képes összekötni egy ultra-mobil PC-t (UMPC) az autó rádiójával vagy audio-rendszerével, vezeték nélküli hálózat segítségével. Ez a megoldás bármely autó részére a jelenleg elérhetõ legbiztonságosabb vezeték nélküli UMPC kapcsolat. Ezen megoldás a multimédiás tartalmak központi és egyszerû kezelésére szolgál. A Bluetooth profil használatával lehetõség nyílik az UMPC hanggal történõ kezelésére, ezáltal egy sor program futtatására. A Parrot világszerte mobiltelefonok számára gyárt kiegészítõket. (További információ a Parrot részletes sajtóközleményében)

Intel New Business Kezdeményezés: Új lehetõségek az RFID kiaknázásában

A meglévõ Intel kompetenciák felhasználásával az Intel New Business Kezdeményezés (Intel New Business Initiatives – NBI) írországi csapatának elsõdleges feladata. Az egyik NBI projektében szerepel az RFID, vagyis a rádiófrekvenciás azonosítás technológiája. A vállalat kifejlesztett egy új rádió chipet az UHF (ultra magas frekvenciás) leolvasókhoz, ami egy eddig el nem ért fokú integrációt valósít meg. Az Intel? UHF RFID Transceiver 1000 önmagában egy teljes értékû, nagy teljesítményû vevõ, mindössze egy chipbe foglalva. Az Intel új rádiós chipje lehetõvé teszi a jelentõsen olcsóbb, kisebb és jóval erõteljesebb RFID leolvasók tervezését, amik aztán sokkal egyszerûbben integrálhatóak környezetükbe. 

Az Intel és az egészségügy

Az Asklepios klinikák együttmûködve az Intellel és a Microsofttal tavaly indították közös, "Asklepios Future Hospital" nevû programjukat a Barmbek Klinikán. Az együttmûködés célja, hogy a legfejlettebb információs technológia alkalmazásával növeljék a betegek kezelésének színvonalát és csökkentsék a kórház költségeit. A barmbeki klinika szeretne az elsõ olyan német kórház lenni, amely a gyakorlatban is kipróbálja a nemrég bejelentett 'Mobile Clinical Assistant' (MCA) alkalmazást. Ez az elsõ olyan termék, amely lehetõvé teszi, hogy a nõvérek több idõt töltsenek betegeikkel, miközben továbbra is kapcsolatban maradnak velük, mozgás közben is folytathatják munkájukat, például a gyógyszerek adminisztrációját.

Összefogás a gyógyszeripari kutatások terén

Az Intel és az a modern sejtkutatások eszközeinek és technológiáinak vezetõ nemzetközi szállítója, az Evotec Technologies GmbH együtt olyan innovatív technológiákat fejlesztenek, amik eredményesebbé és költséghatékonyabbá teszik a jövõ gyógyszerészeti kutatásait. A két vállalat kooperációja keretében folytatódik az Evotec Technologies sejtanalízis szoftverének (AcapellaTM) fejlesztése, amely a legfejlettebb Intel? processzorok által nyújtott többlet teljesítményre támaszkodik.  A legújabb két- és négymagos Intel processzorok segítségével a szoftverben rejlõ teljes potenciál kihasználható. Így a gyógyszerek gyorsabban és olcsóbban kerülhetnek piacra.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.